KEU VOOR BLACKBALL/SNOOKER TWEEDELIG IN 1/2-MAAT 9 mm

Verlaagde prijs
€4000
voordien €5000
Wees de eerste om een beoordeling te schrijven
Ref. : 8640865

Een ideale keu voor wie af en toe tot regelmatig blackball speelt. De beste bondgenoot voor een defensief en nauwkeurig spel.

De keu BC 500 voldoet aan de toonaangevende normen. Ze is 145 cm lang, heeft een gelijmde pomerans van 9 mm, een bevestiging voor een verlengstuk en snelle schroefdraad.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Precisie

Speel nauwkeurig dankzij de gelijmde pomerans van 9 mm en het gewicht van 540 gram.

Eenvoudig transport

Dankzij de stalen sluiting halverwege kan je de keu in 2 delen vervoeren.

Vlotte montage / demontage

Met het snelle schroefdraad heb je de keu in vier draaien in elkaar.

Modulariteit

Met bevestiging voor een verlengstuk.

Stevigheid

Van essenhout, een stevige houtsoort. Messing ferrule van 0,8 cm. Metalen joint van 1,2 cm.

Technische informatie

Het gewicht van je biljartkeu

Je keu weegt ongeveer 540 gram (of 19 oz). We kunnen het gewicht van je keu niet tot op de gram garanderen. Er zit een tolerantie op van 10%, omdat de dichtheid van het hout kan variëren (zelfs binnen dezelfde soort) naargelang het bos waar het uit komt, de blootstelling aan de zon en het deel van de boom dat is gebruikt (kruin, stam ...).

De afmetingen van je keu

De keu BC 500 is 145 cm lang (57 inch): dat is de standaardlengte voor een biljartkeu. Door die lengte kan je de juiste houding aannemen bij je stoten.

Voor ballen die verder weg liggen, heeft de keu een bevestiging waarmee je een verlengstuk aan het topeind kunt vastmaken om 10 cm te winnen. Zo gaat je keu in enkele seconden van 145 cm tot 155 cm.

De balans van je biljartkeu

Je keu heeft een balans van 43 cm, dat wil zeggen dat het balanspunt zich op 43 cm van het uiteinde van het topeind bevindt.
Als je een open bridge gebruikt, moet het balanspunt voor de stuurhand liggen, omdat de keu anders loskomt van de bovenkant van je hand.
Het balanspunt is doorgaans van weinig belang, behalve dat je daar persoonlijke voorkeuren in kunt hebben.
Een keu met een hoger zwaartepunt voelt zwaarder, terwijl een keu met een lager zwaartepunt lichter voelt.

Waarom kunnen we de rechtheid van onze keus niet garanderen?

Al onze keus worden met de hand gemaakt. Na de productie wordt de rechtheid van elke keu, stuk voor stuk, gecontroleerd. Maar keus kunnen lijden onder verschillen in temperatuur en vocht bij het vervoer en de opslag, wat in de loop van de tijd een invloed kan hebben op de rechtheid.
Dat gebrek aan stabiliteit vind je bij alle houten (esdoorn, essen, tulpenboom, ramin) keus op de markt.

Waarom essenhout?

Essenhout is bijzonder stevig en slijtvast. Het is dus heel geschikt voor dunne onderstukken op maat van de speelbal van blackball.
Snooker- en blackballkeus zijn traditioneel van essenhout gemaakt, omdat je dat overal in Europe kon (en kan) vinden. We volgden deze keuze (toegankelijkheid van de grondstof) voor de vervaardiging van onze blackballkeus.

Fysieke kenmerken en technische gegevens van essenhout

Essenhout heeft een dichtheid van 0,68 en een Monnin-hardheid van >5 en is daarmee een middelhard hout.
Deze soort heeft een druksterkte van 51 MPa en een statische buigsterkte van 113 MPa. De longitudinale elasticiteitsmodulus is 12.900 MPa. Dit zijn gemiddelde waarden, die je bijvoorbeeld op de website van het Franse CIRAD kunt raadplegen.
Essen is een stevig en slijtvast hout met kenmerken die het uitermate geschikt maken voor de productie van biljartkeus.

Hoe bewaar je een biljartkeu?

Je keu is van hout gemaakt, en is dus gevoelig voor temperatuurveranderingen en vocht. Daarom raden we aan om ze beschermd in een koffer of hoes op te bergen, of verticaal in een keurek. Laat je keu nooit tegen een muur staan: daardoor kan ze haar vorm verliezen.

Wist je dit? De pomerans van je biljartkeu moet je onderhouden.

Het kan gebeuren dat je pomerans na verloop van tijd loskomt. Maak je geen zorgen, dat is heel normaal! Je keu verslijt door de herhaalde schokken met de bal.
Je moet je pomerans dus af en toe vervangen, en dat is heel eenvoudig:
1/ Haal de beschadigde pomerans van je keu
2/ Schuur de nieuwe pomerans glad met wat schuurpapier
3/ Plak de nieuwe pomerans op de keu
4/ Trim de nieuwe pomerans
Onze productingenieur vertelt je er alles over > https://www.decathlon.be/nl/c/well/een-pomerans-vervangen-hoe-repareer-je-een-biljartkeu_687cba2d-a2f3-4ff5-b766-8e7d51793064

Waarom een 2-delige keu?

Om ze gemakkelijker te vervoeren, kan je shaft en butt van deze keu losschroeven. Zo heb je twee delen.
Met de verstevigde stalen joint zet je de delen heel stevig aaneen en heb je nooit de indruk dat je met een tweedelige keu speelt.
En met de snelle schroefgang zet je je keu met slechts vier draaien in elkaar.

Waarom zit er een bumper aan het einde van je keu?

De bumper van de butt (het deel dat je op de grond zet) is gemaakt uit rubber: zo loop je niet het risico dat je je keu of de vloer beschadigd als je even moet wachten tussen de stoten!

Advies van het team: hoe maak je een bridge?

Om goed te stoten is de houding van je hand cruciaal: we noemen dat een 'bridge'. Er bestaan veel verschillende soorten bridges, afhankelijk van hoe je wilt stoten en waar de ballen op de tafel liggen.
Nicolas Henric, coach van het Franse blackballteam en Maeva Brionne, internationale speelster, leggen ons uit hoe je een goede bridge maakt > https://www.youtube.com/watch?v=355CLLm9SnI

Wat is snooker?

Je speelt met 22 ballen: 15 rode en 6 gekleurde. De snookertafel is met haar afmetingen van 3,80 m bij 1,80 m de grootste van alle biljarttafels. En om het lastig te maken zijn de pockets juist de kleinste (heel klein). Geen wonder dus dat 'precisie' het sleutelwoord is in deze sport.
Leuk weetje: je kunt met defensief spelen punten verdienen!
Wil je meer weten? https://conseilsport.decathlon.fr/billard-decouvrez-le-snooker

Wat is blackball?

Dit is zonder twijfel de vorm van biljart die het minste plaats inneemt. Blackball speel je met 7 rode ballen, 7 gele ballen en 1 zwarte. Hoe kan je winnen? De speler of het team moet alle ballen uit zijn groep wegspelen en ten slotte de zwarte bal. Deze spelvorm is heel defensief en strategisch.
Wil je hier meer over weten? Lees het volgende advies: https://conseilsport.decathlon.fr/quest-ce-que-le-billard-anglais-blackball

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

As 100% Hout Hoofdgedeelte van de keu 100% Hout Bumper 100% Synthetisch rubber Klemring 100% Messing Tip voor biljarts 100% Leder

VOORRAADADVIES

We raden aan om je keu in een koffer of geschikte hoes op te bergen. Je kunt ze ook verticaal opbergen in een keurek.

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord