scootering illustration

Skeeleren om af te slanken

Skeeleren is de ideale sport voor wie af wil slanken, vet wil omzetten in spieren en een strakker lichaam wil krijgen. Het is een bijzonder goede work-out voor je benen. Een nieuwe manier om fit te worden!

 

Skeeleren om spieren op te bouwen

Skeeleren is net als fietsen en hardlopen een duursport en helpt je dus om snel vet te verbranden en spieren op te bouwen. Met een uur skeeleren kan je zo'n 500 calorieën verbranden!

De specifieke skeelerbeweging helpt je om spieren op te bouwen en vermindert de hoeveelheid vet in je hele lichaam.

Skeelers zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik, je hebt ook relatief weinig inspanning nodig om de gewenste effecten te bereiken en je kunt je tegelijkertijd vermaken met vrienden en familie.

Skeeleren: de ideale sport voor wie af wil slanken

Skeeleren voor een strakker lichaam 

Met de skeelerbeweging zet je je gluteus maximus (grote bilspier), gluteus medius (middelste bilspier) en gluteus minimus (kleine bilspier) aan het werk. Omdat de sport verschillende bewegingen combineert en zowel je dijen als je kuiten aanspreekt, helpt het bij het opbouwen en stretchen van al die spieren. Ideaal dus als je van je zadeltassen probeert af te komen! Als je een of twee uur per week gaat skeeleren, merk je dat al snel aan je kuiten, dijen en billen.

Skeeleren spreekt ook je buikspieren en onderrug aan en zorgt dus voor een plattere buik - ideaal na net iets te veel lekker eten!

Skeeleren voor een gezonde levensstijl 

Je kunt overal en wanneer je maar wilt skeeleren. Of je het nu doet om ergens te raken of gewoon voor de sport, skeeleren helpt je fit te blijven en verstevigt je spieren. Daarom kies je naast die sport natuurlijk ook voor een gezonde levensstijl: een evenwichtig dieet, stoppen met roken, meer drinken, enz. Skeeleren zal naast voor jezelf zorgen en gezond eten een van je beste goede voornemens ooit zijn.

Daar komt nog bij dat je buiten skeelert, wat betekent dat het je stress verlicht en je mentale gezondheid verbetert. Je bent rustiger, minder gestrest, voelt je lichter en staat dichter bij je lichaam.

CONCLUSIE: Of je nu alleen, met vrienden, met familie of in een club gaat skeeleren, het is een geweldige sport om je te vermaken en vet in spieren om te zetten.