scootering

10 Voordelen van fitness-skaten

 Fitness-skaten combineert het genot van over de vloer glijden met een work-out voor je spieren en je evenwichtsvermogen, genoeg om zelfs de meest weerbarstige deelnemer te overtuigen. Bekijk hier de top 10 voordelen.

1. Vet verbranden

Met een uur fitnessskeeleren verbrand je zo'n 500 calorieën. Regelmatig skeeleren helpt je dus van je vet af en geeft een boost aan je gewichtsverlies. Gedaan met die vetkwabben!

2. Low impact

In tegenstelling tot hardlopen, dat vrij zwaar is voor het kraakbeen in je enkels, knieën en heupen, is skeeleren veel minder belastend voor je gewrichten. Omdat je ook niet hoeft te springen of te landen vermijd je nog meer pijn en mogelijke blessures.

scootering illustration

3. Beter evenwicht

Fitnessskeeleren vereist als elke vorm van skeeleren wel een leercurve. Maar zodra je de techniek onder de knie hebt, zullen je gevoel voor evenwicht, je flexibiliteit, controle en reflexen steeds beter worden! Zorg wel dat je de basis van deze sport die iedereen kan leren goed onder de knie hebt voor je eropuit trekt over fietspaden of door de stad.

4. Een mentale boost

Zodra je je skeelers aan je voeten hebt en over de wegen glijdt, voel je je direct beter. Fitnessskeeleren doe je buiten, dus je maakt je hoofd leeg, schudt de stress van de dag van je af en laat alle druk los, terwijl je geniet van een zalig gevoel van vrijheid.

De top 10 voordelen van fitness-skaten

5. Een gevarieerde activiteit

Omdat fitnessskeeleren zo eenvoudig en betaalbaar is, kan je het doen als hobby, als manier om van en naar je werk te gaan, of zelfs als clubactiviteit. Je kunt helemaal zelf kiezen waar en wanneer je wilt skeeleren om in vorm te blijven!

6. Een sport voor iedereen

Iedereen kan fitnessskeeleren: kinderen en volwassenen, dames en heren, ervaren atleten en complete beginnelingen. Je kunt het skeeleren heel eenvoudig aanpassen aan je eigen vaardigheden. Het is de perfecte activiteit om samen met familie of vrienden plezier te maken.

7. Een endorfine boost

8. Een sociale link

Hoewel fitnessskeeleren een individuele sport is, gebeurt het vaak in groep. Zo leg je sociale contacten en ontmoet je mensen die jouw passie delen. Er zijn zelfs regelmatig grootschalige skeelerevenementen die duizenden deelnemers samenbrengen.   Tijd om je skeelers aan te trekken en eropuit te gaan!