Kinderskates Play3 blauw/rood

€2500
Ref. : 8366197

Wil je kind zijn of haar eerste tochtjes op skates maken? Dan is deze skate perfect om heel voorzichtig aan motoriek en evenwicht te werken!

De ideale skate om je kind kennis te laten maken met de skatesport, terwijl de snelheid onder controle blijft! Op de kleinere maten is een steunset geïnstalleerd om het leerproces te vergemakkelijken.

Kleur: Donker indigoblauw / BLAUW / ROOD

  • 26/28 Niet online beschikbaar
  • 28/30 Niet online beschikbaar
  • 30/32 Niet online beschikbaar
  • 32/34 Niet online beschikbaar
  • 34/36 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Pascomfort

Voor meer comfort is de uitneembare boot in schuim.

Glij kwaliteit

De lagers zijn aangepast om in het begin niet te snel vooruit te gaan.

Voetsteun

Goede ondersteuning en bescherming dankzij de kunststof schaal en de buckles.

Verstelbaar

Tot 3 maten verstelbaar, groeit dus mee met je kind.

Technische informatie

Ons veiligheidsadvies

We raden het totaalpakket aan: helm, elleboog-, knie- én polsbeschermers. Want uiteindelijk weet je toch niet vooraf hoe je zult vallen en welk lichaamsdeel je mogelijk bezeert ...

Een beetje technische uitleg: over wielen en lagers ...

Bij meer gevorderde skaters spreekt men van ABEC-lagers (1 tot 7), maar bij deze skates zijn de lagers aangepast aan beginnende kinderen, zodat ze zich geleidelijk en in alle veiligheid kunnen leren voortbewegen op wielen. Kort samengevat kun je stellen dat deze skates minder hard gaan. De wieltjes zijn 63 mm groot.

Hoe verstel ik de maat van de kinderskates?

Zie je het kleine lipje aan de voorkant van de boot? Dat zet je met klittenband vast op het gewenste cijfer. 1 voor de kleinste maat, 2 voor de middelste maat en 3 voor de grootste maat. De voorvoet krijgt dan meer ruimte en de skate wordt tot 2 maten groter. Slim, niet?

Optionele steunset (ref 8282768)

De schroevenset, 'steunset' genaamd, kan worden gebruikt op elke maat van de Play3- en Play5-skates. Hiermee kun je starten met skaten met de wielen in een 'driewieleropstelling': een goede manier om de stabiliteit te verhogen bij de eerste tochtjes, zodat je kind snel vertrouwen krijgt. Die set is voorgemonteerd op de Play3-skates in maat 26/28.

De Play3-skates, al 8 jaar gedragen door beginnende skaters :)

8 jaar al, daar zijn we behoorlijk trots op! Vooral omdat we aan de hand van jullie feedback de skates geregeld verbeteren. Jullie brachten ons bijvoorbeeld op het idee van een 'steunset': een schroefje waarmee we 2 wieltjes achteraan zetten, zoals bij een driewieler. Dat gaat heel eenvoudig en maakt de eerste skatetochtjes een stuk makkelijker. En onlangs nog hebben we ook de spangespen verbeterd. Kortom: dank daarvoor!

Wieltjes en remmen in rubber ... of in plastic?

In tegenstelling tot plastic, dat 'schuift' maar niet afremt, biedt het rubber van de wielen van 63 mm een goede grip: zo kan je kind skaten zonder weg te glijden bij het afzetten en ook doeltreffend remmen. Bovendien verslijt rubber minder snel dan plastic. Onze Oxelo-teams hechten groot belang aan veiligheid, en dat voor elk kind, of het nu al heel goed kan skaten of niet. Daarom hebben wij ervoor gekozen om al onze kinderskates uit te rusten met wieltjes en remmen in rubber en niet in pvc.

Skates repareren of onderhouden?

Je vindt op onze website en in het atelier van Decathlon wielen in verschillende maten (we hebben zelfs lichtgevende wielen), remmen en ook compatibele schroeven. Je kunt alles heel makkelijk zelf monteren. Aarzel niet om even te kijken naar onze tips en tutorials op het YouTube-kanaal van Oxelo: https://www.youtube.com/user/oxelo/videos

Hoe kun je ervoor zorgen dat de wielen langer meegaan?

Niet alle wielen slijten even snel, dit hangt af van de plaats waar ze gemonteerd zijn op het frame. Aarzel dus niet om ze geregeld van plaats te wisselen.
Op de binnenkant van elk wieltje zie je 7 ringen staan. Wanneer het wiel is afgesleten tot de eerste ring is het aan vervanging toe.

Hoe worden onze skates getest?

Al onze skates worden in een laboratorium getest. We doen tests om na te gaan of de skates voldoen aan de Europese normen voor het gebruik, maar ook slijtagetests. Die tests worden aangevuld met praktijktests, via metingen of op basis van ervaringen van testpersonen. Het resultaat: een getest en goedgekeurd artikel. Ook door de riders van onze partner-rolschaatsclubs!

Garantie

2 jaar behalve op slijtageonderdelen (wiel/lager, remblokje)

Gewicht

26/28 : 1.332 kg
28/30 : 1.41 kg
30/32 : 1.462 kg
32/34 : 1.49 kg
34/36 : 1.546 kg

Overige informatie

Samenstelling

Buitenzool van 50% Polyurethaan, 50% Polypropyleen Bovenwerk van de schoen 70% Polyester, 30% Polypropyleen Voering en sok 75% Polyester, 25% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bewaar je skates op een droge plek bij een gematigde temperatuur. Na gebruik niet laten drogen in de buurt van een warmtebron of een vlam.

GEBRUIKSAANWIJZING

Norm EN13843B (max 60 kg), behalve 26/28: norm EN71 (max 20 kg)

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord