Een ski-outfit voor je kind? Wij helpen je kiezen!

Een ski-outfit voor je kind? wij helpen je kiezen!

Ken je het 3-lagen systeem? Kleding voor wintersportende kinderen moet op de juiste manier zijn samengesteld zodat ze volop kunnen profiteren van hun dagen op de piste.

ski_outift_kinderen_wedze

Het 3-lagen systeem

De ski-jas Reverse is een jas in blouson model. Daarom kun je hem best combineren met een hoge skibroek met bretels. Die voorkomt warmteverlies en verhindert tegelijk dat sneeuw binnendringt bij een val of in stuivende poedersneeuw.

Om de ski-outfit voor je kind compleet te maken, trek je het onder zijn jas bij voorkeur twee technische lagen aan die slim op elkaar zijn afgestemd:

- Een basislaag die dicht op de huid wordt gedragen, voor warmte en comfort zorgt en tegelijk de transpiratie afvoert die het lichaam produceert bij een inspanning.

- Een tweede laag die een isolerende rol vervult. Ze houdt een laagje warme lucht vast rond het lichaam en vormt een thermische barrière om te beschermen tegen de kou.

 

Hierover komt tot slot de ski-jas Reverse (derde laag) om je kind te beschermen tegen weer en wind.

Voorbeeld van een outfit volgens het 3-lagen systeem:

Naast die drie lagen om het bovenlichaam in te pakken, is het belangrijk dat de lichaamsuiteinden warm worden gehouden: voeten, handen en hoofd koelen immers snel af.

ski_3lagen_wedze

Tips

Klinkt dat wat vreemd? Als het heel koud is, zal je lichaam eerst je hart en je hersenen van bloed voorzien, en dan pas je handen en voeten. Een lekker warm hoofd betekent meer bloedtoevoer naar je lichaamsuiteinden! Een helm is nog steeds de beste keuze, die houdt niet alleen het hoofd warm maar zorgt ook voor de veiligheid.

Tip van wed'ze

Wanneer de ski-jas Reverse met de print naar buiten wordt gedragen, zie je op de linkermouw een zakje speciaal voor de skipas. Dat is erg handig om de skilift te nemen.

Ziezo, met deze tips kun je je kleine schat op de juiste manier kleden voor de wintersport en kunnen jullie samen gaan genieten van de pistes! veel skiplezier!