WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN AQUAGYM EN AQUAFITNESS

Hoe moet je nog kiezen tussen al die watersporten die je in het zwembad ziet? Welke past het best bij jou? Aquafitness biedt een antwoord op al je sportieve noden, op elk niveau van intensiteit.

AQUAFITNESS

I. MIJN FEEL-GOOD SPORTACTIVITEIT IN HET WATER

AQUAGYM 

Deze activiteit versterkt alle spieren in je lichaam op een zachte manier, volgens choreografische bewegingen op muziek.

Aquagym is voor iedereen toegankelijk, het is een eenvoudige methode om opnieuw in vorm te raken. Zo zorg je ervoor dat je genoeg beweegt en dat je je goed in je vel voelt. Door de positieve invloeden van het water kun je je gemakkelijker ontspannen. Je hoeft bovendien maar een derde van je gewicht te dragen, waardoor je gewrichten minder belast worden en je een optimale beweeglijkheid krijgt. De weerstand van water 15 keer hoger dan die van lucht, of je nu extra gewichten gebruikt of niet. Elke beweging die je maakt terwijl je tot aan je schouders in het water staat, verstevigt je spieren. Bovendien biedt het water een weerstand van 360° en wordt je huid lekker gemasseerd.

Het is een sportactiviteit waar iedereen van kan genieten, ongeacht je leeftijd, conditie of sportiviteit!

Als je blessuregevoelig bent, of als je een tijdje moet stoppen met sporten waarbij je lichaam veel schokken te verduren krijgt, probeer dan zeker deze sport eens om in vorm te blijven.

Zet al je spiergroepen op een leuke, ontspannen manier aan het werk en blijf gezond!

AQUAGYM

De voordelen van aquagym~# Soepeler worden en je mobiliteit een boost geven~# Je spieren verstevigen~# Je motoriek ontwikkelen en gezond blijven

AQUAYOGA

IN HET WATER ZONDER TOESTELLEN

~Bij aquayoga doe je aan stretching en werk je aan je diepliggende spieren door yogahoudingen aan te nemen in het water. Je kunt het op verschillende plekken doen: in het zwembad, in zee, in een meer...~Je leert er naar je ademhaling te luisteren en die te beheersen, door er de bewegingen van je lichaam op af te stemmen. De bewegingen zijn ook gemakkelijker uit te voeren dan op het droge, omdat je lichaam ondersteund wordt door het water.~Zo maak je in alle zachtheid vorderingen. Je bewegingen worden opgevangen door het water, je kunt dus in alle rust werken aan de soepelheid van je gewrichten en je grenzen verleggen.

De voordelen van aquayoga~# Je concentratie en je coördinatie verbeteren~# Je mentaal en fysiek ontspannen~# In alle rust soepeler worden~# Een goede houding aanleren

BOVENOP HET WATER: OP EEN DRIJVENDE MAT

Neem verschillende yogahoudingen aan terwijl je je evenwicht moet houden op een brede drijfmat op het water. Blijf rechtstaan, ga zitten of liggen, afhankelijk van je ervaring en je zelfvertrouwen.

Deze speelse activiteit is ideaal om je spieren in de diepte te trainen. Je versterkt er je core mee en maakt je hele lichaam steviger.

Aquayoga

De voordelen van aquayoga op een drijfmat~# Je evenwicht verbeteren~# Je concentratie en je coördinatie verbeteren~# In alle rust soepeler worden~# Een goede houding aanleren

AQUARELAXATIE

Tijdens deze activiteit kun je je spieren ontspannen in het water, en kun je de dagelijkse stress loslaten.

Het is een discipline waarbij je een reeks achtereenvolgende oefeningen uitvoert, op het ritme van je ademhaling. Ze is bedoeld om te ontspannen, de bewegingen die je uitvoert zijn dus zachte, passieve stretchings. Je lichaam drijft horizontaal op of in het water, zodat je je gemakkelijk kunt ontspannen. Bij deze activiteit kom je helemaal tot jezelf, en blijf je geconcentreerd op je ademhaling om je steeds volledig bewust te zijn van je lichaam.

Aquarelaxatie gebeurt in ondiep water, alleen of in een groep, bij goed omkaderde sessies.

De voordelen van aquarelaxatie~# Je ontspannen, spanningen uit je lichaam laten wegvloeien en energie opdoen terwijl je gewiegd wordt door het water ~# Je spieren laten ontspannen, vooral goed als je regelmatig last hebt van spierpijn of krampen~# Je spieren soepeler maken, om mobieler te worden en gezond te blijven

II. MIJN DYNAMISCHE CARDIO-ACTIVITEIT IN HET WATER

AQUABIKING

Aquabiking is een cardio-oefening. Je ontdekt de voordelen van trappen in het water en je huid krijgt een deugddoende massage. Al na enkele sessies zal je lichaam er anders uitzien: het masserend effect van het water wordt nog benadrukt door de trapbewegingen. Heel efficiënt om cellulitis te verminderen en je huid gladder te maken. Het is een ideale activiteit om van het water te genieten en stevige, gestroomlijnde benen te krijgen!

Trappen is moeilijker in het water dan op het droge, waardoor je cardio-respiratoire capaciteit verbetert en je gezond blijft. Laat je energie stromen door een reeks oefeningen op het zadel en rond je fiets, en gebruik de kracht van je beenspieren om ter plaatste te trappen.

Aquabikesessies zijn dynamische sessies op een stevig ritme zodat je flink veel calorieën verbrandt: tussen de 300 en 500 calorieën, afhankelijk van de inspanning die je levert.

AQUABIKE

De voordelen van aquabike

# Je been- en buikspieren verstevigen via je stabiliserende spieren~# Je hartcapaciteit vergroten~# Je huid gladder maken

AQUAJOGGING

Bij deze discipline maak je dezelfde beweging als lopers, maar dan in het water. Hou je bovenlichaam mooi recht en beweeg je benen van voor naar achter, en laat je armen meebewegen.

Stel dat je lopen nog leuk gaat vinden?

In het water is het gemakkelijker om te lopen omdat je gedragen wordt. Zo wordt deze activiteit toegankelijk voor iedereen: van beginners tot ervaren lopers. Leef je volledig uit in de aquajogging, en zet ook je hart stevig aan het werk in het water.

Al lopend calorieën verbranden is nog nooit zo gemakkelijk geweest! In het water voel je je gewicht niet. Je kan je dus gemakkelijk even uitleven en de juiste technieken van het lopen inoefenen.

Aquajogging is een complete activiteit waar je snel terug in vorm mee raakt. Je wordt er soepeler van en krijgt een instant-geluksgevoel.

Je hangt ook niet meer af van het weer: of het nu regent, waait of sneeuwt, in het zwembad kun je altijd aan aquajogging doen.

Het is goed voor je gewrichten omdat je lichaam geen schokken meer moet opvangen en je hebt heel weinig risico op blessures.

De voordelen van aquajogging~# Je werkt aan je beenspieren en je diepliggende buik- en bilspieren~# Je beoefent een uithoudingssport zonder impact~# Je kunt lopen zonder je gewrichten te belasten

AQUACROSSTRAINING

Bij aquacrosstraining kun je heel wat verschillende wateractiviteiten tegelijk ontdekken. Word je snel moe, en wil je toch efficiënt aan je hele lichaam werken? Dan is deze activiteit je op het lijf geschreven!

Deze sport brengt verschillende disciplines samen en maakt ze toegankelijk voor iedereen die wil sporten.

Heb je weinig tijd en zin om te experimenteren met verschillende disciplines van aquafitness? Dan is dit iets voor jou: aquacrosstraining biedt meestal een mix van 3 activiteiten, waarbij deze heel vaak terugkomen: aquabike, aquatrampoline en aquafitness, met accessoires voor extra weerstand bovenop die van het water.

Via circuit trainings in het water krijg je meer explosiviteit, kracht en uithoudingsvermogen, omdat je je hele lichaam op een evenwichtige manier traint.

aquacrosstraining

De voordelen van aquacrosstraining~# Je hele lichaam wordt gespierder door de verschillende activiteiten in het water~# Optimaal tijdgebruik om jezelf te stroomlijnen~# Een volledig circuit om de smaak van watersport te pakken te krijgen~# Je werkt zowel aan je spieren als aan je cardio!