surf_oalain_voyage

Hoe maak je je boardbag klaar om op surftrip te gaan?

Volg onze tips om je boardbag / surf reistas / surfhoes goed klaar te maken, om dan zodoende je surfplanken goed te kunnen beschermen voor tijdens het vervoer per vliegtuig en om zo schadde aan je surfboards te voorkomen.

Hoe maak je je boardbag het beste klaar om op surftrip te gaan?

Het is waarschijnlijk één van de ergste anticlimaxen die je als surfer kunt meemaken als je van het vliegtuig stapt: je board in twee stukken van de bagageband moeten plukken... En, afhankelijk van de bestemming van je surftrip, kan het ook nog eens heel lastig zijn om ter plekke iemand te vinden die het kan repareren, als het tenminste nog te repareren valt!

Onze ontwerpers, zelf globetrotters in hart en nieren, hebben de perfecte antistressoplossing gevonden: een boardbag of transporthoes / reistas voor surfboards die meerdere planken kan beschermen tegen eventuele schokken tijdens het transport. Wij bieden je nog enkele andere tips en tricks om met een gerust hart te reizen. Edouard, ingenieur bij Olaian, vertelt je er alles over :

tribord_decathlon_transport_planche_voyage

De juiste boardbag kiezen om op surftrip te gaan

De transporthoes voor vliegtuigreizen is, zoals zijn naam het aangeeft, speciaal ontworpen om je plank te beschermen in het bagageruim van het vliegtuig. Hij is dus dikker en steviger dan traditionele hoezen of overtrekken (die eigenlijk gewoon je auto beschermen tegen de wax). 

Kies dus zeker voor een transporthoes voor vliegtuigreizen, vooral omdat je er ook meerdere planken in kunt opbergen. Als je maar één plank meeneemt op reis, dan kun je de resterende ruimte in de hoes gebruiken om de rest van je spullen op te bergen. 

- je plank is korter dan 7'2": kies voor een vliegtuighoes voor twee surfboards om je shortboards, fish en evolutieve surfplanken veilig te transporteren. 

- je plank is langer dan 7'2": kies voor een transporthoes voor longboards, om je mini-malibu, malibu en longboards te beschermen in het vliegtuig. 

Opmerking: voor de vliegtuighoes voor 2 surfplanken mag je surfplank niet breder zijn dan 21"1/4.

surf_boardbag_olaian

Hoe steek je je surfplanken veilig in je boardbag?

1. Demonteer eerst en vooral de vinnen van je surfboard.  

2. Voordat je je surfplanken in de boardbag doet: gebruik de binnenzakken in de boardbag om je surfaccessoires in op te bergen: vinnen, FCS-sleutels, leash, wax. Aarzel vooral niet om dubbele sets mee te nemen: eens je ter plaatse bent zul je echt geen zin hebben om de line-up te verlaten omdat je op zoek moet naar een nieuw paar vinnen. 

3. Steek je planken in de boardbag met de waxzijde naar boven. Gebruik de scheidingswand in de boardbag om je planken te beschermen, zodat ze tijdens het transport niet tegen elkaar slaan. 

4. Maak je boards veilig vast door de klikgespen vast te klikken en de riemen op maat te maken aan beide zijden van je plank. 

Tip van Malo: "Voordat je je boardbag op de transportband in de luchthaven zet, haal je best de schouderriem eraf en steek je hem in de boardbag. Je wilt echt niet dat die riem in een ander stuk bagage blijft haken, zodat je boardbag op het tarmac terechtkomt!"

Hoe maak je je boardbag klaar om op surftrip te gaan?

Hoe bescherm je je surfplanken tijdens het transport?

De reishoes voor surfplanken is speciaal ontworpen om je surfplanken te beschermen tegen eventuele schokken tijdens het transport. Met deze tips kun je je surfplank nog beter beschermen:

1. VERSTEVIG DE GEVOELIGSTE ZONES

De nose en de tail lopen meer risico om te breken tijdens het transport dan om het even welk ander deel van je plank. Maak met noppenfolie en plakband op maat gemaakte beschermingsstukken.

Hoe maak je je boardbag klaar om op surftrip te gaan?

2. REISTAS 2 IN 1

Ook je wetsuit, kledij en poncho kunnen extra bescherming bieden voor de uiteinden en rails van je plank (en bovendien het gewicht van je bagage in het ruim verhogen*).

*Let er wel op dat je boardbag niet langer is dan 2,50m, en niet zwaarder weegt dan toegelaten, tussen 23 en 25 kilo, afhankelijk van de vliegmaatschappij. Anders kun je wel eens voor verrassingen komen te staan: de toeslagen voor zwaardere bagages kunnen heel hoog oplopen!

Hoe maak je je boardbag klaar om op surftrip te gaan?

Kijk je surfplanken na als je je bagage afhaalt

En dan sta je, na ettelijke lange uren in het vliegtuig, eindelijk op je bestemming. Je stuift opgewonden naar de uitgang van de luchthaven, je gedachten zitten al bij de onmetelijke oceaan...

Maar toch nog even beide voetjes op de grond!! Neem de tijd om de inhoud van je boardbag te controleren als je hem van de transportband haalt! Ingeval je surfplanken schade hebben geleden, is het veel gemakkelijker om meteen stappen te ondernemen en klacht neer te leggen bij het luchthavenbedrijf.

Deze tips kunnen voor jouw ook interessant zijn

partir_vacance_suf_olaian

Wat je zeker moet meenemen als je op surftrip vertrekt!

Het inpakken van je surfuitrusting en -materiaal is de eerste stap wanneer je op surftrip wilt vertrekken. Wat moet je op je surftrip zeker meenemen?

hoe-kies-ik-een-surplank-quiver-surf

Hoe kies ik een surfplank?

Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank.Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!

Foamboards for you

Waarom kiezen voor een soft top surfplank?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

Surfpak kopen Decathlon

Hoe kies je een surfpak of wetsuit?

Een surfpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.

shortboard olaian

Kan je beginnen surfen op een shortboard?

Zon, zomerse temperaturen en golven... Ideale omstandigheden om te beginnen surfen. Je was van plan om het shortboard van een vriend te lenen, of het board te gebruiken dat al een paar maanden onder het stof ligt in je garage

Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser

Surfen met je kind : elke leeftijd heeft zijn eigen pleziertjes

Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.

Hoe je surfmateriaal goed opbergen na een surfsessie

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!

surf_trip_famille

Met een busje op surftrip: met het gezin naar Bretagne

Een gezinsvakantie combineren met een surftrip: het is mogelijk! Dit zijn de avonturen van de familie Selvi, op roadsurftrip met het gezin, langs de kust van Bretagne.

Surf in Tofino

Surfen in Tofino, interview: “Surfen in het gezelschap van orka’s: een mythische ervaring”

Surfen in Tofino. Tofino. Een onbekend stadje op Vancouver Island in de provincie British Columbia aan de westkust van Canada.