Hoe kies ik een sportcamera?
.

Unieke sportmomenten worden nog zoveel leuker als je ze nadien opnieuw in full hd kunt beleven! maak de ervaring compleet en kies voor een 'action cam'! maar hoe maak je nu de juiste keuze?
Je kiest een sportcamera op basis van drie criteria: de beeldkwaliteit, de aanpasbaarheid aan extreme omstandigheden en de bijkomende opties.
De beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit hangt van twee grote parameters af: - de resolutie, gemeten in pixels, bepaalt hoe helder je beeld is - de frequentie, gemeten in beelden per seconde (of FPS), bepaalt de kwaliteit van je vertraagde beelden, ook wel slow motion genoemd. Om het simpel te houden, kies je de kwaliteit van je camera op basis van de snelheid waarmee je je verplaatst tijdens de sporten die je beoefent:
Aanpassen aan extreme omstandigheden
Kies een camera die het best aangepast is aan wat je nodig hebt. Sport je in het water? Kan je camera soms schokken krijgen tijdens het sporten? Ga je lang sporten?
Stevigheid en weerstand
Beoefenaars van extreme sporten hoeven zich geen zorgen te maken: de meeste sportcamera's zijn uitgerust met een beschermende behuizing die zowel waterdicht als schokbestendig is! Bepaalde camera's zonder behuizing zijn echter ook schokbestendig en waterdicht tot 1 meter.
Autonomie
Als je lang gaat sporten (lange wandeltochten, zeilen, enz.), kies je voor modellen met een grote autonomie zodat je geen enkel moment moet missen! Bepaalde camera's bieden zelfs tot vier uur autonomie (zonder wifiverbinding).
Bijkomende opties
> Via een touchscreen kun je je filmpjes al bekijken voordat je ze naar je computer stuurt. Camera's zonder scherm hebben echter een wifiverbinding om je filmpjes direct op je smartphone af te spelen.~ > Timelapse is een techniek die voor een versneld video-effect zorgt. In plaats van bijvoorbeeld 30 beelden per seconde te maken, kun je je camera instellen om elke vijf seconden een beeld te maken zodat je bijvoorbeeld een zonsondergang kunt filmen.