HOE KIES IK EEN SCHEENBESCHERMER?

Scheenbeschermers zijn Personal Protective Equipment, dit betekent dat ze moeten voldoen aan wettelijke veiligheidseisen.

Protege tibia

WELK MODEL EN WELKE VORM KIES IK?

kuit en enkel, kies de scheenbeschermer die:

• je enkel beschermt, maar je voet wel bewegingsvrijheid geeft• zich om je kuit heen kan vormen zonder dat je hierbij forceert (let op, een aantal modellen is voorgevormd, terwijl andere meer flexibel zijn en vast te maken zijn met bindingen van klittenband).

WELKE MAAT KIES IK?

Pas scheenbeschermers altijd met een hockeyschoenen aan!Om de juiste maat te kunnen bepalen, plaats je de scheenbeschermer zo laag mogelijk op je onderbeen, zodat je enkels goed worden bedekt. Als het goed is rust de scheenbeschermer dan op de schaft van je schoen. Aan de bovenzijde is het belangrijk om ongeveer 2cm ruimte te houden tot aan je knie.

Wat is nog meer belangrijk?

Het gedeelte wat je been beschermt verschilt per model qua grootte. Kies dus voor de scheenbeschermer die het meest geschikt is voor jouw niveau en trainingsintensiteit!Enkele modellen hebben een extra laagje stof aan de binnenzijde, voor meer draagcomfort en voor betere ventilatie. Er zijn spelers die dit comfort creëren door een paar sokken onder hun scheenbeschermers dragen. Om het draagcomfort te vergroten heb je scheenbeschermers die voorgevormd zijn en makkelijk om je been blijven zitten, of modellen waarbij klittenband zorgt voor goede aansluiting.

protege tibia

WAT NOG MEER?

Voetbal scheenbeschermers zijn niet geschikt om mee te hockeyen!