HOE KIES IK EEN BOARDSHORT?

Heren boardshorts zijn ideaal om plezier te maken in de golven, te surfen, te bodyboarden of zelfs te bodysurfen... De juiste boardshort kiezen doe je op basis van een aantal criteria.

Ontdek hier ons advies voor het kiezen van uw heren boardshort! 

Surf

Kort, standaard of lang? Platte of elastische tailleband? Beperkt het de irritatie? Droogt het snel?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf zou kunnen stellen wanneer je geconfronteerd wordt met een groot aanbod van boardshorts.

Wat zijn nu echt de kenmerken waarmee je rekening moet houden bij de keuze van je boardshort?

HOE KIES JE DE JUISTE ZWEMSHORT OF BOARDSHORT?

De juist keuze van de mannen boardshorts wordt gedaan op basis van verschillende criteria, maar is vooral afhankelijk van de duur van je surfsessie of sportactiviteit.

Beginners, ervaren of expert surfers, elkeen heeft zijn eigen type boardshort of zwembroek!

Aangepast aan het gebruik en de gebruiksfrequentie moet de boardshort je comfort en bewegingsvrijheid bieden, maar ook tegelijkertijd irritaties vermijden, voor een maximaal aan (surf)plezier.

Hoe kies ik een boardshort?

DE CRITERIA VOOR HET KIEZEN VAN DE JUISTE HEREN BOARDSHORT

Hoe kies ik een boardshort?

KIES JE BOARDSHORT VOLGENS DE DUUR VAN DE SURFSESSIES

MINDER DAN EEN UUR (< 1 U)

Surf je minder dan een uur, dan heb je een boardshort nodig die vooral niet afzakt elke keer als je onder water duikt. Een korte boardshort hindert je bewegingen op geen enkel moment en kan de bewegingsvrijheid dus bevorderen en is ideaal voor het surfen, bodysurfen en bodyboarden. Daarnaast is een stof die snel droogt minstens zo belangrijk, om ook te voorkomen dat er zand aan je boardshort blijft kleven.

TOT TWEE UUR (≤ 2 U)

Surf je tot twee uur, dan heb je een boardshort nodig die goed blijft zitten, met een tailleband die niet hindert... Een platte band is dan zeker een voordeel. Voor extra bewegingsvrijheid kan een rekbare stof handig zijn, zo kan je je benen ongehinderd bewegen.

MEER DAN TWEE UUR (> 2 U)

Het zal je niet verwonderen dat dit soort boardshorts tegen je bekken moet kleven en zo min mogelijk mogen bewegen. Een platte tailleband met een koordje is onmisbaar. Dit type van tailleband houdt je boardshort niet alleen goed omhoog, hij voorkomt ook elke vorm van irritatie. Door het ontbreken van naden tussen de benen, schuurt de boardshort niet aan de binnenkant van de dijen en dit voorkomt irritatie. Deze boardshorts moeten zeer elastisch zijn, je mag nauwelijks voelen dat je ze draagt. Daarnaast moet de stof van de surfshort snel drogen na je surfsessie.

KIES JE BOARDSHORT VOLGENS HET TYPE TAILLEBAND

Olaian Boardshort Surf Elastische Tailleband

MET ELASTISCHE TAILLEBAND

Interessant voor de aanpasbaarheid die het de boardshort geeft en zo dus geschikt maakt voor de verschillende morfologieën.

Olaian Boardshort Surf Semi-elastische Tailleband

MET SEMI-ELASTISCHE TAILLEBAND

De innovatie op vlak van boardshorts en dit met een tailleband die bestudeerd en ontworpen is om steeds een perfecte ondersteuning te bieden ongeacht de golfcondities en met het meest ideale aanpassingsvermogen naargelang de morfologie van de drager.

Olaian Boardshort Surf Platte Tailleband

MET PLATTE TAILLEBAND

Zorgt voor een goed positiebehoud van de boardshort bij het vallen in de golven tijdens het surfen.

KIES JE BOARDSHORT OP BASIS VAN DE LENGTE

De keuze van de lengte van je boardshort zal voornamelijk afhangen van je smaak. Maar wees je er echter van bewust dat hoe korter uw boardshort is, hoe meer bewegingsvrijheid biedt.

Olaian Korte Boardshort Surf 16"

KORTE BOARDSHORTS = 16"

Voor diegenen die de voorkeur geven aan bewegingsvrijheid en een sneldrogende boardshort, zoeken best hun gading bij de korte boardshorts.

16" komt overeen met een lengte van ongeveer 40,6 cm en deze boardshorts komen boven de knie.

Olaian Standaard Boardshort Surf 18"

STANDAARD BOARDSHORTS = 18"

Een boardshort met standaard lengte maakt het surfen gemakkelijker.

18" komt overeen met een lengte van ongeveer 45,5 cm en deze komen net boven de knie.

Olaian Lange Boardshort Surf 20"

LANGE BOARDSHORTS = 20"

Voor diegenen die de voorkeur geven aan een lange boardshort.

20" is gelijk aan een lengte van 50,8 cm en deze reiken tot aan de knieën.

KIES UW BOARDSHORT VOLGENS JE SURFNIVEAU

Onze boardshorts zijn ontworpen om optimale bewegingsvrijheid te bieden tijdens het surfen. Maar ze beantwoorden ook aan de behoefte om zich makkelijk aan te passen aan alle morfologieën, ongeacht het niveau! Onze boardshorts zijn geschikt voor iedereen die gepassioneerd is door watersport, of ze nu surfen, bodyboarden, stand-up paddlen (SUP'en), kajakken, duiken, snorkelen of zelfs windsurfen en kitesurfen. Geniet van je sessie zonder je zorgen te maken over de risico's van irritatie, of ze goed blijven zitten, enz.

Olaian Boardshort Beginnende Surfer

BEGINNENDE SURFERS

Je bent een beginner of surft slechts een paar keer per jaar, tijdens je vakantie of tijdens een surftrip. Je blijft waar je kan staan, en surft in hele kleine golven of in het schuim. Je surft voor het plezier vooraan in het water en voor de sensaties die het je geeft. Tijdens je sessies val je nog vaak in golven met weinig kracht. Dan hebben we voor jou een breed gamma aan boardshorts en zwembroeken ontworpen, aangepast aan jouw gebruik en jouw morfologie.

Olaian Boardshort Ervaren Surfers

ERVAREN SURFERS

Je surft regelmatig. Tijdens de surfsessies peddel je naar de line-up, passeer je de zone van brekende golven (break zone) door te "duck-diven" als je surft met een shortboard of met een "turtle-roll" als je surft met een longboard, en surft op golven van minder dan één meter. Je bent dynamisch en brengt meer tijd door in het water. Je boardshort moet dan je een optimale bewegingsvrijheid bieden en tegelijkertijd ook de irritatie beperken. Dan hebben we voor jou een breed gamma aan boardshorts en zwembroeken ontworpen, aangepast aan jouw gebruik en jouw morfologie.

Olaian Boardshort Expert Surfer

EXPERT SURFERS

Je surft intensief, het is dan ook je favoriete sport. Tijdens de surfsessies peddel je naar de line-up, passeer je de break zone door te "duck-diven" als je surft met een shortboard of met een "turtle-roll" als je surft met een longboard, en surft op krachtige golven van meer dan één meter. Je boardshort moet dan al je bewegingen volgen zonder je te irriteren en moet op zijn plaats blijven in het geval van een wipe-uot, ongeacht de kracht van de golf. In dit geval hebben we voor jou een breed gamma aan boardshorts en zwembroeken ontworpen, aangepast aan jouw gebruik en jouw morfologie.

Mélanie

SURF SPECIALIST

Vergeet niet om je boardshort goed af te spoelen na elke sessie, dit voorkomt slijtage en aantasting van het zoute water.

UV-WERENDE KLEDIJ: DE NOODZAKELIJKE AANVULLING OP JE BOARDSHORT

Bij warm zomerweer, met de koelte van het water, hebben surfers de neiging om hun surfsessies te verlengen zonder echt hun uitrusting er op aan te passen. Het risico op verbranding door de zon worden daardoor snel vermenigvuldigd.

Wist je dat?

10 tot 15% van de UV-stralen worden gereflecteerd op het water, terwijl 40 tot 95% onder water tot 25 cm doordringen. Daarom worden boardshorts in combinatie met anti-UV kledij (UV t-shirt, Uv-werende rashguard, etc.) de onmisbare uitrusting voor het surfen in warmer water.

Olaian UV-werende kledij Surf

DEZE TIPS KUNNEN VOOR JOUW OOK INTERESSANT ZIJN

Bescherm jezelf tegen de zon

Surfers, zo bescherm je jezelf tegen de zon!

Laat je surfpret niet bederven door een vervelende zonnebrand of zonneslag. Met deze Decathlon-producten en gadgets ga je zorgeloos de zee in!

Happy surfer girl - Olaian

8 spots in België waar je kunt golfsurfen

Inderdaad, je kunt in België surfen! Deze 8 topspots zijn het bewijs.

Positive effects surfing

De positieve effecten van surfen

Sterke spieren ontwikkelen, je vrij voelen in het contact met de natuur, je grenzen verleggen, ontsnappen aan de stress, ... Dit is maar een greep uit de vele heilzame effecten van surfen en bodyboarden op de golven. Lees, en ontdek ze allemaal hier.

Foamboards for you

Waarom kiezen voor een soft top surfplank?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

juist vallen

Hoe val je (het best) bij het surfen?

Valpartijen zijn haast niet te vermijden bij het surfen! Er zit dus niets anders op dan ervoor te zorgen dat deze valpartijen zo pijnloos en vooral zo veilig mogelijk verlopen. Volg ons!

surf_bienfaits_KimHertogs

Surfen, goed voor lichaam & geest

Surfen is goed voor je lichaam, daar is iedereen het over eens. Volgens actrice Kim Hertogs is het veel meer dan dat. Zij organiseert surfreizen, schreef het boekje ‘Why I started surfing’ en deelt de liefde voor het surfen via haar platform The Fieldwork. Ze is overtuigd: Surfen is goed voor je geest. Daar willen we meer over weten!

Yoga voor surfers

Yoga voor surfers

Wist je dat je jouw surftechniek kan verbeteren buiten het water? Dit is een simpele yogaroutine die je makkelijk thuis kan doen in een halfuurtje.

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.

shortboard olaian

Kan je beginnen surfen op een shortboard?

Zon, zomerse temperaturen en golven... Ideale omstandigheden om te beginnen surfen. Je was van plan om het shortboard van een vriend te lenen, of het board te gebruiken dat al een paar maanden onder het stof ligt in je garage

Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser

Surfen met je kind : elke leeftijd heeft zijn eigen pleziertjes

Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.

Hoe kies ik een surfplank voor mijn surf quiver

Hoe kies ik een surfplank?

Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank.Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!

Berg je materiaal goed op na een surfsessie!

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!

Teaser Olaian

Olaian, het surfmerk van Decathlon!

De surfproducten van Decathlon dragen de naam OLAIAN, het merk van Decathlon dat gewijd is aan surfen & skimboarden.