De voordelen van yoga voor surfers

Hoe je met yoga je surftechniek verbetert, innerlijke rust vindt en opnieuw aansluiting vindt met de natuur

Yoga & surfen

Yoga traint je concentratie, maakt je bovenlichaam en buikspieren sterker en verbetert je evenwicht en lenigheid. Dat maakt het niet alleen goed voor surfers, het is gewoon een must en onlosmakelijk verbonden met surfen. Tal van professionele surfers hebben trouwens yoga opgenomen in hun voorbereidingsroutine.

Yoga en surfen vullen elkaar aan op een manier die veel verder gaat dan meer harmonie vinden

Yoga en surfen hebben onmiskenbaar gemeenschappelijke doelen zoals terugkeren naar de natuur en innerlijke rust vinden. Maar allebei bestaan ze vooral uit het steeds herhalen van dezelfde bewegingen, om lichaam en geest te laten inzien hoe minieme bewegingen en/of aanpassingen grote gevolgen kunnen hebben op je houding. Het resultaat is meer lenigheid, sterkere buikspieren, een betere ademhalingstechniek, een beter evenwicht, een hernieuwde energie en meer focus omdat je je geest leeg kan maken.

De voordelen van yoga voor surfers

Een yogahouding aannemen staat gelijk met balanceren op een golf, waardoor je kalm kan blijven in stresserende situaties zoals tijdens een surfwedstrijd of in hoge golven. (Timmy Reyes, professioneel surfer)

hoe benut je de voordelen van yoga optimaal?

De beste manier om maximaal te profiteren van de voordelen van yoga is de sessies aan elkaar rijgen en daarna de houdingen aanpassen aan je voorbereidingsroutine voor het surfen (zoals de spieren losmaken). Na het surfen las je nog een kleine yogasessie in, bestaande uit houdingen die je langzamer uitvoert en langer aanhoudt (om te stretchen en te recupereren).

De voordelen van yoga voor surfers

ONTDEK YOGA MET DE
"DECATHLON COACH" APP

Tientallen yogasessies, -programma's en -routines wachten op jou in de app. Ideaal om op je eigen tempo, thuis, te beginnen om vooruitgang te boeken.

De voordelen van yoga voor surfers

Yoga en surfen zijn ongelooflijke manieren om weer de levensenergie te voelen die door je lichaam stroomt. Bij yoga volg je het ritme en de golven van de ademhaling. Bij surfen voel je de pulsatie van alles om je heen in de bewegingen van het water en de golven. Wat yoga en surfen met elkaar gemeen hebben, is dat ze je dwingen om in het moment te zijn en je leren om je evenwicht te bewaren te midden van beweging.

Klaar om mee te surfen op de golf?

DEZE TIPS KUNNEN VOOR JOU OOK INTERESSANT ZIJN

Happy surfer girl - Olaian

8 spots in België waar je kunt golfsurfen

Inderdaad, je kunt in België surfen! Deze 8 topspots zijn het bewijs.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

juist vallen

Hoe val je (het best) bij het surfen?

Valpartijen zijn haast niet te vermijden bij het surfen! Er zit dus niets anders op dan ervoor te zorgen dat deze valpartijen zo pijnloos en vooral zo veilig mogelijk verlopen. Volg ons!

Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser

Surfen met je kind : elke leeftijd heeft zijn eigen pleziertjes

Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.

Olaian Surf Club Handaia

Waarom zou je lid moeten worden van een surfclub?

Beginnende, gevorderde of ervaren surfers, aarzelen jullie nog steeds om lid te worden van een surfclub aan onze Belgische kust? Lees dan zeker verder als jullie er nog niet uit zijn! Veiligheid, vooruitgang, gezelligheid... We geven jullie in dit artikel een paar redenen mee die jullie kunnen motiveren om lid te worden van een surfclub.

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.

Olain surf

Hoe kan je beter leren surfen op kleine golven?

Om beter te worden in het surfen, moet je je kunnen aanpassen aan alle soorten golven. Ontdek onze tips.

shortboard olaian

Kan je beginnen surfen op een shortboard?

Zon, zomerse temperaturen en golven... Ideale omstandigheden om te beginnen surfen. Je was van plan om het shortboard van een vriend te lenen, of het board te gebruiken dat al een paar maanden onder het stof ligt in je garage

Voorrangsregels surfen

De voorrangsregels bij het surfen en bodyboarden

Surfen en bodyboarden staan erom bekend dat het vrije sporten zijn, maar toch moet je een aantal voorrangsregels kennen die je moet toepassen in het water.

Berg je materiaal goed op na een surfsessie!

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!