voetbalschoenen

Ontdek de 10 huismiddeltjes tegen stinkende sportschoenen

“Zijn het jouw schoenen die zo stinken?” Je hebt alles geprobeerd om het probleem te verhelpen. Kortom, je weet je geen raad meer met het geurprobleem van je voeten. Kop op! We beloven je geen rozengeur voor je voeten, want dat is waarschijnlijk bij niemand mogelijk. We hebben wel enkele beproefde huismiddeltjes voor je opgezocht. Lees verder om het licht aan het einde van de tunnel te zien!

1. Kasten zijn verboden terrein

Je hebt net een hardloopsessie achter de rug en je wil maar één ding: de geur die je hardloopschoenen afgeven zo snel mogelijk verhullen! Moffel je schoenen niet weg in een donkere, vochtige kast, want dat is een triestige omgeving voor je dappere helpers bij het sporten. Ze willen immers maar één ding na een training: namelijk comfort en frisse lucht. Je kunt ze beter laten drogen op een vensterbank of in de tuin, zo geef je bacteriën geen kans om zich te vermenigvuldigen in een afgesloten omgeving. Geef de snoodaards die verantwoordelijk zijn voor slechte geurtjes in je sportschoenen geen kans! Bovendien zal buiten niemand aan je schoenen gaan ruiken

Schoenen voor wandelen

2. "Let it go, let it go..."

*We geven je deze oorwurm cadeau om van te genieten de komende uren.

Misschien ben je net als wij fan van Frozen en weet je dat kou bevrijdend kan zijn. Zo helpt kou bijvoorbeeld om de plastic smaak te verwijderen uit drinkflessen van Kalenji … Maar dat is niet alles! Als kou doeltreffend is om onaangename smaken te verwijderen, geldt dat ook voor geuren. Plaats je sportschoenen een nacht lang in een plastic zak in de diepvriezer (jawel, je leest het goed). Hou er wel rekening mee dat je een paar uur zal moeten wachten voordat je ze weer kunt aantrekken. Misschien is het een teleurstelling voor je, maar niet iedereen is even goed tegen kou bestand als Elsa ...

3. Magisch poeder ... dat echt werkt!

Het is de koning van de hygiëne, we houden ervan en zijn er dol op: het is natriumbicarbonaat. Dit wondermiddel helpt om je tanden te bleken, zelf deodorant te maken of vlekken te verwijderen, dus de slechte geur van je schoenen is een fluitje van een cent. Natriumbicarbonaat absorbeert vocht en tegelijk de bacteriën die erin huizen. Strooi 's avonds een lepel natriumbicarbonaat in je schoenen en 's morgens zijn ze lekker fris. 

Talkpoeder is - misschien verrassend genoeg - ook erg efficiënt. Talk neem vocht en geurtjes op, en je kunt er een kleine hoeveelheid van aanbrengen in je sportschoenen of zelfs in je sokken voordat je gaat sporten. En wat mooi meegenomen is: talk behoedt je voeten tegen blaren.

voetbalschoenen

4. Fruit in je schoenen

Vind je fruit lekker? Dan zul je er ook van houden in je schoenen. Naast hun goede eigenschappen voor onze gezondheid, hebben onze vriendjes vol vruchtvlees en vitamines nog meer in petto. Vooral citrusvruchten hebben verfrissende eigenschappen. Zoals gewoonlijk gebeurt de magie 's nachts. Plaats de schil van een sinaasappel, citroen of pompelmoes in je schoenen (nadat je de rest van het fruit hebt verorberd) voor de nacht … Had je ooit gedacht dat je zou watertanden bij het aantrekken van je schoenen? Vast niet. Zo zie je maar.

5. A cup of tea, please

Drink je graag thee? Des te beter! Je zal zakjes met zwarte thee eindelijk kunnen hergebruiken. Zwarte thee bevat namelijk zogenaamde onbederfelijke plantaardige stoffen  genaamd tanninen. We hoeven er geen tekening bij te maken ... de kaas in staat van ontbinding die in je sportschoenen lijkt te zitten, zal moeten verkassen! Hoe ga je te werk? Plaats een zakje zwarte thee 5 minuten in kokend water. Haal het zakje uit het water en laat het afkoelen en drogen. Plaats het vervolgens in je schoenen. Enkele druppels tea tree olie hebben eenzelfde verfrissend effect. En als we het toch hebben over natuurlijke middeltjes: ook aluinsteen en lavendel zijn erg doeltreffend

chaussure de randonnée

6. Een tweede kans

Als je zolen slecht ruiken, waarom zou je dan geen tweede paar aanschaffen? Wees gerust, we willen je probleem niet verdubbelen, maar een oplossing bieden aan jou en je zolen. Voor wat betreft je schoenen raden we ook aan om de taken eerlijk te verdelen. We hebben het al eerder gezegd, maar het is beter om twee paar sportschoenen te hebben: een paar voor trainingen en een paar voor wedstrijden (dat je ook af en toe kunt dragen tijdens je training). Waarom? Behalve het feit dat je jezelf een paniekaanval bespaart omdat je 's morgens vlak voor je wedstrijd ontdekt dat de onderkant van je schoenen volledig afgesleten is, of dat er een gat in de stof zit, is het zo dat je twee paar schoenen minder snel verslijt en dat ze de tijd krijgen om te verluchten en zich te ontdoen van bacteriën en slechte geurtjes. 

7. Sokken, sokken en nog eens sokken

Sokken mag je niet afdoen als onbelangrijk, want je voeten verdienen het om verwend te worden met een zacht laagje! Moeten we het nog een keer zeggen? Sokken dragen tijdens het sporten is geen optie maar een noodzaak. Ten eerste omdat het de moeite loont je voeten te beschermen tegen blaren, eelt en andere onaangename dingen. Ten tweede omdat sokken als het ware een filter zijn en de transpiratie van je voeten opnemen. Het is immers beter dat je transpiratie terechtkomt in een sok die je makkelijk kunt wassen dan dat het doordringt in je favoriete schoenen, met alle gevolgen van dien.

walking schoenen

8. In bad - deel 1

Je hebt er ongetwijfeld al aan gedacht tijdens momenten van wanhoop, wanneer het de enige mogelijke oplossing leek voor je slecht geurende schoenen. Tot nog toe heb je het echter niet gedurfd. Je wil je niet voorstellen wat de mogelijke onomkeerbare gevolgen kunnen zijn. Je bent verstijfd van angst bij de gedachte dat je sportschoenen er niet onbeschadigd of zelfs levend uit zullen komen. Misschien heb je te veel thrillers gezien, relax! Als je schoenen slechte geuren aankunnen, zal de wasmachine ze niet de das omdoen. Plaats je sportschoenen in een oude kussensloop die je dichtmaakt met een elastiek om ze niet te beschadigen. Selecteer een wasprogramma met een lage temperatuur. Laat je schoenen drogen aan de lucht! Zie je wel dat het zo erg niet was? Wordt vervolgd ...

9. In bad - deel 2

Na de wasbeurt moet je de bron van de slechte geur aanpakken: namelijk je voeten. Voeten worden vaak een beetje stiefmoederlijk behandeld als het op wassen aankomt. Het is echter wel belangrijk om je voeten echt te wassen. Ze moeten dezelfde aandacht krijgen als je haar. Het haar dat je zo graag verwent met een lekker geurende shampoo, of met shampoo met kokos- of arganolie. Gebruik een luffa, een washandje of een zeespons of iets waarmee je kunt wrijven en vuil kunt verwijderen tussen je tenen. Komaan! Naar de douche!

basketbalschoenen

10. Hou je nagels in toom

Let op, wat volgt is bestemd voor de harde kern, niet voor gevoelige zieltjes.

We gaan direct over naar het onderwerp waar het om gaat: de nagels. We moeten erover praten. Het is totaal nutteloos om je nagels lang te laten groeien. Ze kunnen je pijn doen en het zijn echte bacteriemagneten. Je hebt het ongetwijfeld zelf al opgemerkt: als de nagels van je handen te lang worden, komt er van alles en nog wat onder te zitten en moeten ze worden schoongemaakt. Dit geldt ook voor je voeten. Het enige verschil is dat je voeten opgesloten zitten in schoenen ... dus je kunt je voorstellen wat dat inhoudt. Regelmatig je nagels knippen (niet te kort zodat je je geen pijn doet, want je nagels beschermen je tenen) moet dus deel uitmaken van je routine om slechte geurtjes tegen te gaan. Ziezo, dat was even een glamourmomentje. Graag gedaan ...

Je merkt het ... voeten en slechte geurtjes zijn niet zo taboe als je dacht. Durf je dit artikel te delen om je vrienden te helpen? Je bent  zeker niet de enige die met dit probleem te kampen heeft! Schaamte is overbodig. Bovendien toont het feit dat je voeten (net als je andere lichaamsdelen) transpireren aan dat je lichaam functioneert, dat het de temperatuur regelt en afvoert wat nodig is tijdens fysieke activiteit … zelfs als je de geur onaangenaam vindt en je misschien ten einde raad was.

Op zoek naar sporttips en sportartikelen? Ga naar Sportadvies!

hoe-hardloopschoenen-kiezen

Hoe kies je hardloopschoenen?

Zo, het is zover: je gaat je eerste paar of een nieuw paar hardloopschoenen kopen voor je trainingen. Maar wel model kies je, en voor welk gebruik?

soin-des-pieds-comment-eviter-le-purpura-deffort-en-randonnee

Hoe vermijd je golfersbenen na een trektocht?

Sommige wandelaars krijgen na een hike vlekken op de voeten, enkels en / of kuiten. Wel, wat is dat nu precies?

voetbalschoenen kipsta decathlon

Hoe kies ik voetbalschoenen?

Bij Decathlon vind je voetbalschoenen voor gras, kunstgras, voor zaalvoetbal en zelfs voor straatvoetbal! We hebben schoenen voor elke type voetballer, van ons voetbalmerk Kipsta en van andere merken zoals Adidas. Welke voetbalschoen kies jij?

Hoe kies ik trailschoenen?

Hoe kies ik trailschoenen?

Steeds meer lopers zoeken uitdagingen op. Ben jij ook op zoek naar meer beleving? Trailrunnen is eigenlijk mountainbiken maar dan zonder fiets.

Hoe kies ik tennisschoenen?

Hoe kies ik tennisschoenen?

Wil je comfort of goede demping in je schoen, of een compromis van beiden? Op al deze vragen geven we je hier een antwoord!

hk basketbalschoenen heren

Hoe kies je basketbalschoenen voor een volwassene?

Moeite met de keuze van je basketbalschoenen? Geen nood, TARMAK helpt je een model te kiezen dat perfect is aangepast aan je trainingen of wedstrijden.

hockey

Hoe kies ik een hockeyschoen?

Waarom kies ik voor een specifieke hockeyschoen? Hockeyschoenen hebben 2 sportspecifieke eigenschappen..

Hoe kies je wandelschoenen - teaser

Hoe kies je wandel- of trekkingschoenen?

Wandel- of trekkingschoenen kies je aan de hand van 3 criteria, lees hier meer!

Welke hardloopschoenen voor een marathon?

Hoe kies je schoenen voor een marathon?

Ben je marathonloper of wil je je aan een marathon wagen? Hier vind je onze tips om hardloopschoenen te kiezen die geschikt zijn voor je voorbereiding en voor de marathon zelf

Entretenir_des_chaussures_de_randonnée

Onderhoud je je wandelschoenen?

Heb je met je schoenen over modderige paden gelopen en weet je niet hoe je ze nu weer schoon moet krijgen? Ben je door een beekje gelopen en vraag je je af hoe je ze moet laten drogen? Ontdek 4 tips over hoe je je wandelschoenen goed kunt onderhouden en ervoor zorgen dat ze lang meegaan!