Urban dance

Urban dance

Hulp bij je keuze
Hoe een outfit voor streetdance kiezen?
Skip filters
Filters
Filter op prijs
4.9/5 Op basis van 46 Beoordelingen in de winkels en online

WAT VERSTAAN WE ONDER STREETDANCE?


Streetdance, ook wel urban dance genoemd, is eigenlijk een slimme mix van rap, breakdance, dj'en en graffiti, waarbij bewegingen en poses worden gecombineerd om expressie te creëren en te trachten een boodschap over te brengen. Streetdance ontstond in de jaren 70 in de arme buurten van New York, Chicago en Los Angeles waar geweld en ellende de boventoon voerden. Deze artistieke stroming stelde de Afro-Amerikaanse en Puerto Ricaanse gemeenschappen in staat zich uit te drukken door middel van het lichaam en creativiteit om te ontsnappen aan de dagelijkse bekommernissen.


Sindsdien hebben tal van invloeden en inspiraties deze stroming gevoed, tot het punt dat er verschillende dansstijlen ontstonden (breakdance, locking, popping, house dance, newstyle hiphop, krump, vogue, waacking ...), elk met hun eigen geschiedenis, codes en voorlopers. Maar al deze stijlen hebben één groot ding gemeen, namelijk dat ze hun hiphopwortels hebben behouden.


WELKE OUTFIT DRAAG JE BEST VOOR STREETDANCE?


In tegenstelling tot zeer vastgelegde dansvormen zoals ballet, latin dance of ballroomdans die specifieke tenues, balletschoentjes of dansschoenen vereisen, dragen hiphopdansers de kleding en de schoenen die ze willen. De enige voorwaarde is dat hun outfit stijl en techniciteit combineert. Met techniciteit bedoelen we ademend vermogen en rekbaarheid, twee zeer belangrijke criteria om dansers comfort en bewegingsvrijheid te bieden. Op die manier kan elke streetdancer zijn persoonlijkheid tonen door middel van zijn dans én zijn outfit. STAREVER biedt daarom verschillende kleuren, snitten en graphics, zodat elke streetdancer een unieke outfit kan samenstellen die bij hem of haar past.


Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken