SPORTEN MET AANGELIJNDE HOND

.

hondensport

Om te beginnen met sporten met je aangelijnde hond, moet hij minstens 1 jaar oud zijn (1,5 jaar voor cani-MTB), om onomkeerbare gewrichtsschade te voorkomen. Een bezoek aan de dierenarts is sterk aan te raden om er zeker van te zijn dat je trouwe viervoeter gezond is.

CANI-HIKEN

Met deze discipline ben je zo vertrokken. Iedereen kan deze sport beoefenen.Het principe is een wandeltocht waarbij je hond via een tuig met jou verbonden is. Zo ontwikkel je een hechte band met je hond, in die zin dat je tijdens de inspanning een echt duo vormt. Met de hulp van je viervoeter zal je ook meer hoogtemeters kunnen maken. Ook kinderen kunnen deze recreatieve activiteit beoefenen.

Dit heb je nodig:

- Een riem of heupgordel~- Een leiband met elastiek~- Een tuig op maat van je hond

CANICROSS

Bij deze discipline loop je hard terwijl je via het tuig verbonden bent met je hond. Sinds de jaren 1980 wordt deze sport steeds populairder. In tegenstelling tot wat je zou denken, zorgt de verbinding met je hond er helemaal niet voor dat je minder inspanningen moet leveren.~Je loopsnelheid is immers veel hoger als je samen met je hond loopt. Het is een veeleisende uitdaging waarbij je niet enkel samen je conditie traint, maar ook je onderlinge band versterkt.

Dit heb je nodig:

- Een heupgordel~- Een leiband met elastiek (2 m)~- Een tuig op maat van je hond

CANI-MTB (BIKEJÖRING)

In deze spectaculaire discipline leg je een MTB-parcours af terwijl je verbonden bent met je hond. Dit is ongetwijfeld de uitdaging waarbij wederzijds vertrouwen het meest belangrijk is. Door de snelheid die je met de hulp van je hond bereikt, heb je immers minder ruimte voor foutjes. Beide leden van het duo leveren hierbij een ongelooflijke inspanning en het maakt je atletischer en leniger.

Dit heb je nodig:

- Een mountainbike en een cani-MTB-stang~- Een specifieke leiband met elastiek (2,5 m)~- Een tuig op maat van je hond

bikejöring