Skimboards

Skimboards

Welkom in de afdeling van Skimboarding!
Skip filters
Filters
€4490 −10%
€4041
*De uitverkoop begint op 22/9/2023
BEST BEOORDEELD
€3500
€3000
Antislip surfpad voor de voorste voet
OLAIAN

Antislip surfpad voor de voorste voet

Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€7900
€4500
Skimboard Antilles 23
SKIM ONE

Skimboard Antilles 23

Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
3.8/5 Op basis van 117 Beoordelingen in de winkels en online

FOAM OF HOUT: DE VERSCHILLENDE SKIMBOARDS


Skimboarding wordt onderverdeeld in 2 disciplines: flat skimboarding (dat wordt beoefend in ondiep, zanderig water zoals kreken, meren, plassen, rivieren en bij laagtij) en wave skimboarding (dat daarentegen wordt beoefend in schuimgolven, aan de kustlijn). Naargelang de discipline en je niveau van skimboarding, kan je kiezen tussen een foam of houten skimboard.


Foam skimboards

Skimboards met schuimkern worden vaak gebruikt voor wave skimboarding omdat ze lichter, dikker en flexibeler zijn. Hierdoor glijden en buigen ze gemakkelijker op de golven. Deze foamboards worden over het algemeen gebruikt door gemiddelde en gevorderde skimboarders of diegenen die tricks willen doen op de golven.


Houten skimboards

Houten boards zijn meer geschikt voor flat skimboarding. Houten boards zijn zwaarder dan foamboards. Daardoor hebben ze minder drijfvermogen en zinken ze sneller. Het is daarom het beste ze in ondiep water te gebruiken. Dit type board is geschikt voor beginners of skimboarders die tricks willen doen op ramps of rails, omdat hout daar beter bestand tegen is.


WELKE MAAT VAN SKIMBOARD?


De maat van een skimboard wordt bepaald door verschillende factoren, zoals je gewicht, de snelheid die je kunt halen om een golf te pakken of erop te glijden, je ervaring en je stijl.


Snelheid is een cruciale factor, want hoe sneller je gaat, hoe meer drijfvermogen je hebt en hoe gemakkelijker het is om te skimmen. Het drijfvermogen van je board hangt echter ook af van het gewicht dat je erop zet en de grootte van het board. Hoe groter het skimboard, hoe groter het drijfvermogen.


In het algemeen verkiezen ervaren skimboarders kleinere boards, omdat die wendbaarder en reactiever zijn om tricks uit te voeren. Minder ervaren skimboarders daarentegen hebben een groter board nodig, dat hun gewicht kan dragen en gemakkelijker te balanceren is omdat er meer plaats is voor de voeten.


DE VERSCHILLENDE DELEN VAN EEN SKIMBOARD


Er bestaan verschillende shapes van skimboards, elk met meer of minder uitgesproken verschillen op de respectieve delen van het board.


De nose

De nose is het voorste derde deel van het bord. Hij kan puntig of afgerond zijn. Deze vorm is een sleutelelement in hoe het board zich gedraagt bij het peddelen en aanslaan in de golven. Hoe breder of ronder de nose, hoe meer het board zal drijven en hoe hoger de voorkant van je board boven het water zal uitsteken tijdens het peddelen.


Omgekeerd kan de nose scherp en smal zijn. Hoewel deze vorm je niet zal helpen bij het peddelen, geeft hij wel betere prestaties, omdat de raillijn van je board meer kromming heeft. Dit zal je helpen om te surfen op de holle en krachtige delen van de golven zonder dat de nose onderaan in de golf duikt.


Kortom, hoe breder de nose, hoe gemakkelijker het is om je voeten op het board te plaatsen. Een smallere nose is technischer en bedoeld voor de meer ervaren skimboarder.

Het midpoint

Het midpoint komt overeen met het midden van het bord. Een breed midpoint geeft meer steun en een beter evenwicht bij het sliden op het water. Het laat ook toe om je bewegingen beter te anticiperen bij het glijden over de grond.

De tail

De tail is de achterkant van het board. Er zijn 6 types van tails, met een onbeperkt aantal variaties. Bredere tails bieden echter meer stabiliteit en drijfvermogen door hun grotere glijoppervlak. Smallere tails maken het makkelijker om van de ene rail op de andere over te gaan en geven je meer controle in de holle delen van de golf.


In dezelfde geest helpt een afgeronde tail om je board beter onder controle te houden, terwijl een meer hoekige tail meer pit geeft en het je gemakkelijker maakt om te manoeuvreren.


De rocker

De rocker van een skimboard is de kromming van de nose van het board, gezien vanaf de zijkant. Hoe vlakker de rocker, hoe sneller het board. Omgekeerd geldt: hoe meer kromming de rocker heeft, hoe wendbaarder het board is, maar hoe minder snelheid het ook maakt.


De rail

De vorm van de rail geeft meer of minder sensaties aan de skimboarder. We maken het onderscheid tussen een scherpe en een ronde rail. Een scherpe rail zorgt ervoor dat het board gemakkelijker in het water glijdt en een goede grip behoudt. Anderzijds zal een ronde rail stabieler zijn als je snelheid maakt.


Laat ze kiezen