Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Voetbalschoenen zijn de werkpaarden van voetballers. Bij Decathlon vind je een heel reeks voetbalschoenen die perfect inspelen op de specifieke eigenschappen van elk soort veld. Voetbalschoenen met vaste nop, met losse ijzeren noppen, zaalvoetbalschoenen, svhoenen voor kunstgras en zelfs voetbalschoenen voor straatvoetbal. Welke schoen kies jij?

voetbalschoenen kipsta decathlon

Bij het kiezen van de juiste schoen is het belangrijk om te letten op controle, een goede demping en stabiliteit. Vaak vinden voetballers een lichte schoen erg prettig omdat deze een goede balcontrole geeft en een betere tractie heeft. Met tractie bedoelen we het vermogen om snelheid over te brengen op het veld. Daarbij is het belangrijk om je schoen aan te passen aan de verschillende ondergronden waarrop je speelt. Op een hard veld zul je namelijk minder hoge noppen nodig hebben dan bij een zacht of nat veld. De grip van de zool en het type noppen zijn bepalende factoren bij het selecteren van de juiste voetbalschoen.

De keuze van je voetbalschoenen hangt in eerste instantie af van het type terrein. Schoenen met de vermelding FG (= firm ground) zijn bedoeld voor een droog of lichtjes nat grasveld of voetbalterreinen met langer kunstgras. De voetbalschoenen FG zijn voorzien van rubberen of plastic noppen. SG of Soft Ground zijn schoenen met ijzeren noppen, die geschikt zijn voor drassige regenvelden of velden die vaak besproeid worden. Daarvoor hebben we ook de combinatie tussen ijzeren en plastic noppen, een veelzijdige schoen dus! Bij HG of Hard Ground spreken we van voetbalschoenen met vele kleine nopjes (multi's) die perfect zijn voor bevroren voetbalvelden in de winter of terreinen met heel kort kunstgras.

In tweede instantie kijk je naar de technische eigenschappen van de voetbalschoen. Zoek je eerder een comfortabel model met ronde noppen om zachte draaibewegingen te maken en het risico op blessures te beperken (ideaal voor middenvelders), of eerder lichte voetbalschoenen met hoekige noppen voor een ongezien grip bij versnellingen (spitsen, vleugelspelers)? Vervolgens kan je kiezen uit de comfortabele maar onderhoudsintensieve leren schoenen zoals Copa Mundial, Kaiser 5, Kipsta Viralto II of IV, of de onderhoudsvriendelijke kunstof modellen zoals Predator, CLR, Viralto I of III. Voetbalschoenen voor brede of voor smalle voeten? Omdat elke voet verschillend is, zeggen wij om gewoon te proberen of het schoentje past! Elk voetbalmerk, elke reeks voetbalschoenen of modellen zijn uniek en kunnen van elkaar verschillen. Past de voetbalschoen niet goed, of voel je je er niet lekker in? Dan heb je 365 dagen om ze te komen wisselen onder onze ruilvoorwaarden.

Een voetbalschoen voor gras, kunstgras of bevroren terrein

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Fg (firm ground)

Een alleskunner en een allround voetbalschoen, voor het gebruik op gras- en kunstgrasvelden. Ook te gebruiken op lichtjes natte velden. In principe kun je met een firm ground schoen in alle weersomstandigheden voetballen. Let wel op dat deze schoenen sneller zullen slijten op een kunstgrasveld. Kipsta biedt verschillende schoenen die als allround voetbalschoen geclassificeerd kunnen worden. Je kunt deze schoenen herkennen aan de langwerpige of ronde noppen. De noppen zijn over het algemeen wat zachter en zullen op een nat veld minder grip geven omdat er modder tussen de noppen kan blijven hangen. Dit is bij lange noppen minder snel het geval omdat ze zich beter in een nat veld zetten.

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Sg (soft ground)

Als het hard heeft geregend en de velden zijn erg nat of drassig adviseren wij om langere noppen te gebruiken. Soft ground voetbalschoenen zijn in dit geval de juiste keuze en bieden de meeste grip op velden die anders slecht bespeelbaar zijn. Vaak is het mogelijk om de (ijzeren) noppen te verwisselen waardoor je kunt afwisselen met rubberen noppen. Dit type schoen is ook voor rugbyers een populaire keuze omdat het een goede grip garandeert. Echter door het lage aantal noppen (6 tot 8) is de stabiliteit minder en wordt dit type schoen minder vaak gebruikt. Keepers kunnen dit type schoen waarderen omdat ze een minder groot risico hebben om uit te glijden.
De Kipsta-voetbalschoenen met een mix aan rubberen en ijzeren noppen bieden een mooi compromis tussen uitzonderlijke grip en een goede stabiliteit.

EEN VOETBALSCHOEN AANGEPAST AAN HET VELD

Hg (hard ground)

Korte kunstgrasvelden kunnen stug en hard zijn en daarom is het belangrijk om hier een juiste schoen bij te kiezen. Doordat hard ground voetbalschoenen vaak korte kleine noppen hebben, bieden ze voldoende grip op een kunstgrasveld, ook al heeft het geregend. Een voordeel van deze schoenen is dat de punt vaak verstevigd is, iets wat de slijtage verminderd. Decathlon heeft een ruim assortiment aan kunstgrasschoenen van verschillende merken.

Hard Ground voetbalschoenen zijn ook uitermate geschikt voor bevroren velden, zodat je niet onderuit schuift.

Een voetbalschoen met platte zool voor in de zaal (non-marking) of buiten

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Zaalvoetbalschoenen

Indoor- of zaalvoetbalschoenen zijn speciaal voor futsal (zaalvoetbal) gemaakt. Deze schoenen zijn erg wendbaar en hebben geen noppen. De zool is speciaal voor het gebruik in de zaal en is niet strepend. Doordat zaalvoetbal op een houten of kunststoffen vloer wordt gespeeld is het belangrijk dat er geen noppen op de schoenen zitten, wat het beschadigen van de vloer voorkomt. De futsal schoen is speciaal ontworpen voor een snelle, technische balbehandeling. Zaalvoetbal wordt gespeeld in een zaal van teams met 5 spelers en het spel wordt gespeeld met een speciale plofbal. Een normale bal stuitert veel te hoog op en haalt de snelheid uit het spel. Een goede techniek is daarom erg belangrijk net zoals het gebruik van de juiste zaalvoetbalschoenen.

De zaalvoetbalschoenen van ons merk Kipsta worden getest, goedgekeurd én gebruikt door spelers op het hoogste niveau. In de nationale selectie van Portugal en bij FC Barcelona Futsal spelen Kipsta-ambassadeurs met exact dezelfde zaalvoetbalschoenen die te koop zijn in onze winkels (Eskudo 900 reeks en Ginka 900 reeks).

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Straatvoetbal 
(ook geschikt voor zaal)

Om ook op de meest veeleisende terreinen aan de slag te kunnen, van voetbalpleintje tot straat, ontwikkelden we bij Decathlon de BARRIO voetbalschoenen. We hebben de demping rechtstreeks ingewerkt aan de tip van de zool (geperforeerde EVA-inzet) en RingCushion-technologie aan de hiel: die ring- of kussenvormige insert, die is komen overwaaien uit het hardlopen, beperkt de schokken bij de impact met de grond. Dankzij hun vele slimme en opvallende details staan deze schoen garant voor mooie moves en een heerlijke beleving.

Om deze iconische schoen te ontwikkelen, sloegen we de handen in elkaar met enkele van de beste Street Players, zoals Séan Garnier en de gasten van Team S3 Freestyle. Samen zijn ze goed voor 7 wereldtitels, 2 Europese titels en 21 nationale titels in verschillende disciplines (freestyle, panna, futsal, 4x4 enz.).

6 Redenen om kipsta te proberen als je volgende voetbalschoen

Waarom zou je een paar Kipsta-schoenen proberen? Waarom niet, zou een betere vraag zijn. ;-) We geven je 6 voordelen van een paar Kipsta's.

1. Onze voetbalschoenen worden ontwikkeld, getest en goedgekeurd met zowel prof- als amateurvoetballers, met als doel technische producten van een hoogstaande kwaliteit af te leveren. Onze productontwikkelaars zijn één voor één ook fervente voetballiefhebbers.

2. Hoogstaande technologieën om je goed te voelen in je schoenen en het spelplezier te vergroten. Een voorbeeld is de KIPSTA 3D AIR MESH-technologie, waardoor je een beter balgevoel ervaart, je voeten beter ademen en je schoenen langer meegaan. De FLEX-H technologie en het DUAL HARDNESS systeem zorgen dat je Kipsta schoenen flexibel zijn in alle richtingen.

3. Bij Kipsta heb je een ruime keuze aan schoenen.
- ronde noppen (comfort) of hoekige noppen (explosiviteit);
- een mix van rubber en ijzeren noppen voor een goed compromis tussen grip, comfort en stabiliteit op natte ondergronden;
- onderhoudsvriendelijke en lichte kunstof modellen of premium lederen voetbalschoenen voor een uitzonderlijk balgevoel;
- ergonomische damesvoetbalschoenen om vaak voorkomende knieblessures te helpen voorkomen;
- coole flashy schoenen of tradtioneel zwarte voetbalschoenen...
Je leest het... Kipsta heeft het allemaal!

4. Kipsta-voetbalschoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen voor een langere levensduur. We durven zelfs zeggen dat ze langer meegaan dan de meeste voetbalschoenen op de markt.

5. Al onze schoenen worden nu ontwikkeld in samenwerking met een podoloog gespecialiseerd in (prof)voetbal. De voetbalschoenen voor kinderen zijn specifiek ontworpen naar de ergonomie van een kindervoet. En we hebben zelfs voetbalschoenen voor dames, waar er rekening werd gehouden met de specifieke aandachtspunten van het vrouwenvoetbal (blessurepreventie om er één te noemen).

6. En natuurlijk verkopen we onze schoenen aan fairplay prijzen om het voetbal voor iedereen toegankelijk te houden.

Probeer het! En als ze toch maar niet zo goed aanvoelen, heb je 365 dagen om ze te komen ruilen bij Decathlon!

Wil je toch eerder een paar Adidas voetbalschoenen of misschien Puma? Bij Decathlon vindt iedereen zijn goesting. Ontdek al onze voetbalschoenen op decathlon.be of in jouw dichtsbijzijnde winkel. Telkens aan de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Een kipsta-schoen voor elk type voetballer 

Om te voldoen aan de eisen van elke voetballer of voetbalster heeft Kipsta drie silo's ontwikkeld van voetbalschoenen: CLR, VIRALTO en TRAXIUM.

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Clr - snelheid en explosiviteit

CLR staat synoniem voor snelheid en performance! De wil om de snelste te zijn en altijd de eerste aan de finish. De CLR voetbalschoenen bieden je een minimaal gewicht en maximale prestaties. uiterst dun en soepel bovenwerk in PU. Het volgt optimaal de vorm van je voet en voelt aan als een tweede huid".
Hierdoor verbetert je balgevoel en zet je nog sneller je sprints in. Maar snelheid is niets zonder controle. De zool van de CLR heeft ruitvormige noppen die een goede grip garanderen bij de afzet op grasvelden.

Beschikbaar in een volwassen en kindermodel.

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Viralto - comfort en kunst

VIRALTO is de allernieuwste telg in ons gamma! Hij komt in niet minder dan 4 nieuwe modellen, die stuk voor stuk inzetten op comfort en flexibiliteit, maar met elk zijn eigen troeven. Omdat de Viralto-speler feilloos wil zijn op het veld, hebben we aan alle mogelijke acties gedacht bij het ontwerpen van de schoenen. Veranderingen van richting, korte versnellingen, lange runs, balcontroles, spelen tussen de linies... Uitermate geschikt voor voetbalgoochelaars of voor wie de kunst van het voetbal wil ontdekken!
Beschikbaar in een heren, dames of kindermodel.
Het herenmodel komt in 2 lederen uitvoeringen.

Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?

Traxium - duurzaam en sterk

Voor spelers die robuustheid zoeken en uitzonderlijke duurzaamheid. Een ecologische schoen die de markt revolutioneert. Momenteel nog niet op de markt, maar wordt snel vervolgd. ;-)

de ideale voetbalschoen

Bestaat de perfecte voetbalschoen?

Elke voetbalspeler heeft het zich ongetwijfeld wel al eens afgevraagd: wat is nu eigenlijk de ideale voetbalschoen? Een voetballer kan niet zonder zijn voetbalschoenen. Sla de bal dus niet mis ...

Hoe maak je je voetbalschoenen schoon?

Hoe mijn voetbalschoenen kuisen?

Je voetbalschoenen schoonmaken, er zijn leukere dingen. En toch, je draagt maar beter zorg voor je schoenen als je niet elk jaar een nieuw paar wil nodig hebben.

mijn kind helpen om de juiste voetbalschoenen te kiezen

Hoe help ik mijn kind om de juiste voetbalschoenen te kiezen?

Het is voor ouders niet altijd eenvoudig om de juiste voetbalschoenen voor hun kind te kiezen, zeker niet als ze zelf niet tegen een bal trappen! Wij geven je enkele tips om de juiste voetbalschoenen voor je kleine ster te kiezen ...

Voetbalschoenen Kipsta Viralto

KIPSTA - nieuwe voetbalschoenen VIRALTO

De nieuwe VIRALTO-collectie van Decathlons voetbalmerk KIPSTA is toegekomen in de winkels! Nieuwe schoenen die je uitzonderlijk comfort aanbieden om de kunst van voetbal te prediken! VIRALTO I, II, III of IV is nu beschikbaar in jouw Decathlon-winkel. Damesvoetbal, kinderen, heren... voor elk wat wils!

KIPSTA - NEW COLLECTION CLR

KIPSTA - Ontdek de CLR voetbalschoenen!

Als je houdt van snelheid en sprints, dan is de CLR je ideale voetbalschoen! Ze bieden je maximale lichtheid en sensaties om tot het uiterste te gaan. Ontdek ze hier of in jouw Decathlon-winkel!

Waarom Kipsta en Decathlon als partners kiezen?

Maak kennis met Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon

Overweeg je een samenwerking met Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon? Lees meer over de waarden van Kipsta en wat ons voetbalmerk voor jouw club kan betekenen! Goede redenen om samen te werken met Decathlon!

adolfo fernandez partner imvios ginka 900

Wereldtopper Fernández speelt met Kipsta zaalvoetbalschoenen!

We zijn trots om de technische partner van ons voetbalmerk KIPSTA Futsal voor te stellen: Adolfo Fernández, speler van FC Barcelona Futsal en van het Spaanse nationale team.

 KIPSTA, PRODUCTONTWIKKELAAR

Hoe ontwikkelt KIPSTA zijn voetbalproducten?

KIPSTA bedenkt en ontwerpt nu al meer dan 20 jaar producten voor voetballers en voetbalsters van elk niveau. Hier ontdek je hoe KIPSTA zijn voetbalartikelen ontwikkelt.