Neopreen semi-droogpak voor heren SCD 500 7 mm koud water

€28000

Ons team van ervaren duikers ontwikkelde dit semi-droogpak dat ideaal is voor halfgevorderde duikers die in koud water duiken (10°C tot 18°C).

Een semi-droogpak met kap uit neopreen van 7 mm, gemaakt om het altijd lekker warm te hebben tijdens het duiken, zelfs in koud water.

Vraag & Antwoord

Kleur:

Donkerblauw

Maat:

maatwijzer

PRODUCTVOORDELEN

Thermische isolatie

Semi-droogpak in neopreen van 7 mm. Thermospan neopreen op de borst en pluche.

Gemakkelijk aan en uit

Fullsuit met aparte kap. Ritsen aan enkels en polsen.

Waterdichtheid

Dubbele gladde polsseals (wanneer omgevouwen) met rits. T-Zip rugrits.

Bewegingsvrijheid

Voorgevormd aan armen en benen en volgt de ruglijn om gemakkelijker te bewegen.

Schuurbestendig

Ergonomische verstevigingen (Supratex) op de knieën en print op de schouders.

AFBEELDINGEN

Neopreen semi-droogpak voor heren SCD 500 7 mm koud water
Neopreen semi-droogpak voor heren SCD 500 7 mm koud water
Neopreen semi-droogpak voor heren SCD 500 7 mm koud water
Neopreen semi-droogpak voor heren SCD 500 7 mm koud water

TECHNISCHE INFORMATIE

Details over de warmte-isolatie

Het pak bestaat uit stretch panden van 7,5 mm (met productietolerantie).
Verdeling van het neopreen:
Thermospan op borst en rug + pluche (nylon bouclette) op de schouders voor nog meer warmte
Supratex op de knieën voor meer schuurbestendigheid
Stretch voor de rest van het pak
Gladde boorden in glideskin aan de uiteinden en hals: Het gladde deel kun je omslaan zodat het pak perfect aansluit op de huid en er geen water kan binnendringen.

Constructie van de rits en assemblage van het duikpak

De rugrits is volledig waterdicht en van het merk Tizip. Het wordt aangeraden de rits geregeld te smeren met siliconenvet zodat hij langer meegaat en je het pak gemakkelijker kunt dichtritsen. De naden van het pak en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): Het neopreen wordt eerst gelijmd en daarna nog eens blind gestikt om de naden extra stevig te maken (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Bewegingsvrijheid

Fullsuit met aparte kap. Panden in stretch neopreen (erg soepel en elastisch neopreen) opzij zodat het pak zich perfect aan elk figuurtype aanpast.
Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen. Voorgevormd aan armen en benen en volgt de lijn van de rug om gemakkelijker te bewegen.

De kap

Met aparte kap uit neopreen van 7 mm, nylon bouclette (pluche) aan de binnenkant. Sluit goed aan op het gezicht, de kin is voorgevormd. De grijze strook in het midden is in stretch neopreen zodat hij zich goed aanpast aan je hoofd.
Met Air Expulse-systeem: voert de luchtbelletjes af die zich in de kap ophopen. Met handige karabijnhaak op de rechterdij, om uitrusting aan te bevestigen.

Gemakkelijk aan en uit

Dubbele seals met rits aan de polsen en de enkels, voor een maximaal comfort bij het aantrekken. Lange trekker om de rits op de rug gemakkelijker te kunnen sluiten.

Bestand tegen wrijving

Ergonomische verstevigingen (Supratex) op de knieën en verstevigende print op de schouders. Die verstevigingen beschermen tegen schuren van de omgeving of van je materiaal. De uiteinden van de binnennaden zijn extra verstevigd met patches. De gelijmd-genaaide naden (GBS-methode) zijn gestikt met garen in nylon en niet in polyester, om beter bestand te zijn tegen schuren. Antislip print aan de polsen om te voorkomen dat de duikcomputer draait.

Gewicht van het pak (maat M)

Gewicht: 3 kg met kap (met productietolerantie).

Thermische beschermklasse

Dit duikpak biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het duikpak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2005).
Dit duikpak is gehomologeerd in KLASSE B:
A (+7 °C/+12 °C / +45 °F/+54 °F)
B (+10 °C/+18 °C / +50 °F/+64 °F)
C (+16 °C/+24 °C / +61 °F/+75 °F)
D (+22 °C/+30 °C / +72 °F/+86 °F).

Wat is dat eigenlijk, een semi-droogpak?

Dit semi-droogpak werkt volgens hetzelfde principe als een wetsuit, met dat verschil dat de Tizip ritssluiting op de rug waterdicht is. De seals aan de polsen en de enkels houden het water buiten. Het gaat om een kledingstuk met minder watercirculatie! Omdat het water niet wordt ververst, is er minder warmteverlies. Het grootste voordeel van dit duikpak is dat het je warm houdt tijdens je duik, ook al ben je nat.

Het juiste gebruik van je semi-droogpak

Giet wat lauw water (neem bijvoorbeeld een thermosfles mee) in je semi-droogpak voor je duikt. Dat vermindert het squeezing effect: door de druk van het duiken wordt de lucht die in het pak zit voor je het aantrekt, samengeperst waardoor het neopreen kan rimpelen en soms knellen op de huid. Vergeet niet om de waterdichte rits geregeld te behandelen met een niet-vet smeermiddel op basis van silicone.

Slimme tips om je duikpak aan te trekken

Stop je voet in een plastic tasje. Steek dan je been in je pak. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. De ingeblazen lucht zorgt ervoor dat de binnenkant van het pak opblaast en dat het neopreen loskomt van de huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je duikpak te onderhouden

1) Laat je pak na elk gebruik goed weken in wat helder water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met helder water.
4) Laten drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed verluchte ruimte. Let op met de zon want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen.
De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.

Garantie

2 jaar

VIDEO

OVERIGE INFORMATIE

Samenstelling

Schuimplastic 100% Neopreen Voering 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Laat je pak drogen uit de zon en uit de buurt van warmtebronnen. Hang je pak op een kleerhanger om het op te bergen, zodat het zijn vorm behoudt en om het neopreen te ontzien.

GEBRUIKSAANWIJZING

Regelmatig behandelen met een niet-vette siliconenspray.

TESTS

Ontworpen en getest door onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

Goedgekeurd door

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Handleiding

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

GEBRUIKERSBEOORDELINGEN

Loading

Vraag & Antwoord

Vergelijkbare producten