Snowboardbindingen voor kinderen snelle sluiting Faky XS wit/rood

€6000
Ref. : 8590382

Deze bindingen werden ontworpen voor jonge snowboarders met maat 30 tot 33 die een binding met een klassieke en gemakkelijke sluiting nodig hebben.

Omdat de binding maar één sluitgesp heeft, zijn kinderen er zo mee weg. En dankzij de talloze afstelmogelijkheden is ze perfect compatibel met allerhande kinderschoenen, zelfs linerless-modellen.

Kleur: Sneeuwwit / Sneeuwwit

XS Niet online beschikbaar
Levering aan huis of afhalen in de winkel
Beschikbaar

Beschikbaar in de winkel

Meer weten over ons

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Voetsteun

Je voet is goed ondersteund, zelfs als je de blauwe of zwarte piste afsuist.

Handelingssnelheid

Eén enkele sluitgesp: de binding aan- en uittrekken is kinderspel.

Verstelbaar

Veel afstelmogelijkheden: compatibel met verschillende modellen kinderboots.

Demping

EVA-schuim aan hiel en tenen.

Anatomisch ontwerp

Maat XS: 30 tot 33.

Stabiliteit

Klassiek sluitsysteem: "ratelen" tot de gewenste steun. Geen limiet.

Inhoud

Paar bindingen + 2 schijven + 8 schroeven van 16 mm + 8 sluitringen

Compatibiliteit

Voor boards met normale schroefinserts of Burton channel (niet compatibel met Burton 3D)

Technische informatie

Een uitleg van de productmanager

Door kinderen te observeren, merkten we dat ze net als hun ouders hun bindingen zelf willen kunnen aan- en uitdoen. Bindingen met twee gespen zijn weliswaar wat lastiger in gebruik. Een enkele gesp, in combinatie met een asymmetrische strap, is ruimschoots voldoende, zelfs voor kinderen die al goed kunnen snowboarden en snelheid halen, carven en springen.

Openingssysteem met één gesp

Het principe van deze binding is eenvoudig: één enkele gesp om de voet goed vast te zetten aan de enkel, en een asymmetrische strap die over de tenen loopt om moeiteloos backside-bochten te maken. Supereenvoudig, en perfect voor kinderen!

De mogelijke afstellingen

De standaardinstellingen passen voor de meeste gebruikers. Toch kun je de bindingen op maat afstellen:
- de hellingshoek (canting) van de spoiler,
- de grootte van de strap, met de voorgeboorde klikriemen

De stance, de ruimte tussen de bindingen

Aan te passen aan de lichaamsbouw van je kind, maar denk eraan dat alle snowboards een aanbevolen positie hebben voor de bindingen ('recommended stance', die je herkent aan de markering tussen de inserts van de bindingen). Hoe hoger de stance, hoe lager je kind op het board staat en hoe meer stabiliteit het zal ervaren. Dit helpt ook als je wil draaien in de lucht. Op freestyleboards is die 'recommended stance' doorgaans wat breder dan bij all mountain-boards.

Hoe verander je de afstand tussen je voeten op het board?

Voor piste- en off-pisteboards:
Als je je voeten dichter bij elkaar wilt plaatsen, kan je het beste alleen de voorste binding naar achteren verplaatsen.
Omgekeerd, als je je voeten verder uit elkaar wilt plaatsen, verplaats je alleen de achterste binding verder naar achteren. De bedoeling is dat je iets verder naar achteren staat op het board, om mooiere bochten te maken op de piste en voor meer drijfvermogen op poedersneeuw.
Voor (symmetrische) freestyleboards:
je kan het beste de 2 bindingen verplaatsen om gecentreerd op het board te blijven.

Welke hoeken instellen voor snowboardbindingen?

Voor freeride is een hoek van +18° vooraan en 0° achteraan een goed uitgangspunt. Voor allroundgebruik op en naast de piste ga je best voor +18° en -6°. Door je achtervoet te openen, houd je schouders mooi in de lijn van je board. Echte freestylers opteren dan weer best voor volstrekte symmetrie: +15° en -15° bijvoorbeeld. De hoek die je de bindingen geeft is een heel persoonlijke keuze. Test gerust een aantal posities uit, om na te gaan de welke het beste past voor je kind.

Vergeet niet om de schoen goed te centreren op je snowboard!

Je kunt de bindingschijven met 4 schroeven verschuiven volgens een bepaalde as, doorgaans in 5 verschillende posities. Deze afstelling gebruik je om de schoen centraal op het snowboard te houden en ervoor te zorgen dat de tip niet te ver uitsteekt. Zo voorkom je valpartijen! Je voet moet dus langs beide kanten even ver uit je board steken. Je kunt de schijf ook 90° draaien, voor meer of minder stance dan voorzien door de inserts. Dan kun je je voeten wel niet meer zijdelings centreren.

Compatibiliteit met Burton Channel boards

Het snowboardmerk Burton heeft een eigen systeem om bindingen te monteren: de Channel. De binding wordt op 2 beweegbare inserts geschroefd die aanwezig zijn als je het board koopt.
Met onze schijf kan je deze binding op de channel monteren, de gaten maken die montage mogelijk.
Maar de schroeven die met onze schijven worden meegeleverd passen niet door hun diameter. De Burton insert verschilt van alle andere op de markt. Je zal Burton schroeven moeten kopen.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Chassis 50% Geschuimd EVA, 30% Polypropyleen, 10% Staal, 10% Thermoplastisch Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Let erop dat je voor elk vertrek controleert of de schroeven nog goed vastzitten.
Opbergen tijdens de zomer: je kan de bindingen op je board laten.

TESTS

Alle producten van Decathlon zijn getest in de echte omstandigheden waarvoor ze zijn ontworpen. Bij sneeuwval, in koud weer, en in alle andere omstandigheden die je als snowboarder tegenkomt, of je nu in de diepsneeuw, in het park of op de piste bent. Daarbij gaan onze ontwikkelingsteams, productmanagers, designers en ingenieurs na of het product dat ze ontwikkelden perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord