OXELO

NAKED FRAME VAN DE 3-WIEL KINDERSTEP B1

€2600
Ref. : 8757123

Leuke en makkelijke step voor kinderen van 80 cm tot 1,15 m die staan te popelen om lekker rond te crossen (schalen apart verkocht).

Dankzij het unieke stuursysteem is de B1 de eerste step die het leerproces bevordert, sturen vereenvoudigt en de psychomotorische ontwikkeling van kinderen vanaf 2 jaar ondersteunt.

Kleur: ZWART

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Helpt de psychomotorische ontwikkeling

Het gepatenteerde systeem bevordert de psychomotoriek en het leerproces.

Modulariteit

Stuur verstelbaar in 3 standen, aangepaste hoogte van 2 tot 4 jaar (80 - 115 cm)

Personalisatie

De apart verkochte schaal is ONMISBAAR voor een complete step op maat.

Technische informatie

Waarom de step B1 kiezen?

Deze step kies je om zijn 2 voorwielen en het unieke, gepatenteerde stuursysteem. Die combinatie, die samen met een psychomotorisch therapeut ontwikkeld is, zorgt ervoor dat de voetplank in een precieze en veilige hoek kantelt voor je kind (dankzij dat systeem verliest je kind zijn evenwicht niet bij het steppen of draaien).
Het gebogen stuur zorgt voor de juiste houding.
Op een intuïtieve en eenvoudige manier helpt de B1 je kind om te sturen en te rijden en stimuleert hij de psychomotoriek.

Welke invloed heeft de step B1 op de psychomotorische ontwikkeling van een kind?

Het evenwicht, de hand-, voet- en oogcoördinatie, de lichaamsoriëntatie in de ruimte ... al die zaken dragen bij tot de psychomotorische ontwikkeling van het kind.
De step B1 met 3 wielen is speciaal uitgedacht en ontwikkeld met een psychomotorisch deskundige om je kind te helpen die vaardigheden goed aan te leren en zo zelfs de allerjongsten, vanaf 2 jaar, al spelende te doen leren!

Hoe werkt de step B1?

Dankzij zijn unieke en gepatenteerde stuursysteem kantelt de voetplank van de B1-step in een precieze hoek om je kind natuurlijk te laten bewegen in elke bocht. Dit systeem voorkomt dat je kind het evenwicht verliest als het vooruitgaat of draait. Het systeem werkt zo intuïtief dat het bijdraagt aan de motorische ontwikkeling van je kind, cruciaal op die leeftijd.

Welke veiligheidsregels gelden er voor het gebruik van de kinderstep B1?

Het wordt aangeraden om beschermers te dragen bij het steppen. Dat geldt nog meer voor jonge kinderen! Laat je kind een helm dragen, en eventueel knie- en elleboogbeschermers afhankelijk van het niveau van je kind.

Hoe zorgt de B1 ervoor dat kinderen er gemakkelijk mee vooruit kunnen?

De wielen van PU-rubber en de ABEC 1-lagers zorgen voor een rolvermogen dat past bij de vaardigheden van een kind van 2 tot 4 jaar oud: goed, maar beperkt. Het doel: het kind geen schrik aanjagen met te hoge snelheden.

Hoeveel weegt de B1?

1,8 kg: je kind kan er gemakkelijk mee op weg, een volwassene draagt hem moeiteloos!

Hoe vervang je de schaal van de step B1?

De kinderstep B1 is gemakkelijk te monteren: met 5 snelschroeven kun je de gekleurde schaal op het frame bevestigen. Die schaal wordt apart verkocht en is noodzakelijk om te kunnen steppen. Je kunt hem vervangen zo vaak je maar wil ... Ideaal om de step een tweede leven te geven!

Wat zijn de afmetingen van de kinderstep B1?

De kinderstep B1 is zo uitgedacht dat een kind er volledig mee op zijn gemak is:
Lengte voetplank: 30 cm
Breedte voetplank: 10,5 cm
Hoogte voetplank: 5 cm
Diameter voorwielen: 125 mm
Diameter achterwielen: 100 mm
Hoogte stuur in de lage stand: 45 cm (vanaf de voetplank)
Hoogte stuur in de hoge stand: 59 cm (vanaf de voetplank)
Totale lengte: 56 cm
Breedte wielbasis: 26 cm

Hoe gebruik je de step B1 volledig veilig?

Controleer voor en na elk ritje de staat van de step. Denk hierbij aan abnormale speling, scheurtjes, scherpe randen ... Wielen en lagers zijn onderdelen die slijten: vergeet dus niet ze te controleren en waar nodig te vervangen. Om je step te repareren en zijn levensduur te verlengen, kun je altijd contact opnemen met het atelier van je Decathlon-winkel dat waar nodig onderdelen kan bestellen.

Een tip voor het vervoer van de step B1?

Het stuur is afneembaar in 1 seconde en kan dan gewoon worden bevestigd onder de voetplank met een rubberen riem. Zo kun je de B1-step heel compact maken en gemakkelijk opbergen of vervoeren in de auto.

Hoe worden onze artikelen getest?

Al onze steps worden getest in het lab. Die tests zorgen ervoor dat de steps voldoen aan de wettelijke normen. Daarnaast voeren we ook enkele slijtagetests uit (een machine klapt de step bijvoorbeeld 10.000 keer in en uit om het inklapsysteem te controleren). Die tests worden aangevuld met praktijktests, sommige met metingen, andere op basis van de indrukken van testpersonen die onze artikelen zwaar op de proef stellen. Het resultaat: een getest en goedgekeurd artikel.

Welk gewicht kan de step B100 dragen?

20 kg.

Garantie

2 jaar, exclusief slijtonderdelen (wieltjes, lagers)

Overige informatie

Samenstelling

kader 90% Polyamide, 10% Staal ILS wielen 55% Polypropyleen, 45% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen Staaf 100% Aluminium

VOORRAADADVIES

Opbergen beschermd tegen vocht en tegen de zon.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor volwassenen en stunts. Max. 20 kg.

TESTS

Deze step voldoet aan de eisen van de Europese norm EN 71.

Goedgekeurd door

heel wat specifieke tests ontwikkeld met de hulp van een psychomotorisch therapeut, die aan de basis stonden van de B1-step.

Afbeeldingen

NAKED FRAME VAN DE 3-WIEL KINDERSTEP B1
NAKED FRAME VAN DE 3-WIEL KINDERSTEP B1

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord