3 HEEL GOEDE REDENEN OM TE GAAN SPORTEN MET JE HOND

Heb je beslist om terug te gaan sporten en heb je een hond die goed in vorm is? 

Canicross

Heb je beslist om terug te gaan sporten en heb je een hond die goed in vorm is? Wacht dan niet langer! Hondensport zit in de lift: steeds meer liefhebbers doen het en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

1) Dubbel zo gemotiveerd
Je hond heeft er àltijd zin in. Even een dipje? Je trouwe viervoeter staat klaar om je te motiveren om je doelen te bereiken. Je hoeft nooit meer te kiezen tussen je hond uitlaten of zelf gaan sporten.

2) Trek erop uit wanneer je maar wil
Het materiaal dat je nodig hebt, is licht en gemakkelijk mee te nemen. Een abonnement op de fitnessclub is verleden tijd, en je hoeft nooit meer rekening te houden met openingsuren die niet goed uitkomen! Doe je hond een harnas aan, doe zelf een heupgordel om, trek je schoenen aan en je bent vertrokken. Een bospaadje, het park aan het einde van je straat of een weg door de velden... lopen kan je altijd en overal!

3) Een sterkere band met je huisdier
Een gezonde hond is een fitte hond! Dagelijks gaan sporten met je hond is goed voor de band met het baasje en voor het onderling vertrouwen. Je bouwt samen iets op, op je eigen tempo. Die gedeelde momenten van kameraadschap zijn ook goed voor na het sporten, omdat je hond gewoon beter in zijn vel zal zitten.

Canicross

Natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere goede redenen om te gaan sporten met je hond. Kan je er ook enkele bedenken?

CANISPORT IN BELGIË

De disciplines cani-hiken, canicross en cani-MTB worden in België vertegenwoordigd door de Belgische Canicross Federatie (http://www.cani-cross.be/site/). Het hele seizoen lang worden officiële wedstrijden gehouden, met als hoogtepunt het Belgisch kampioenschap. Er zijn 2 seizoensonderbrekingen: één in de zomer, een andere in de winter. Zodra het warmer is dan 20 °C wordt het afgeraden om al te intense inspanningen te leveren met je hond; die kan zijn lichaamstemperatuur immers niet zo efficiënt regelen als wij.

Voor alle honden die deelnemen aan wedstrijden moet je verplicht een gezondheidsboekje voorleggen dat in orde is, en er zijn ook willekeurige controles door een dierenarts voor het vertrek bij elke wedstrijd. 

Ook kinderen kunnen aan de officiële wedstrijden deelnemen, dit in een klassement vanaf 7 jaar. Onder die leeftijd kunnen ze gewoon voor het plezier meedoen.