Skischoenen voor heren HAWX PRIME 120

€35000
Ref. : 8845353

Ontwikkeld voor de expert skiër die vooral op zoek is naar precisie en ondersteuning.

Dunne binnenschoen van dichte stof voor een uitstekende ondersteuning van de voet en een perfecte overbrenging van de druk.

  • 26-26,5cm undefined
  • 27-27,5cm undefined
  • 28-28,5cm undefined
  • 29-29,5cm undefined
  • 30-30,5cm undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Stijfheid

Stijf: Flex 120. Maximale precisie en responsiviteit.

Voetsteun

100 tot 102 mm naargelang de maat: standaardvoet.

Verstelbaar

4 microverstelbare aluminium buckles en strap van 50 mm.

Gebruiksgemak

Gripwalk-zool voor comfort bij het lopen.

Anatomisch ontwerp

Voorgevormde, warmtevormbare binnenschoen.

Gemakkelijk te verplaatsen

Gegroefde Grip Walk-buitenzool. Controleer of je bindingen geschikt zijn.

Technische informatie

BELEVING

De Hawx Prime 120 is een van dé referenties voor de expert skiër met een standaard voet.
De hoogwaardige binnenschoen sluit mooi aan en geeft uitstekende ondersteuning.
De uitstekende shell brengt druk en beweging goed over naar de ski's voor een maximale precisie.

DE BUCKLES AFSTELLEN

Deze schoen is uitgerust met vier zeer sterke microverstelbare aluminium buckles. Je kunt de lengte van de buckle ook aanpassen door de haak los of vast te draaien. De bovenste gesp heeft drie standen, om de schoen aan elke kuitdikte aan te passen. Met de brede strap bovenaan kan je de schaal stevig en makkelijk aanspannen.

IN-/UITSTAPPEN

De Hawx Prime is niet de gemakkelijkste schoen om aan en uit te doen, vooral niet als de schoen koud is. De schoen is wel een van de meest precieze skischoenen.

Wat is de flex?

Om je een idee te geven van de stijfheid van de schoen, bepalen de merken voor elke schoen een flex. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 60 tot 70 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 70 tot 100 is bedoeld voor gevorderde skiërs. Een nog hogere flex is voor expert skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Welke maat kies ik?

De maat van skischoenen wordt uitgedrukt in Mondopoint, dat is de lengte van de blote voet in cm.
Ga op een blad papier staan, met je hielen tegen een muur, buig voorover en zet een streepje op het blad om je langste voet te meten.
Als je voet bijvoorbeeld 27,2 cm lang is, heb je maat 27/27.5 nodig.
Een schoen in maat 27 is precies hetzelfde als een in maat 27.5.

Hoe weet je of je schoenen de juiste maat hebben?

Trek de schoen aan en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Vervolgens buig je drie keer door je knieën. Ga mooi rechtop staan: Je tenen moeten de voorkant van de binnenschoen beroeren. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen. Houd er ook rekening mee dat het schuim binnenin zich na een paar skidagen zal vormen naar je voeten.

Wat te doen bij pijn aan de voet?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet te stimuleren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet wordt geplet en tegen de shell stoot. Vraag gerust advies aan een verkoper in de winkel.

Hoe bewaar je je skischoenen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de shell te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10 °C zakt. Het plastic van de schoen zal je dankbaar zijn!

Hoe pas je skischoenen?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je drie keer in 'skihouding' (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan in de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Hoe vermijd je koude voeten?

Veel skiërs vergeten het, maar je binnenschoenen goed laten drogen is stap nummer één om geen koude voeten te krijgen. Zelfs bij tien graden onder nul transpireren je voeten, en de binnenschoen kan onmogelijk vanzelf drogen in zijn plastic omhulsel. Zelfs een paar dagen volstaan dan vaak niet. Je moet de binnenschoenen er elke avond uit halen. Of gebruik een speciale schoendroger, zo hoef je de binnenschoen niet uit te nemen. Gewoon het stopcontact in, en klaar.

Mijn binnenschoen is thermovervormbaar. Waarvoor dient dit?

De Hawx Prime 120 is thermovormbaar ter hoogte van de enkels. Thermovormen kan helpen om pijnlijke zones te beperken. Kies voor thermovormen als je na twee of drie dagen skiën last krijgt van drukpunten.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

TESTS

Alle producten van Wedze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de reële omstandigheden in de bergen. Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Gebruikersbeoordelingen