Uitrusting & duikpakken

Vrijduiken uitrusting en duikpakken

Het DECATHLON-merk Subea stelt je een compleet gamma voor om te gaan vrijduiken, ongeacht je niveau: of je nu gevorderd bent of een beginner die vooruitgang wil maken.Als je regelmatig gaat vrijduiken, kies je best materiaal dat aangepast is aan je niveau. En wanneer je gaat vrijduiken is het belangrijk om je capaciteiten niet te overschatten. Duik voor je eigen veiligheid ook altijd met een buddy.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€25000 −20%
€20000
*Van 16/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€9900 −20%
€7900
*Van ‪15/9/2023‬ tot ‪14/10/2023‬
BEST BEOORDEELD
€2200
€1100/KG
€3900 −25%
€2900
*Van 16/9/2023 en zolang de voorraad strekt
€9900 −50%
€4900
*Van 16/9/2023 en zolang de voorraad strekt
4.3/5 Op basis van 2602 Beoordelingen in de winkels en online

OM VEILIG TE KUNNEN VRIJDUIKEN, HEB JE EEN AANGEPASTE UITRUSTING, DUIKPAK EN ACCESSOIRES NODIG


Vrijduiken, daar begin je niet zomaar aan. Je hebt niet enkel een minimale lichamelijke voorbereiding nodig, maar ook aangepast materiaal zodat je veilig kunt duiken.

De onmisbare neopreen kleding

Voor deze onderwatersport zijn neopreen duikpakken of -kleding onmisbaar om je lichaam op een redelijke temperatuur te houden. De dikte van het neopreen is afhankelijk van het type vrijduiken. Je duikpak moet passen bij de temperatuur van het water waar je in duikt en zo strak mogelijk aansluiten om te voorkomen dat er water binnendringt en er warmte verloren gaat. Voor dynamisch vrijduiken in een zwembad volstaat een duikpak van 1,5 mm. In zeewater heb je 3 mm nodig. Ga je vrijduiken in heel koud water, dan heb je een duikpak en handschoenen van 5 tot 9 mm nodig.

Nodige accessoires

Om veilig te kunnen duiken, heb je bij vrijduiken in zee enkele accessoires nodig. Met een duikboei blijf je zichtbaar, en kan je rusten aan het oppervlak. Met een leeflijn of duiklijn heb je beter zicht op je afdaling en een leash zorgt ervoor dat je het contact met je lijn niet verliest.


Daarnaast kan een neusklem helpen om je oren te klaren zonder je handen te gebruiken. Veel duikers laten dit accessoire thuis, omdat het in de weg zit bij de afdaling. Maar als je een model kiest met een contactoppervlak dat groot genoeg is om de neusholten goed af te sluiten, is de klem juist heel comfortabel.


Om sneller de gewenste diepte te bereiken, gebruiken vrijduikers vaak duiklood. Je kunt dat gewicht vastmaken aan een loodgordel met Marseillaise of vliegtuiggesp, zodat je wanneer nodig je loodgordel snel en gemakkelijk kunt losmaken.
Duikers die dynamisch of diep vrijduiken gebruiken ook een neklood. Dynamisch vrijduikers zoeken een hydrodynamische, horizontale houding. Het grote volume lucht in de longen creëert een groot drijfvermogen in het bovenlichaam. Neklood helpt hen om de juiste houding te bewaren. Vrijduikers die diep willen duiken zoeken een hydrodynamische houding tijdens de "free fall". Extra gewicht rond het hoofd helpt daarbij.


Laat ze kiezen