Freeride skihelm voor volwassenen FR 900 MIPS grijs blauw

€12000
Ref. : 8817967

Deze skihelm is ontwikkeld voor wie intensief aan freeride skiën doet en op zoek is naar een lichte, goed geventileerde helm met MIPS-technologie.

Deze helm is uitgerust met MIPS-technologie, om je hoofd extra te beschermen bij een val. Hybride constructie, ABS-schaal bovenaan voor extra stevigheid en bescherming.

  • S/52-55cm undefined
  • M/55-59cm undefined
  • L/59-62cm undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Ventilatie

Permanente ventilatie, met ski- en wandelstand.

Compatibiliteit

De skihelmen en -brillen van Wedze zijn zo ontwikkeld dat ze één geheel vormen.

Stabiliteit

Draaiknop om de hoofdomtrek aan te passen, hoogte verstelbaar. 3D-oorpads.

Lichtgewicht

500 g in maat M. Hybrideconstructie: ABS/in-mold.

Impactbescherming

Norm EN 1077:2007 klasse B. MIPS-technologie voor een betere bescherming.

Technische informatie

MIPS-technologie

De FR900 is uitgerust met het MIPS-antirotatiesysteem. Dat zorgt ervoor dat de rotatie-energie van een impact wordt beperkt en het risico op hersenletsel wordt teruggedrongen.
De laag met lage wrijvingscoëfficiënt (gele laag binnenin de helm) kan 10 tot 15 mm bewegen in alle richtingen bij bepaalde schuine inslagen, om zo de rotatiekracht te beperken die het hoofd en de hersenen moeten opvangen.

RECCO-systeem

Het RECCO®-noodsysteem is een tweeledige technologie, waarmee de meeste hulpdiensten en hulpteams in de bergen zijn uitgerust. De detector van de hulpdiensten zendt een gericht signaal uit. De RECCO®-reflector in de helm stuurt dit signaal terug. De hulpverlener hoort een geluidssignaal dat rechtstreeks naar de bedolven persoon leidt. Vraag op voorhand na of het skistation uitgerust is met een dergelijk systeem

Hybrideconstructie

ABS/In-Mold
De Light Shell Construction levert vederlichte helmen op. Met deze zogenaamde In-Mold-techniek wordt een buitenschaal gevormd die rechtstreeks op EPS-binnenhelm wordt gegoten.
De harde, stijve en wat zwaardere ABS-shell boven op de schedel zorgt voor extra penetratiebestendigheid (van takken, stenen ...). We raden je aan je skihelm minstens om de 5 jaar te vervangen als hij in de tussentijd geen grote schokken heeft moeten opvangen

Ventilatie

De helm FR 900 MIPS beschikt over een erg doeltreffende ventilatie.
2 ventilatiemethodes, te bedienen via de knop achteraan de helm:
- Passief: te gebruiken als je stilstaat. Voert warmte en vocht af via alle gaten boven in de helm (schouweffect).
- Actief: te gebruiken tijdens het skiën. De lucht die je helm binnenkomt, circuleert door de inwendige kanalen en verlaat de helm langs het rooster achteraan. In deze stand blijven de gaten boven in de helm gesloten.

Turnring-systeem

De turnring is een essentieel element om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit systeem kan je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van comfort en maximale veiligheid. Draai de knop naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te maken.

Norm EN 1077

De norm EN 1077:2007 klasse B is een Europese norm die van toepassing is op alle helmen die worden gebruikt als hoofdbescherming bij skiën of snowboarden. In het kader van deze norm worden proeven uitgevoerd op het vermogen om schokken te absorberen en op de weerstand tegen doorboring.

Retourvoorwaarden (specifiek product: persoonlijk beschermingsmiddel)

Ga na of dit product voldoet aan je verwachtingen.
Als dat niet zo is, bezorg het dan terug volgens onze voorwaarden: met de handleiding en labels en, desgevallend, in de originele verpakking;

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Schaal 50% Acrylonitril Butadieen Styreen, 50% Polycarbonaat Voering 100% Polystyreen Schuim 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. De helm bij voorkeur, wanneer hij goed droog is, opbergen in een stoffen zak.

GEBRUIKSAANWIJZING

Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

TESTS

Alle producten van Wedze worden getest in de echte omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn: bij sneeuwval, in de kou en in alle omstandigheden waarin je als skiër kunt belanden. Daarbij gaan onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en modellers na of het product helemaal geschikt is voor het beoogde gebruik.

Goedgekeurd door

Al onze helmen zijn goedgekeurd door een erkend extern lab.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

Afbeeldingen

Freeride skihelm voor volwassenen FR 900 MIPS grijs blauw
Freeride skihelm voor volwassenen FR 900 MIPS grijs blauw
Freeride skihelm voor volwassenen FR 900 MIPS grijs blauw
Freeride skihelm voor volwassenen FR 900 MIPS grijs blauw
Freeride skihelm voor volwassenen FR 900 MIPS grijs blauw

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord