WAAR kan je OP SURFTRIP GAAN IN DE VERLENGDE WEEKENDS van mei ?

.

met de surf camper naar een spot in Europa

5 BESTEMMINGEN IN EUROPA VOOR EEN LANG WEEKEND SURFEN

Dag van de Arbeid, Hemelvaart en pinkstermaandag, met wat geluk kan je dit jaar 3 weekends na elkaar surfen in het voorjaar! Maar waar heb je de meeste kans op goede golven en mooi weer, zonder dat je veel tijd en geld kwijt bent aan je surftrip?

De exotische bestemmingen vallen dus af, profiteer van de lange weekends om de beach breaks spots binnen Europa te ontdekken.
Hier vind je 5 bestemmingen die werden getest en goedgekeurd door onze ambassadeurs van Olaian en die ideaal zijn voor een paar dagen surfen met het gezin of met vrienden:

1/ SURFEN VER WEG VAN DE DRUKTE: BRETAGNE

Het verhaal van Julien, Magali & Tao

De Bretoense spots moeten beslist niet onderdoen voor die in het zuidwesten van Frankrijk, integendeel zelfs: de kust wemelt van spots waar je kan surfen, ongeacht de omstandigheden en de richting van de swell. In het voorjaar is het zeewater natuurlijk nog behoorlijk fris; te koud voor zwemlustigen - en hierdoor heb je de luxe om te surfen in een vrijwel lege line-up te midden van een prachtige natuur.

Voor wie geen organisatieknobbel heeft en liever in alle vrijheid gaat waar de golven hem brengen, is een roadtrip met een camper een uitstekend alternatief, vooral met een gezin. Lees het verhaal van het gezin van surfers dat op camperreis ging:

"Bretagne is echt een superbestemming voor een roadtrip, we konden slapen waar we wilden, de landschappen zijn spectaculair mooi, er zijn golven voor elk niveau, je kunt er lekker eten… we zijn echt gek op deze regio. We zijn in Finistère gebleven, en reden van La Torche naar Crozon, langs de kust. Op surfgebied vonden Tao en wij het strand van Saint-Tugen een revelatie en hield Julien het allermeeste van het strand van La Palue bij Crozon."

roadtrip in bretagne om te surfen

2/ SURFTRIP NAAR DE ZON: 
MAROKKO

Het verhaal van de familie Belain

Wist je dit: de langste right-hander van het noordelijk halfrond ligt op amper een paar uur vliegen vanuit België of Nederland. Imsouane, ooit een slaperig vissersdorpje, is vandaag het surfmekka in Marokko en een gedroomde bestemming, daar zijn beginnende en ervaren surfers het over eens.

Handig, je hebt geen visum nodig om naar Marokko te reizen en de meeste inwoners spreken Frans. Je kan je reis bovendien perfect low budget houden, de vliegtickets zijn werkelijk niet duur, je kan gemakkelijk surfboards huren in het dorp en ter plaatse logies vinden - dat maakt het ook gemakkelijker om op het laatste moment een surftrip te organiseren.

En tot grote vreugde van de fervente surfer telt Marokko meer dan 3500 km kustlijn en honderden andere surfspots, bijvoorbeeld in Essaouira, Casablanca en Taghzout om er maar een paar te noemen.

3/ EEN ONGEWONE SURFBESTEMMING: 
SARDINIË

Het verhaal van Julien, Magali & Tao

Surfen in het midden van de Middellandse Zee, het kan, en zelfs meer dagen dan je zou denken: met zijn 200 surfdagen per jaar en wilde natuur die nog niet is aangetast door massatoerisme, is Sardinië een ideale surfbestemming.

Van noord tot zuid telt het eiland honderden beach breaks voor ieder niveau, waar je regelmatig kan surfen dankzij de krachtige mistral wind (op sommige spots kunnen de golven wel 3 tot 4 m hoog zijn). De herfst is het beste seizoen om te surfen in Sardinië maar ook het voorjaar kan aangenaam verrassen. Het ideale moment om op surftrip te vertrekken, is wanneer een trein van depressies over de Atlantische kust jaagt.

"Dat was nu eens een mooie ontdekking. Wij hadden dan wel net 2 weken getroffen met prima surfomstandigheden, maar Julien was toch echt verrast door de kwaliteit van de golven, het ongelooflijk aantal spots en hoe rustig het was op het water. Dit was zijn beste surftrip met de camper, zelfs een van de beste plekken ter wereld volgens hem,…want voor hem is de combinatie van lege line-ups, fijne golven en niet al te koud water meer waard dan een topgolf waar je nummertje moet trekken om aan de beurt te komen. Kortom, hij is razend enthousiast en wil er nog eens heen!" Magali.

surftrip met de camper op sardinië

4/ SURFBESTEMMING VOOR PARTY PEOPLE: SPANJE

Het verhaal van Anna, ambassadrice van Olaian

Het probleem van te drukke surfspots kennen ze niet in Spanje, dankzij een speelterrein dat zich uitstrekt over meer dan 700 km, van Baskenland tot Galicië. De gevarieerde kustlijn met veel baaien staat garant voor goede golven die geschikt zijn voor surfers van elk niveau, ongeacht de weersvoorspellingen. Spots als Zarautz, Pantín, Tapia of ook Mundaka, met de beste linksbrekende golf van Europa, zijn klinkende namen in de surfwereld en elk jaar vinden er competities of etappes van de Tour van de World Surf League (WSL) plaats.

Prettige bijkomstigheid is dat Spanje relatief goedkoop is. Voor een paar euro geniet je na het surfen van tapas, pintxos, bocadillos en cervezas.

anna cerpa ambassadrice olaian

5/ SURFTRIP VOOR DE FIJNPROEVER: PORTUGAL

Verhaal van Lost At Sea - Beliche

Surfers die houden van gastronomie, natuur en zon (en wie houdt daar nu niet van?) zullen niet teleurgesteld worden als ze in mei naar Portugal trekken.

Groot voordeel: de beste surfspots, bijvoorbeeld Peniche of Ericeira, liggen op een paar kilometer van de hoofdstad Lissabon waar vanuit België heel wat goedkope rechtstreekse vluchten heen gaan.

surftrip in portugal