KALENJI

Horloge met hartslagmeter voor hardlopen HR300

€4500
Ref. : 8574435

We hebben deze hartslagmeter ontwikkeld voor hardlopers die hun inspanningen goed willen doseren tijdens hun trainingen.

Maak snel vorderingen dankzij de intervalmodus en de aanduiding van de trainingsintensiteit met stoffen band

Kleur: ZWART / LICHTGRIJS

Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar

Beschikbaar in de winkel

Meer weten over ons

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Meting van de parameters

Stopwatch, hartslag (BPM en % max. hartslag), calorieverbruik

Coaching

Doelzone (BPM of % max. hartslag), sufferindicator, intervalfunctie, laptijden

Gebruiksgemak

Gecodeerde Bluetooth-transmissie: uitstekende verbinding met het horloge

Waterdicht

Horloge: 5 ATM (zwemmen) - Borstband: 1 ATM (spatwaterdicht)

Gebruikerscomfort

De stoffen hartslagband biedt een hoog gebruikscomfort.

Technische informatie

WAAROM HARDLOPEN MET EEN HORLOGE MET HARTSLAGMETER?

Je hartslag wordt gemeten in bpm (beats per minute of hartslagen per minuut). Hoe heviger de inspanning, hoe sneller je hart klopt en dus hoe hoger je bpm. Na een aantal trainingen ontdek je aan welke hartslag je de hele tijd kunt hardlopen zonder buiten adem te raken. Vervolgens kan je je richten op deze frequentie en daardoor regelmatiger en eenvoudiger hardlopen.

Stoffen band voor meer comfort

We hebben de elektroden geïntegreerd in het elastiek van de stoffen band en de elektronische module op het elastiek bevestigd. Dat betekent dat geen enkel "hard" element in aanraking komt met je huid.

Dankzij dit ontwerp kun je de module er ook afhalen om het elastiek te wassen in de machine. Opgelet: de module is bestand tegen regen en transpiratie maar mag niet in de wasmachine.

MEET DE INTENSITEIT VAN JE INSPANNING

Als je geen doelzone hebt ingesteld, zal de hartslagmeter automatisch en in reële tijd de intensiteit van je inspanning tonen op basis van je hartslag: heel licht, licht, gematigd, zwaar of heel zwaar trainen.

Heel licht: 50 tot 60% van je HFmax
Licht: 60 tot 70% van je HFmax
Gematigd: 70 tot 80% van je HFmax
Zwaar: 80 tot 90% van je HFmax
Heel zwaar: 90 tot 100% van je HFmax

OP JE HARTSLAG LOPEN OM OP ADEM TE BLIJVEN

Ben je vaak buiten adem aan het einde van je training? Met de hartslagmeter kan je je snelheid direct aanpassen om te voorkomen dat je al je reserves uitput. Wanneer de hartslagmeter een "lichte" intensiteit aangeeft, moet je nog een gesprek kunnen voeren terwijl je aan het hardlopen bent. In de zone "Gematigd" moet je je harder inspannen, maar raak je niet buiten adem. Sport je in de zone "Zwaar", dan ben je na een paar minuten buiten adem.

OP JE HARTSLAG LOPEN OM VET TE VERBRANDEN

Ga jij hardlopen voor de lijn? De intensiteit "Licht" is bijzonder interessant omdat je aan die intensiteit de meeste vetten verbrandt en minder snel buiten adem raakt. In deze zone ondervindt je lichaam zelfs helemaal geen stress. Zo heeft het voldoende tijd om vetten om te zetten tot brandstof voor je spieren.

PROGRAMMEER JE DOELZONE

Door doelzones in te stellen, kan je je training beter beheren. Een grafische indicator toont je in realtime of je in de ingestelde doelzone loopt.
Je kunt op de hartslagmeter je hartslagzones instellen (in BPM of in %HFmax).

PROGRAMMEER JE INTERVALTRAINING

Met die functie kan je een doorgedreven intervaltraining instellen: de tijd voor opwarming, beweging, rust en cooling-down, het aantal intervallen en de rusttijd tussen de verschillende reeksen.

VERGELIJK JE HARDLOOPTRAININGEN

De hartslagmeter kan samenvattingen weergeven van je laatste vijf hardlooptrainingen. Voor elke training geeft het de duur van de training aan, je gemiddelde hartslag, en het aantal verbrande calorieën. Als je een doelzone hebt ingesteld, kun je ook zien hoeveel tijd je in die zone bent geweest.

Het is ook een horloge!

In het gewone leven geeft de hartslagmeter het uur en de datum weer. Je kunt ook een alarm (wekker) instellen.

Zowel in volle zon als 's nachts leesbaar.

We hebben de hartslagmeter voorzien van een zogeheten reflectief scherm. Dat wil zeggen dat hij het omgevingslicht reflecteert. Hoe meer zon, hoe leesbaarder je scherm!
's Nachts kan je met een knop de displayverlichting aanzetten.

Kan ik mijn horloge of hartslagband koppelen met mijn smartphone?

We kozen ervoor om onze Bluetooth band te gebruiken omdat die de beste verbinding geeft tussen horloge en band. In theorie is het mogelijk om de band te koppelen met alle sportapps op de markt die over een hartslagfunctie beschikken. Maar opgelet: de band kan slechts met één toestel tegelijk worden gekoppeld. Wanneer hij met je smartphone is gekoppeld, kun je hem niet meer met het horloge koppelen.

KAN MIJN SIGNAAL WORDEN VERSTOORD DOOR ANDERE HARTSLAGMETERS?

Neen! De hartslagmeter maakt gebruik van een gecodeerd signaal. De verbinding tussen je hartslagmeter en je hartslagband is dus uniek en kan niet worden gestoord door een andere hartslagmeter. Maar terwijl de hartslagmeter de hartslagband aan het zoeken is, is het wel aan te raden afstand te houden van andere personen die een hartslagband dragen. Eens de verbinding gemaakt is, kun je het toestel gebruiken vlakbij andere personen die een hartslagband dragen.

HOE WORDT MIJN HARTSLAG GEMETEN?

Je hartslag wordt gemeten met een band die je rond de borst draagt. Die band is voorzien van twee elektroden en een zender.

Als je hart slaat, zendt het een heel zwak elektrisch veld uit. Dit wordt opgevangen door de elektroden en vervolgens door de zender in de band doorgestuurd naar je horloge.

Batterij

Horloge: CR2032 meegeleverd - Borstband: CR2032 meegeleverd

Gebruiksbeperkingen

Deze hartslagmeter is bedoeld voor sportief en recreatief gebruik. Dit is geen toestel voor medische opvolging. De door de hartslagmeter versterkte gegevens zijn ter informatie en mogen niet worden gebruikt in het kader van de opvolging van een aandoening.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Zweetband 90% Polyurethaan, 10% Roestvrij staal Metalen structuur 70% Polycarbonaat-Acrylonitril-Butadieen-Syreen, 30% Roestvrij staal Binnenkamer 100% PCB lens 100% Polymethylmethacrylaat

GEBRUIKSAANWIJZING

De ONrhythm 500 kun je niet aansluiten op een smartphone.

Afbeeldingen

Horloge met hartslagmeter voor hardlopen HR300
Horloge met hartslagmeter voor hardlopen HR300
Horloge met hartslagmeter voor hardlopen HR300

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord