Blackball/snookerkeu Discovery 300 145 cm (57")

€2000
Ref. : 963026

Onze productontwikkelaars, zelf bevlogen biljarters, bieden je deze keu aan. Hij is de perfecte keuze om kennis te maken met blackball of snooker.

Zet je je eerste stappen in blackball of snooker en ben je op zoek naar een goede keu? Met de lengte van 145 cm is deze monoblok keu ideaal voor een verpletterende eerste indruk!

Kleur: ZWART

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Precisie

Begin in alle precisie, met het aangepaste gewicht en de pomerans van 10 mm.

Vlotte montage / demontage

Je hoeft de keu niet in elkaar te zetten: ze bestaat uit één stuk.

Eenvoudig transport

Monoblok, dus moeilijker mee te nemen dan een keu met joint.

Modulariteit

Deze keu is niet compatibel met een verlengstuk.

Stevigheid

Van zacht hout. Messing ferrule van 0,5 cm. Geen joint = extra stevigheid.

Technische informatie

Het gewicht van je biljartkeu

Als je net begint, raden we aan om een zwaardere keu te gebruiken, om de ervaring van het stoten beter te voelen. Je blackball/snookerkeu is 145 cm lang (of 57 inches) en weegt 540 gram (of 19 oz). We kunnen het exacte gewicht niet garanderen (tolerantie van 10%), omdat de dichtheid van het hout kan variëren (zelfs binnen dezelfde soort) naargelang het bos waar het uit komt, de blootstelling aan de zon en het deel van de boom dat is gebruikt (kruin, stam ...).

De afmetingen van je keu

De blackball/snookerkeu DISCOVERY 300 is 145 cm lang (57 inch).
Die standaardmaat is ideaal voor beginners en laat je de ware biljartervaring goed voelen. De maat zorgt ook voor een betere handgreep, vooral bij stoten ver van de banden!

Waarom kunnen we de rechtheid van onze keus niet garanderen?

Al onze keus worden met de hand gemaakt. Na de productie wordt de rechtheid van elke keu, stuk voor stuk, gecontroleerd. Maar keus kunnen lijden onder verschillen in temperatuur en vocht bij het vervoer en de opslag, wat in de loop van de tijd een invloed kan hebben op de rechtheid.
Dat gebrek aan stabiliteit vind je bij alle houten (esdoorn, essen, tulpenboom, ramin) keus op de markt.

Waarom tulpenboomhout?

De technische kenmerken en toegankelijkheid van tulpenboomhout (zachte houtsoort) maken het tot een populaire soort, vooral voor meubels. Onze teams kozen voor dit hout voor onze keus vanwege zijn belangrijkste troef: het droogt snel en vervormt niet. Omdat de bomen bovendien recht groeien, is dit hout ook van nature heel recht. Dat maakt het dus bijzonder geschikt voor biljartkeus!

Wat is snooker?

Snooker is gemakkelijk te herkennen aan zijn nogal imposante tafel: 3,57 m lang, 1,78 m breed en een gewicht van ongeveer 1200 kg. Maar ook aan het aantal ballen, meer dan bij pool of blackball (15 ballen verschillende. 22 ballen bij snooker).
Zeer grote tafel, ballen met een kleinere diameter: je hebt het begrepen, het is een discipline waar precisie en nauwgezetheid meer dan nodig zijn!

Fysieke kenmerken en technische gegevens van tulpenboomhout

Tulpenboomhout heeft een druksterkte van 35 MPa en een statische buigsterkte van 62 MPa (bij 12% vochtgehalte).
Of om het in simpele woorden te zeggen: deze keu van tulpenboomhout is stevig, stabiel en kan tegen een stootje.
Maar dat allemaal wel minder dan een keu van esdoorn- of essenhout. Die twee houtsoorten hebben specifieke kenmerken waardoor ze nog steviger en stabieler zijn (maar ze zijn ook duurder).

Hoe bewaar je een biljartkeu?

Om de kenmerken van je keu zo lang mogelijk te behouden (vooral om de rechtheid te behouden en vervorming te voorkomen), berg je ze best goed beschermd tegen vocht en temperatuurveranderingen op.
Steek de keu na elke partij plat in de keuhoes of -koffer, of zet ze zo verticaal mogelijk in een keurek. Laat ze zeker niet tegen de muur staan, dan loop je het risico dat de keu vervormt!

Wist je dit? De pomerans van je biljartkeu moet je onderhouden.

Veranderingen in temperatuur, het gebruik door de tijd of schuring van het krijt kan de pomerans van je keu beschadigen en ze minder nauwkeurig maken. Het is dus belangrijk de pomerans regelmatig te onderhouden. Dat is heel eenvoudig:
1/ Haal de beschadigde pomerans van je keu
2/ Schuur de nieuwe pomerans glad met wat schuurpapier
3/ Plak de pomerans op de keu
4/ Trim de pomerans met een cutter
Onze productingenieur vertelt je er alles over > https://www.decathlon.be/nl/c/well/een-pomerans-vervangen-hoe-repareer-je-een-biljartkeu_687cba2d-a2f3-4ff5-b766-8e7d51793064

Waarom een monoblok keu?

De keu DISCOVERY 300 145 cm is monoblok (eendelig), waardoor ze rechter is, steviger en langer meegaat dan een keu uit twee delen met een joint. Ze is met name geschikt voor thuisgebruik (minder gemakkelijk mee te nemen, omdat ze maar uit één stuk bestaat), maar laat je daar ook heel gemakkelijk en snel spelen: je hoeft de keu niet in elkaar te zetten, ze is altijd direct gebruiksklaar!

Advies van het team: hoe maak je een goede bridge?

Om goed te stoten is de houding van je hand cruciaal: dat is de "bridge" (brug). Er bestaan veel verschillende soorten bridges, afhankelijk van hoe je wilt stoten en waar de ballen op de tafel liggen. Nicolas Henric, coach van het Franse blackballteam en Maeva Brionne, internationale speelster, leggen ons uit hoe je een goede bridge maakt > https://www.youtube.com/watch?v=355CLLm9SnI

Welke keu voor welk gebruik?

Biljart is een gevarieerde sport met tal van verschillende disciplines: pool, blackball, driebanden, snooker, om er maar een paar te noemen!
Elke discipline heeft haar eigen regels, haar eigen denkwijze... Maar ook een specifiek gebruik, en meer of minder grote ballen.
De keuze voor de juiste keu begint bij de discipline waar ze voor bestemd is!
Een klein overzicht van de maten van de pomeransen die doorgaans in de verschillende disciplines worden gebruikt:
> pool: 13 mm
> driebanden: 11-12 mm
> snooker: 9-10 mm
> blackball: 8-9 mm

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Biljart keu 100% Hout Bumper 100% Nitril Butadieen Klemring 100% Messing Tip voor biljarts 100% Leder

VOORRAADADVIES

Deze keu is gemaakt uit hout: om te voorkomen dat hij vervormt bewaar je hem best horizontaal, beschermd tegen zon, vocht en temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Corentin, Manon, Denis en Bérangère, leden van het Pongori-team dat goud, zilver en brons behaalde op het kampioenschap driebanden.

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord