FORCLAZ

Fleece handschoenen voor bergtrekking MT100

€400
Ref. : 8655817

Onze productontwikkelaars, zelf fervente trekkers, ontwierpen deze warme en stevige handschoenen van gerecycled polyester voor trektochten bij fris weer.

De fleece stof biedt een ideale stevigheid en warmte voor het tussenseizoen. Aansluitend model zodat de handschoenen goed blijven zitten.

Kleur: ZWART

  • 2XS-XS 3
  • S-M 3
  • L-XL 3
  • 2XL-3XL 3

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Warmte

Fleece van 160 g/m². Aanbevolen temperatuur: 8°C / limiettemperatuur: 3°C.

Ademend vermogen

Het polyester tricot laat de waterdamp ontsnappen zodat je handen droog blijven.

Handigheid

Handschoenen waarmee je vlot voorwerpen hanteert. Let op: niet geleidend.

Sneldrogend

Door de fleecestof drogen deze handschoenen heel snel aan de lucht.

Technische informatie

Hoe wordt de gebruikstemperatuur gemeten?

Al onze handschoenen worden in het lab getest op een thermische hand. De minimale gebruikstemperaturen (aanbevolen en limiettemperatuur) werden bepaald na tests met een panel van 23 testpersonen, die wandelden aan temperaturen van 5°C tot -20 °C bij een windsnelheid van 10 km/u. Die temperaturen zijn alleen geldig in beweging.
De fleece handschoenen Trek 100 halen een warmtescore van 1 op 5.
Aanbevolen temperatuur: 8°C
Limiettemperatuur: 3°C.

Hoe kun je je handen goed beschermen tegen de kou?

Door het laagjesprincipe toe te passen kan je je handen optimaal isoleren. Als je onderhandschoenen onder je handschoenen draagt, creëer je meerdere luchtlaagjes rond je handen waardoor je ze goed beschermt tegen de kou. Kies handschoenen ook altijd groot genoeg, ze mogen niet te strak zitten. Als ze knellen, vermindert dat de doorbloeding in je vingers, waardoor ze niet warm zullen blijven.

Hoe helpt geschikte kleding om je handen warm te houden?

Een lichaam in beweging produceert warmte, die wordt vastgehouden dankzij het isolerend vermogen van de kleding. Als je kleding onvoldoende isoleert, koelt je lichaam af en vermindert het de bloedtoevoer naar de lichaamsuiteinden (waaronder je handen) om je romp warm te houden. Je kleding kan dus een rol spelen bij het optimaal warm houden van je handen.

Wat is de vingerbeweeglijkheid van een handschoen?

De vingerbeweeglijkheid van een handschoen geeft aan hoe gemakkelijk je er voorwerpen mee kan hanteren. Onze onderhandschoenen kregen in het lab een score op een schaal van 1 tot 5. Hoe dichter die score bij 5 ligt, hoe meer je behendigheid met de handschoenen die met blote handen benadert.
Deze fleece onderhandschoenen kregen voor vingerbeweeglijkheid een score van 4/5. In het bijzonder het gemak waarmee je je jas open- en dichtritst met deze onderhandschoenen werd getest.

AANVULLENDE INFORMATIE OVER DUURZAME ONTWIKKELING

Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verlagen, gebruiken we de spinbadmethode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester

VOORRAADADVIES

Opbergen op een schone en droge plek.

TESTS

Ons team is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Franse Haute-Savoie. Het hele jaar door bedenken en ontwerpen onze productontwikkelaars er mooie, eenvoudige en technische artikelen. Die worden vervolgens ongenadig getest in de praktijk. We zijn er immers van overtuigd dat onze artikelen gebruiken in echte omstandigheden de enige manier is om ze continu te verbeteren.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord