Olaian Xmas Surf IDÉES CADEAUX

Kerstmis: 16 cadeau ideeën voor surfers / surfsters

Onze beste cadeau ideeën om een surfer met Kerst te verrassen! Vind hier het perfecte cadeau voor minder dan € 20, € 50, € 100, ...

Kerstcadeau gids: onze selectie van cadeau ideeën voor surfers /surfsters

Hoe kan je een surf(st)er plezieren zonder te veel in het rond te moeten paddelen om te moeten zoeken naar een geschikt kerstcadeau?
Dit kerstseizoen hebben we de ultieme gids gemaakt, zodat het vinden van het perfecte cadeau voor een surfer / surfster, voor welk budget dan ook, echt "a piece of cake" wordt!

Onze selectie van cadeau ideeën voor kleine budgetten

Met Kerstmis wil je natuurlijk al je geliefden, die houden van surfen, bodyboarden, windsurfen, kitesurfen, ... en of het nu je zus, je broer, je kind, je vriend / vriendin of collega is, een (surf) cadeau schenken. De lijst van cadeaus die je moet kopen is elk jaar al lang genoeg! Dus om te voorkomen dat je je cadeaubudget explodeert, denk dan eens aan een vernuftig surf accessoire, dat het surfen (in de winter) voor hen alleen maar aangenamer maakt.

Het schenken van een nuttig en budgetvriendelijk kerstcadeau om te surfen is zeker mogelijk dit jaar!

Om te vermijden dat je je hoofd moet breken over de juiste maat en je je surf buddie toch zeker blij kan maken, kies je best voor een neopreen accessoire en/of een surfaccessoire. Ongeacht de leeftijd, het niveau van de surf(st)er of op welke surfspot ze ook surfen, deze accessoires zijn altijd in trek bij de surfers en surfsters!

► Verwarm je surf(st)er na een surfsessie met (1) een poncho en/of verras hen met (2) een wetsuit bag of een wetsuit bak om zich makkelijker te kunnen omkleden op de parking na een surfsessie.

► Heeft je surf(st)er al een hele hoop surfplanken ? Dan lijkt (3) een set vinnen, (4) een surfpad of (5) een leash altijd wel een goede aanwinst voor de al bestaande quiver van de surf(st)er in kwestie!

Olaian Xmas Surf IDÉES CADEAUX
Kerstmis: 15 cadeau ideeën voor surfers / surfsters

Ons advies voor het kiezen van het juiste cadeau voor een surf(st)er

Doe de nodige research en zoek van vooraf uit wat deze persoon al heeft en wat hij of zij mist om te gaan surfen. Ga op verkenningsmissie met familie en/of vrienden om zo zijn of haar maat, hoofdomtrek of schoenmaat te weten te komen. Zo zorg je ervoor dat je zeker kan zijn van wat nu het geschikte cadeau is en dat je je niet vergist bij de keuze van de juiste maat. Hiermee vermijd je dan ook de nodige omruilingsacties nadien in de winkel, als het dan toch niet het juiste blijkt te zijn.

► Is jouw favorite surf(st)er een ware liefhebber en mist die nooit een surf sessie, ook in de winter niet ? Denk dan zeker eens aan de onmisbare neopreen surfaccessoires zoals (6) de surfkap, (7) de surfhandschoenen en (8) een paar surfschoenen.

Onze selectie van cadeau ideeën voor minder dan € 50

Zoek op voorhand uit wat voor een persoon jouw favoriete surf(st)er is en wat voor wensen hij of zij heeft, zodat het een echte verrassing op maat wordt:
Is hij of zij een surf(st)er met een groen hart, die zich graag inzet voor het beschermen van de oceaan ? Of Is deze een echt warhoofd dat steeds zijn/haar autosleutels verliest ?

 • DE PAD NO WAX

  ► cadeau idee voor de geëngageerde surf(st)er:

  (9) De pad no wax, het slimme en "milieuvriendelijke" cadeau waarmee je een surfplank kunt beplakken, zodat er nooit meer surfwax zal moeten gebruikt worden.

 • DE SLEUTELSAFE MET CODE

  ► cadeau idee voor de verwarde surf(st)er:

  (10) Het surfslot met code zodat er zonder zorgen kan gesurft worden.

Wil hij of zij steeds de hipste zijn onder de surf(st)ers ? Of is deze eerder een zorgzaam type (of net helemaal niet) als het aankomt op het eigen surfmateriaal ?

 • DE PAD NO WAX

  ► cadeau idee voor de hipster surf(st)er:

  (11) Een zonnebril om te surfen, windsurfen of kitesurfen!

 • DE SLEUTELSAFE MET CODE

  ► cadeau idee voor de zorgzame surf(st)er:

  (12) De transporthoes om het surfmateriaal en de autostoel te beschermen.

Onze selectie van cadeau ideeën voor  ≤ € 100

 • WETSUITS VOOR MINDER DAN 100 EURO

  ► cadeau idee: 
  een surfpak / wetsuit < € 100

  Een surf wetsuit voor minder dan 100 euro ? Ja het kan ook, en het zijn hier niet alleen de kinderen die verwend kunnen worden, want je kan voor dezelfde prijs ook een volwassen surfer (13) een neopreen wetsuit schenken. Zo kan iedereen, desondanks de koude, van de golven blijven genieten tijdens deze winterperiode.

 • Kerstmis: 15 cadeau ideeën voor surfers / surfsters

  ► cadeau idee voor de globetrotter surf(st)er:

  (14) De surf boardbag die hem / haar kan vergezellen op zijn / haar volgende surftrip.

 • SURFPLANK VOOR MINDER DAN 100 EURO

  ► cadeau idee: 
  een surfplank van € 100

  Een surfplank voor minder dan 100 euro ? Ja hoor het kan, en zo deel je met je mini surfer ook ineens de vreugde van het surfen! Dus schenk hem of haar hun eerste (15) soft top surfplank!

Onze selectie "grote cadeaus"

"Een surfplank? Maar hij/zij heeft er al véél in zijn/haar garage!"

Vergis je niet, een surf(st)er heeft nooit genoeg surfplanken, want het type plank is steeds afhankelijk van welke de golfcondities zijn op dat bepaalde moment! Maar voor een kerstcadeau minder dan € 200 denk je best eens aan het samenleggen in groep (eenvoudig te organiseren met een mobiele app), zo kunnen jullie samen het gewenste surfboard schenken zodat ze hun surf quiver kunnen vervolledige met (15) een soft top of foam surfplank!

Zowel voor beginners als ervaren surfers, hebben we een soft top surfboard. Ze zijn extra veilig en geschikt voor beginners, maar ook gewoon leuk en speels voor de doorwinterde surf(st)ers. Genoeg keuze om het hele jaar door te kunnen surfen!

Olaian Xmas Surf IDÉES CADEAUX planches de surf
Olaian combinaison surf 900 néoprène 4 3 mm

Geef hen een extra beetje veiligheid deze kerst

Geef hen onze (16) surfhelm! Ontwikkeld door surfers voor de surfer die hun hoofd wil beschermen tegen de impact van een board of vinnen.

Klaar voor een kerst surfsessie ?

We hopen dat je deze kerstcadeau ideeën gids voor surf(st)ers nuttig vond! Tot slot wenst hierbij ons hele team je ook nog een vrolijke kerst en vooral dan nog vele goede surfsessies.

Olaian Xmas Surf cadeau idee surfplank

Deze tips kunnen voor jouw ook interessant zijn

surfer_en_hiver_combinaison

Surf de hele winter door

Bij surfen denk je natuurlijk aan zonovergoten exotische stranden, bruingebrande lichamen, perfecte golven en een idyllische branding. Voor de fervente surfer stopt het surfseizoen echter nooit. Met het juiste materiaal en een paar nuttige tips kan ook jij met een gerust gemoed en warme tenen in de winter op je surfplank staa

Happy surfer girl - Olaian

8 spots in België waar je kunt golfsurfen

Inderdaad, je kunt in België surfen! Deze 8 topspots zijn het bewijs.

surfkap_OLAIAN

Waarom surf je best met een kap in de winter?

Als we op de surfspot aankomen, denken we al snel 'zet je kap op!' Maar wat zijn nu de voordelen van een kap? Hier vind je alvast een goede raad waarom!

Surfpak kopen Decathlon

Hoe kies je een surfpak of wetsuit?

Een surfpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

Teaser Olaian

Olaian, het surfmerk van Decathlon!

De surfproducten van Decathlon dragen de naam OLAIAN, het merk van Decathlon dat gewijd is aan surfen & skimboarden.

hoe-kies-ik-een-surplank-quiver-surf

Hoe kies ik een surfplank?

Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank.Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!

Foamboards for you

Waarom kiezen voor een soft top surfplank?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

surftassen decathlon

Hoe kies je een boardbag?

Ondanks zijn mooie formaat is je surfboard bijzonder breekbaar, daarom is het heel belangrijk om hem goed te beschermen tegen schokken en tegen de zon.

Voorrangsregels surfen

De voorrangsregels bij het surfen en bodyboarden

Surfen en bodyboarden staan erom bekend dat het vrije sporten zijn, maar toch moet je een aantal voorrangsregels kennen die je moet toepassen in het water.

HOE DROOG JE IN DE WINTER JE NEOPREEN WETSUIT

Hoe droog je in de winter je neopreen wetsuit?

Heb je geen tweede pak en geen balkon en word je al moe bij de gedachte aan een ijskoud surfpak, lees dan vooral verder!

Hoe je surfmateriaal goed opbergen na een surfsessie

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!

Hoe je surfmateriaal goed opbergen na een surfsessie

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!