Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar

€4500
Ref. : 8545074

Dit behendigheidsparcours is ideaal om het evenwicht, de psychomotoriek en beweeglijkheid te oefenen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Annabel, onze productingenieur, ontwikkelde deze set in samenwerking met een bewegingstherapeute. Na een reeks tests bewees de set zijn doeltreffendheid voor het evenwicht bij de allerkleinsten.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Helpt de psychomotorische ontwikkeling

De set helpt het evenwichtsgevoel van kinderen te ontwikkelen.

Modulariteit

4 balken, 4 sokkels en diertjes in schuimstof om tal van combinaties te maken.

Technische informatie

Getest door kinderen, goedgekeurd door professionals

"We wilden er zeker van zijn dat de evenwichtsset doeltreffend was, en deden vergelijkende testen bij 18 kinderen.
9 daarvan gebruikten het behendigheidsparcours tweemaal 20 minuten per week gedurende 2 maanden, de 9 overige kinderen gebruikten de set niet. Het resultaat was overduidelijk: na de test werden de evenwichtsvaardigheden van de kinderen gemeten en hieruit bleek dat de kinderen die de set hadden gebruikt een beter ontwikkeld evenwichtsgevoel hadden dan de andere kinderen."

Je eigen parcours bedenken

"Met het behendigheidsparcours kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en hun eigen parcours maken en eigen verhaaltjes erbij verzinnen. Ze kunnen starten met de balken plat op de grond, om vertrouwen te krijgen. Daarna kan je de balken hoger zetten, of zelfs met de gebogen kant naar boven voor nog meer instabiliteit. De dieren sporen aan om er een verhaaltje bij te verzinnen: je kan erover stappen, ze pakken, ..." Annabel, productingenieur voor kleutergym.

Technische gegevens

Lengte balk: 700 mm
Afmetingen sokkel: 270 x 270 mm
Totale afmetingen bij een opstelling in vierkantvorm: 1200 x 1200 mm

Het dynamisch evenwicht leren houden verloopt in fasen

Voor de leeftijd van 4 jaar moet het kind eerst leren om zijn lichaam in een bepaalde richting voort te bewegen. Stilaan verfijnt hij zijn bewegingen en leert hij de ene voet voor de andere te zetten.
Op 4 jaar kan een kind over een balk lopen die minstens anderhalve keer zo breed is als zijn voetjes, door de ene voet plat neer te zetten voor de andere.
Op 6 jaar kan een kind met een hiel-teen beweging over een balk lopen die minstens even breed is als zijn voetjes.

De psychomotorische ontwikkeling:

De psychomotorische ontwikkeling van kinderen wordt beïnvloed door de genetische, motorische en psychische aanleg.
Een product kan een invloed hebben op de psychomotorische ontwikkeling van het kind wanneer het om het motorisch gebied gaat.
Dat motorisch gebied omvat verschillende grote elementen: het lichaamsbesef, de dynamische coördinatie, de oog-handcoördinatie, de fijne motoriek en de oriëntatie in tijd en ruimte.

Lichaamsbeeld

Het lichaamsbeeld is hoe het kind zijn lichaam ziet, naarmate dit zich ontwikkelt kan het kind zijn bewegingen verfijnen, groeit zijn lichaamsbesef en meer algemeen zijn zelfvertrouwen. Het wordt allereerst ontwikkeld op basis van gevoel en bewegingen, voordat het kind lichaamsdelen kan aanwijzen en benoemen. Hoe meer het kind beweegt, hoe verfijnder zijn lichaamsbeeld wordt en hoe beter hij leert bewegen.

Oog-handcoördinatie

Onder oog-handcoördinatie verstaan we alle acties waarbij je met je lichaam of een deel ervan moet mikken: de allerjongsten kunnen een bal gooien, om daarna eerst met de handen of de voeten op grote objecten of grote doelen mikken, die daarna kleiner en kleiner worden, tot de fijnste vingerbewegingen, :zoals met de vingers trommelen, parels rijgen, schrijven.

Oriëntatie in tijd en ruimte

Oriëntatie in tijd en ruimte omvat alles wat verband houdt met het tijdsbesef van het kind (voor/na, activiteiten op een vast tijdstip, dag/nacht, seizoen enz.) en met zijn ruimtelijk gevoel (voor/achter, op/onder, rechts/links enz.)

Informatie voor gebruik

Niet zo op de grond zetten maar op een beschermmat, om je vloer niet te beschadigen en je kinderen te beschermen bij een mogelijke val.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Trekstang 100% Polyethyleen Basis 90% Polypropyleen, 10% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Schuim 100% Polyethyleen

GEBRUIKSAANWIJZING

Max. gewicht 50 kg.

TESTS

We krijgen vaak vragen van onze klanten over de veiligheid van onze producten voor kinderen, en in het bijzonder over de aanwezigheid van bepaalde giftige stoffen. Je moet weten dat dit product perfect voldoet aan alle wettelijke vereisten en aan de toepasbare speelgoednormen. Ze worden geregeld getest door een erkend extern lab, om te garanderen dat ze geen enkel gezondheidsrisico inhouden (formamide, bisfenol A en S ...) voor jonge gebruikertjes.

Goedgekeurd door

Approved by the SportsLab!

ONDERHOUDSADVIES

Wassen voor eerste gebruik. Niet stomen.

Afbeeldingen

Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar
Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar
Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar
Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar
Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar
Behendigheidsparcours kleutergym 2-6 jaar

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord