Hoe kies ik een sportcamera?

.

hoe kies ik een sportcamera

Je kiest een sportcamera op basis van drie criteria: de beeldkwaliteit, de aanpasbaarheid aan extreme omstandigheden en de bijkomende opties.

De beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit hangt van twee grote parameters af: - de resolutie, gemeten in pixels, bepaalt hoe helder je beeld is - de frequentie, gemeten in beelden per seconde (of FPS), bepaalt de kwaliteit van je vertraagde beelden, ook wel slow motion genoemd.   Om het simpel te houden, kies je de kwaliteit van je camera op basis van de snelheid waarmee je je verplaatst tijdens de sporten die je beoefent:

Sporten met snelle en dynamische verplaatsingen

 (skiën/snowboarden, surfen, skeeleren, fietsen, enz.) Kies voor een HD- of Full HD-resolutie, een beeldsnelheid van 60 tot 120 FPS en een grote of gemiddelde beeldhoek

Sporten met trage en minder snelle verplaatsingen

(wandelen, duiken, vissen, enz.)Kies voor een HD- of Full HD-resolutie, een beeldsnelheid van 30 FPS en een gemiddelde beeldhoek

Hoe kies je een sportcamera?

Aanpassen aan extreme omstandigheden

Kies een camera die het best aangepast is aan wat je nodig hebt. Sport je in het water? Kan je camera soms schokken krijgen tijdens het sporten? Ga je lang sporten?

Hoe kies je een sportcamera?

Bijkomende opties

> Via een touchscreen kun je je filmpjes al bekijken voordat je ze naar je computer stuurt. Camera's zonder scherm hebben echter een wifiverbinding om je filmpjes direct op je smartphone af te spelen.~  > Timelapse is een techniek die voor een versneld video-effect zorgt. In plaats van bijvoorbeeld 30 beelden per seconde te maken, kun je je camera instellen om elke vijf seconden een beeld te maken zodat je bijvoorbeeld een zonsondergang kunt filmen.

Hoe kies je een sportcamera?