SUBEA

Ademautomaat voor diepzeeduiken SCD 100 DIN 300 bar

€16000
Ref. : 8576797

Ons Subea-team ontwikkelde deze ademautomaat voor beginnende duikers en clubs. Deze ongebalanceerde automaat is geschikt voor warm en koud water.

Ademautomaat met een uitstekend anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten. Ergonomische deflectoren die de stroom luchtbellen naar de wangen sturen.

Kleur: ZWART

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Gemakkelijke ademhaling

Ongebalanceerde 1e trap voor koud water (<10°C) De deksel voorkomt free flow

Mondcomfort

Exclusief anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten.

Veelzijdigheid

Ongebalanceerde eerste trap voor koud water, +4 °C

Lichtgewicht

Totaalgewicht: 850 gram

Technische informatie

Een ongebalanceerde eerste trap die even goed in warm als in koud water werkt

De ademautomaat Subea SCD 100 is een "club"-automaat die zich onderscheidt door zijn betrouwbaarheid, robuustheid en onderhoudsgemak. Deze SUBEA-ademautomaat is ongebalanceerd en werkt even goed in warm als in koud water. Hij vraagt alleen een grotere ademinspanning afhankelijk van de diepte.
Hij heeft 1 hogedruk uitgang (HP - 7/16") en 4 lagedruk uitgangen (LP - 3/8).

Tweede trap en gemakkelijker inademen

Een tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Een tweede trap van uitstekende kwaliteit kan stress aanzienlijk verminderen en verbetert de veiligheid van de duiker door gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid te geven zonder dat een overbodige inspanning nodig is.
Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen in de deksel. Dit exclusief design van de deksel voorkomt ook het ontstaan van free flow

Uitademen: beter zien en minder lawaai

Bij het uitademen kanaliseren ergonomische deflectoren de stroom luchtbellen ter hoogte van de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!

De ademautomaten van Subea: exclusief anatomisch mondstuk!

Deze mondstukken werden ontwikkeld voor een uitstekend comfort dankzij hun anatomische vorm, ontwikkeld samen met orthodontisten. De exclusieve vorm van dit mondstuk maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun en de verschillende dichtheden (enkele of dubbele dichtheid) die rekening houden met de sluithoek van de kaak.

Certificering van ademautomaten

Deze automaat is gecertificeerd in het kader van de norm EN 250:2014. Tests uitgevoerd door RINA, Genova- Italia (gecertificeerde instelling nr. 0474). De tests worden uitgevoerd op een machine die de ademhaling van een duiker simuleert. De tests worden uitgevoerd bij een druk gelijk aan 50 meter diepte, met een ademhaling met een amplitude van 2,5 liter (inademen/uitademen), een ademdebiet van 62,5 liter/minuut of 25 cycli per minuut en bij een temperatuur van 10 °C of 4 °C voor koud water.

Certificatie en meting van de ademinspanning

De ademautomaat SUBEA SCD 100 is uitgerust met een ongebalanceerde eerste trap en gecertificeerd voor gebruik in koud water (< 10°C) en niet-koud water (> 10°C). De DIN-automaat is gecertificeerd voor 300 bar.

Testresultaten van de ademinspanning (simulatie van druk op 50 m en water van 4°C)
- duikfles met een druk van 200 bar: 1,53 J/l
- duikfles met een druk van 110 bar: 1,86 J/l
- duikfles met een druk van 50 bar: 1,88 J/l.

Gewicht en lengte van de slang

Gewicht van de eerste trap: 475 gram.
Gewicht van de tweede trap: 200 gram.
Gewicht van de slang: 150 gram.
Totaalgewicht: 825 gram.
Lengte van de slang: 75 cm.

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Controle van je ademautomaat

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea.
Een controle is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duiken) of na een lange periode van niet-gebruik.

https://support.decathlon.fr/plongee-fr-tp_20687

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.825 kg

Overige informatie

Samenstelling

Metalen structuur 100% Messing Onderstel 75% Polyamide, 15% Messing, 10% Siliconen Ventiel 100% Siliconen

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal.
De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijke consultant.
*DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Manual

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord