SKISCHOENEN VOOR DAMES EDGE LYT 65

Vanaf
€14000
€16000 -12%
*Van 12/4/2024 en zolang de voorraad strekt
Ref. : 8849563

Ontwikkeld voor gevorderde skiesters die op zoek zijn naar comfort en rendement. Medium volume voor een gemiddelde voet, goede ondersteuning.

Standaard volume voor een betere ondersteuning en besturing van de ski's. De LYT 65 is perfect voor gevorderde skiesters die vooruitgang willen boeken.

  • 23.5cm Niet online beschikbaar
  • 24.5cm Niet online beschikbaar
  • 25.5cm Niet online beschikbaar
  • 26.5cm Niet online beschikbaar
  • 27.5cm Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Stijfheid

Soepel: Flex 65. Voor gevorderde skiesters die minder belang hechten aan presteren.

Voetsteun

102 mm: gemiddelde voet. Uitstekende ondersteuning.

Verstelbaar

4 microverstelbare buckles van kunststof + strap. Verplaatsbare ratelgesp op de scheen.

Gebruiksgemak

Soepeler materiaal op de wreef van de voet om de schoen gemakkelijk aan te trekken.

Anatomisch ontwerp

Voorgevormde binnenschoen.

Technische informatie

ERVARING

De EDGE LYT 65 is de ideale schoen voor gevorderde skiërs maar biedt toch veel controle over je ski's om snel vooruitgang te boeken. De comfort liner is gemakkelijk aan te trekken en zeer aangenaam. Hij geeft je steeds een heerlijk gevoel zodra je op je ski's stapt. Het ontwerp is geoptimaliseerd om je vermoeidheid te beperken. Hi-Top Tech en Duo Flex zetten je energie om in puur plezier.

DE BUCKLES AFSTELLEN

Deze schoenen zijn uitgerust met vier microverstelbare buckles van kunststof. Je kunt de lengte van de buckle ook aanpassen door deze los of vast te draaien. De bovenste gesp heeft drie standen, om de schoen aan elke kuitdikte aan te passen. Met de brede strap bovenaan kan je de shell stevig en makkelijk aanspannen.

Wat is de flex?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van de schoen aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex tot 60 vooral bedoeld is voor beginnende skiesters. Een flex van 60 tot 90 is bedoeld voor ervaren skiesters. Een nog hogere flex is voor gevorderde skiesters. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Welke maat kies ik?

De maat van skischoenen wordt uitgedrukt in Mondopoint, dat is de lengte van de blote voet in cm.
Ga met je hakken tegen de muur staan, schuif er een stuk papier onder, buig voorover en meet je langste voet.
Als je voet bijvoorbeeld 27,2 cm lang is, heb je maat 27/27.5 nodig.
Een schoen in maat 27 is precies hetzelfde als een in maat 27.5.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Trek de schoen aan en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Vervolgens buig je drie keer door je knieën. Ga mooi rechtop staan: Je tenen moeten de voorkant van de binnenschoen beroeren. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen. Houd er ook rekening mee dat het schuim binnenin zich na een paar skidagen zal vormen naar je voeten.

Wat te doen bij pijn aan de voet?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag gerust advies aan een verkoper in de winkel.

Hoe bewaar je je skischoenen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de shell te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10 °C zakt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je drie keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan in de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Hoe vermijd je koude voeten?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij tien graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet te verwijderen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden in de bergen. Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Gebruikersbeoordelingen