redenen waarom je moet lopen met je lief

5 Redenen waarom je beter met je partner loopt

Ontdek hier waarom lopen met je partner goed is voor jezelf en voor je relatie!

Lopen met je wederhelft is altijd een goed idee. Zeker wat het mentale aspect betreft, kan een looppartner voor een opkikker zorgen. Ontdek hier waarom lopen met je partner goed is voor jezelf en voor je relatie!

redenen waarom je moet lopen met je lief

Kom die zetel uit

We geven het graag toe, ook wij hebben niet altijd zin om onze loopschoenen aan te trekken. Soms heb je iemand nodig die je na een dag werken de zetel uit sleurt en je loopschoenen voor je klaar zet. Als je plant om met z’n tweeën te lopen, ben je minder geneigd om je training te laten schieten.

Zijn we er al?

Soms kan lopen saai zijn. Als je wat langer loopt of vaak hetzelfde parcours doet, kan je loopje soms aanvoelen als een verplichting. Met een gesprekspartner maak je komaf met de eentonigheid. Je zal het zien, de tijd vliegt voorbij!

redenen waarom je moet lopen met je lief

Blijven gaan!

Wie kent je beter dan je levensgezel? Wie is er beter geschikt om je aan te moedigen dan je teerbeminde? Je partner kan je door die zware laatste kilometers halen. En dat zijn de kilometers waar je beter van wordt! Als je het verstandig aanpakt, kan je conditie er dus ook op vooruitgaan.

Wij zien elkaar zo weinig

Er zijn maar 24 uren in een dag. Wie werk, sport en gezin wil combineren, komt vaak tijd tekort. Samen een eindje gaan lopen, kan je terug die qualitytime geven die je met z’n twee zo gemist hebt. Het is de ideale moment om weer even te connecteren. Een nieuwe activiteit en een nieuwe omgeving kunnen bovendien je relatie een boost geven! Wie houdt er nu niet van wat afwisseling?

looppartners, de voordelen van lopen met je lief

Ik ben blij dat gij in mijn team zit!

Het is wetenschappelijk bewezen: samen overwinningen vieren, versterkt je band. Wanneer je samen je grenzen verlegt, voel je het teamgevoel nog meer. Ijzersterke koppels dus, die lopers. Dit is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar het lijkt ons zo klaar als een klontje: lopende koppels maken minder ruzie over wie de afwas doet!