Skischoenen voor heren HI SPEED 120 LV GW

€29000
Ref. : 8783170

Ontwikkeld voor expert skiërs die heel smalle voeten hebben of die op zoek zijn naar maximale steun en precisie.

Met zijn breedte van 98 mm is de Hi Speed 120 LV bedoeld voor expert skiërs die smalle voeten hebben of die maximale ondersteuning en precisie willen.

  • 26cm undefined
  • 27cm undefined
  • 28cm undefined
  • 29cm undefined
  • 30cm undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Stijfheid

Stijf: Flex 120. Maximale precisie en respons.

Voetsteun

98 mm: smalle voeten. De smalste schoen en de beste ondersteuning in het assortiment.

Anatomisch ontwerp

Binnenschoen die volledig door warmte kan worden gevormd.

Verstelbaar

4 aluminium micro-instelbare buckles. Regelbare flex.

Gebruiksgemak

GripWalk-zool voor makkelijker lopen en meer grip.

Warmte

Dikke liner in de shell, dikke binnenzool en binnenschoen.

Technische informatie

Ervaring

Presteer op topniveau met topcomfort. Bedoeld voor skiërs die een kleine shell zoeken. Rossignol combineert een ultramodern shell-ontwerp met een personaliseerbare fit. Rossignol heeft een shell en beugel gebouwd voor een maximale energiedoorstroming en uitstekende controle in bochten aan hoge snelheden. De flex en de voorste hoek zijn regelbaar, zodat je het gevoel en de respons kan aanpassen aan jouw skistijl.

Wat is de flex?

Om de stijfheid van de schoen uit te drukken, definiëren de merken voor iedere schoen een flexwaarde. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger de waarde, hoe stijver de shell. Men gaat ervan uit dat een flex van 60 tot 70 vooral bedoeld is voor beginnende skiërs. Een flex van 70 tot 100 is bedoeld voor gevorderde skiërs. Een nog hogere flex is voor expert skiërs. Grote en zware personen kunnen echter een hogere flex kiezen.

Verstelling van de buckles

De skischoen heeft 4 micrometrisch verstelbare aluminium buckles om de schoen krachtig en nauwkeurig aan te kunnen spannen. Je kan de lengte van de buckle aanpassen door hem in of uit te schroeven. Op die manier kan je de spankracht personaliseren. Met de brede strap bovenaan kan je de buitenschaal stevig en makkelijk aanspannen.

Wat is een GripWalk-zool?

Dat is een nieuwe norm voor de buitenzool van skischoenen. De opstaande neus zorgt voor een meer natuurlijke voetafrol en biedt meer loopcomfort. Opgelet: de bindingen van je ski's moeten GripWalk-compatibel zijn!

Welke maat kiezen?

De maat van skischoenen wordt uitgedrukt in Mondopoint. Mondopoint maten komen overeen met de lengte van de blote voet in centimeters.
Leg een vel papier op een harde vloer en tegen een muur. Ga er met blote voeten op staan, met je hielen tegen de muur en zet een streepje aan je langste voet. Meet de afstand met een liniaal.
Als je voet bijvoorbeeld 27,2 cm lang is, heb je maat 27/27.5 nodig.
Een schoen in maat 27 is precies hetzelfde als een in maat 27.5.

Hoe weet je of de maat goed is als je skischoenen past?

Stap met je voet in de schoen en sluit de buckles tot halverwege. Kun je je voet nog naar voren schuiven? Dan is de schoen nog te ruim. Als de schoen dicht is, buig je 3 keer in "skihouding" (plaats je handen op je knieën) om je hiel tot achteraan de schoen te brengen. Sta rechtop: je moet de rand van de shell net raken. Wanneer je gebogen staat, moet je voet naar achteren schuiven en mag je de voorkant niet meer voelen.

Wat te doen bij pijnlijke voeten?

1 - Kies dunne, technische skisokken om drukpunten te vermijden en de bloeddoorstroming in de voet niet te belemmeren.
2 - Kies een zool die is aangepast aan de vorm van je voet om te vermijden dat je voet tegen de shell stoot. Vraag advies aan een verkoper in de winkel.

Hoe skischoenen opbergen?

1 - Laat je schoenen luchten door de binnenschoen uit de shell te halen.
2 - Sluit de buckles op de eerste stand, zo vermijd je dat de schoenen gaan vervormen, en bewaar ze in een schoentas.
3 - Bewaar ze indien mogelijk in een droge ruimte of op een plek waar de temperatuur niet onder de 10°C zakt. De kunststof in de schoen zal je dankbaar zijn!

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Laat de skischoenen goed drogen voor je ze opbergt. Berg ze op met gesloten buckles, in een skischoentas en in een ruimte met gematigde temperatuur.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

TESTS

Alle producten van Wedze worden bedacht, getekend en ontwikkeld in de vallei van de Mont Blanc. Vervolgens worden ze getest in omstandigheden die identiek zijn aan de echte gebruiksomstandigheden. Daarbij gaan onze teams na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

Gebruikersbeoordelingen