SUBEA

Semi-droogpak voor heren neopreen 7 mm blauw grijs

€36000
Ref. : 8501830

Ons team, zelf ervaren duikers, ontwikkelde dit semi-droogpak voor gevorderde duikers die in koud water duiken (10-18°C).

Een semi-droogpak met kap uit neopreen van 7 mm, gemaakt om het zelfs in koud water altijd warm te hebben tijdens het duiken.

Kleur: Donkerblauw

  • S Niet online beschikbaar
  • M 3
  • L 3
  • XL 3
  • 2XL 3

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Thermische isolatie

Semi-droogpak in neopreen van 7 mm. Thermospan-neopreen op de borst en plush.

Gemakkelijk aan en uit

Fullsuit met aparte kap. Ritsen aan enkels en polsen.

Waterdichtheid

Dubbele (indien omgeslagen) gladde polsseals met rits. Waterdichte T-zip op de rug.

Bewegingsvrijheid

Voorgevormd aan armen en benen, volgt de ruglijn om gemakkelijker te bewegen.

Levensduur

Verstevigde print (Supratex) op de knieën en op de schouders.

Technische informatie

Details over de warmte-isolatie

Het pak bestaat uit panden van stretch neopreen van 7 mm dik (met productietolerantie).
Verdeling van het neopreen:
Thermospan op borst en rug + plush (nylon lusjesstof) op de schouders voor nog meer warmte
Supratex op de knieën voor meer schuurbestendigheid
Stretch voor de rest van het pak
Gladde boorden in glideskin aan de uiteinden en hals: het gladde deel kun je omslaan, zodat het pak perfect aansluit op de huid en waterinsijpeling wordt beperkt.

Waterdichte rits en assemblage

De rugrits is volledig waterdicht en van het merk Tizip. Het wordt aangeraden de rits geregeld te smeren met siliconenvet, zodat hij langer meegaat en je het pak gemakkelijker kunt dichtritsen. De naden van het pak en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).

Bewegingsvrijheid

Fullsuit met aparte kap. Panden in stretch neopreen (erg soepel en elastisch neopreen) opzij, zodat het pak zich perfect aan elk figuurtype aanpast.
Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen. Voorgevormd aan armen en benen en volgt de lijn van de rug om gemakkelijker te bewegen.

Kap

Met aparte kap uit neopreen van 7 mm en nylon lusjesstof (plush) aan de binnenkant. Sluit goed aan op het gezicht, voorgevormd aan de kin. De grijze strook in het midden is in stretchneopreen om goed aan te sluiten op je hoofd.
Met Air Expulse-systeem: voert de luchtbelletjes af die zich in de kap ophopen. Voorzien van een karabijnhaak zodat je de kap kan vastmaken aan de rechterdij van het pak.

Gemakkelijk aan en uit

Dubbele seals met rits aan de polsen en de enkels, voor een maximaal comfort bij het aantrekken. Lange trekker om de rits op de rug gemakkelijker te kunnen sluiten.

Details over de warmte-isolatie en verstevigingen

Ergonomische verstevigingen (Supratex) op de knieën en verstevigende print op de schouders. Die verstevigingen beschermen tegen schuren van de omgeving of van je materiaal. De uiteinden van de binnennaden zijn extra verstevigd met patches. De gelijmd-genaaide naden (GBS-methode) zijn gestikt met garen in nylon en niet in polyester, om beter bestand te zijn tegen schuren. Antislip print aan de polsen om te voorkomen dat de duikcomputer gaat draaien.

Thermische beschermklasse

Dit duikpak biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het pak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2017).

Dit duikpak is gehomologeerd in KLASSE B.
A (+7°C/+12°C / +45°F/+54°F)
B (+10°C/+18°C / +50°F/+64°F)
C (+16°C/+24°C / +61°F/+75°F)
D (+22°C/+30°C / +72°F/+86°F).

Wat is een semi-droogpak?

Een semi-droogpak werkt volgens hetzelfde principe als een natpak, met het verschil dat de Tizip-rits op de rug waterdicht is. De seals aan de uiteinden zorgen voor minder verversing van water in het pak. Dit zijn dus pakken met minder watercirculatie! Omdat er niet telkens nieuw water inkomt, is er minder warmteverlies. Het grootste voordeel van dit type duikpak is dat het je lichaamswarmte vasthoudt tijdens het duiken, ook al ben je nat.

Het juiste gebruik van je semi-droogpak

Giet wat lauw water (neem bijvoorbeeld een thermosfles mee) in je semi-droogpak voor je duikt. Dat vermindert het squeezingeffect: door de druk van het duiken wordt de lucht die in het pak zit voor je het aantrekt, samengeperst, waardoor het neopreen kan rimpelen en soms kan knellen op de huid. Vergeet niet om de waterdichte rits geregeld te behandelen met een niet-vet smeermiddel op basis van silicone.

Slimme tips om je duikpak aan te trekken

Stop je voet in een plastic tasje. Steek dan je been in je pak. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.

Tips om je duikpak te onderhouden

1) Laat je pak na elk gebruik goed weken in schoon water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met helder water.
4) Laat drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed verluchte ruimte. Let op met de zon, want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen.
De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.

Garantie

2 jaar

Gewicht

S : 3 kg
M : 3.1 kg
L : 3.2 kg
XL : 3.3 kg
2XL : 3.4 kg

Overige informatie

Samenstelling

Schuimplastic 100% Rubber Voering 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Bewaar je duikpak beschermd tegen zonlicht en ver van warmtebronnen, op een brede hanger, zodat het in model blijft en het neopreen wordt ontzien.

GEBRUIKSAANWIJZING

Regelmatig behandelen met een niet-vette siliconenspray.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams en onze technische partner in Hendaye (Frankrijk) om de warmte-isolatie goed te keuren.

Goedgekeurd door

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by DECATHLON in Hendaye, Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Manual

Voor meer info, raadpleeg de handleiding De handleiding

Afbeeldingen

Semi-droogpak voor heren neopreen 7 mm blauw grijs
Semi-droogpak voor heren neopreen 7 mm blauw grijs
Semi-droogpak voor heren neopreen 7 mm blauw grijs

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord