voordelen voor je lichaam en geest

Golf: 5 voordelen voor je lichaam en geest

.

Zelden heeft een sport zoveel voordelen voor je lichaam en geest als golfen. Bovendien ontdek je tegelijk de natuur, en is het nog gezellig ook! Dit zijn vijf voordelen van golf voor je gezondheid. Redenen genoeg om de greens te gaan veroveren.

voordelen voor je lichaam en geest

1. Zuurstof!

Met zijn grote groene vlaktes en zijn rustige omgeving is het golfterrein de perfecte plek voor natuurliefhebbers! Elk terrein heeft zijn eigen ecosysteem, waar elke wedstrijdgolfer met plezier 4 of 5 uur in doorbrengt.

2. Een betere focus

Golfen stimuleert ons neurologisch functioneren doordat je op je coördinatie en je evenwicht moet letten, en het verjongt je hersenen. Het is de ideale sport voor elke leeftijd waarbij je werkt aan je zelfbeheersing, een vaardigheid die ook in andere domeinen van je leven goed van pas kunnen komen!

3. Je uitleven

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is golf echt wel een 'fysieke' sport. Het is de combinatie van een lange wandeling over een vaak heuvelachtig parcours en de herhaling van ongeveer dezelfde beweging. Resultaat: 1 uur golfen staat gelijk aan 7 of 8 km stappen, wat neerkomt op een gemiddeld calorieverbruik van 300 tot 500 calorieën.

4. Spieren kweken

363 km/u: niet de recordsnelheid van een Formule 1-wagen, wel die van een golfbal van de Engelse Joe Miller! Zelfs bij een 'normalere' balsnelheid, spreek je bij het swingen van je club en op het moment dat je de bal raakt, je diepe rompspieren en je beenspieren aan. De swing bij het golfen wordt gerekend bij de meest complexe bewegingen in een minimum van tijd. In amper anderhalve seconde gebruik je maar liefst 13 gewrichten en 69 spieren.

5. Tot rust komen

Als typische, flegmatieke, fair-play Britse sport gaat het bij golf niet om het verslaan van je tegenstanders, maar om het verenigen van partners die graag bij elkaar zijn. Vrij van elke spanning kan je je concentreren op je spel, en de mooiste swings tevoorschijn toveren!