DOMYOS

Sportbeha voor fitness 140 lichte ondersteuning paars

€1600
Ref. : 8775823

Deze sportbeha met lichte ondersteuning is perfect voor sporten met lage impact zoals spierversterking, pilates, krachttraining, ...

De uiterst rekbare stof zorgt ervoor dat je ongehinderd kunt bewegen. En als je beweegt, dan transpireer je, maar dankzij de ademende stof blijf je droog.

Kleur: Neon lavender

  • XS Niet online beschikbaar
  • S undefined
  • M Niet online beschikbaar
  • L Niet online beschikbaar
  • XL undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Borstondersteuning

Lichte steun bij sporten met lage impact: yoga, pilates ...

Bewegingsvrijheid

30% elastaan om ongehinderd te bewegen.

Zweetafvoer

Blijf droog tijdens de inspanning dankzij de ademende en sneldrogende stof.

Technische informatie

Voor welke activiteiten is deze crop top in katoen en met lichte ondersteuning geschikt?

De sportbeha met lichte ondersteuning is ideaal voor low impact-activiteiten zoals Pilates, stretching of krachttraining. De ondersteuning is in het bijzonder geschikt voor kleine borsten.

Waarom kan je zo makkelijk bewegen in deze crop top in katoen en met lichte ondersteuning?

Als je sport moet je ongehinderd kunnen bewegen. En om comfortabel alle bewegingen te kunnen uitvoeren, is het essentieel dat je aangepaste kleding draagt. Deze sportbeha beantwoordt aan die behoefte. Allereerst kozen we voor katoen, een materiaal dat al soepel is. Daar voegden we elastaan aan toe. Het maakt de beha rekbaarder zodat hij perfect met je mee beweegt. We voorzagen hem ook van een racerback zodat je schouderbladen vrij zijn.

Hoe kan het dat je in deze crop top in katoen en met lichte ondersteuning toch droog blijft als je zweet?

Je bent klaar om je in het zweet te trainen, maar dat wil nog niet zeggen dat je dat natte gevoel fijn vindt. Om dat ongemak te vermijden, maakten we deze sportbeha van een technische stof die de transpiratie afvoert. Het vocht wordt dus naar buiten afgevoerd, zelfs bij flinke inspanningen, en jij blijft droog!

Wat is het model van deze crop top in katoen en met lichte ondersteuning?

Het korte model en de hoge hals laten je vormen mooi uitkomen en accentueren je borsten. De vrije schouders geven je een vrouwelijke en trendy look om thuis en in de sportzaal te sporten.

Waarvoor dienen de uitneembare schuimvullingen van deze crop top in katoen en met lichte ondersteuningen?

Deze sportbeha is voorzien van schuimvullingen die je er naar wens kan in stoppen of uithalen dankzij de hiervoor voorziene openingen. Die vullingen zorgen voor extra ondersteuning en comfort doordat je borsten meer omhuld zijn. Ze beschermen je ook tegen schokken, bij balsporten bijvoorbeeld.

Waarom moet je je borsten beschermen tijdens het sporten?

Je borsten, die kwetsbaar zijn en vrijwel alleen worden ondersteund door de huid, worden tijdens het sporten zwaar belast. Ongeacht je cupmaat of leeftijd krijgen ze schokken te verduren en gaan ze op en neer, en moeten ze een gewicht dragen dat, afhankelijk van de intensiteit van de beweging, tot vijf keer hun eigen gewicht kan bedragen. Een sportbeha geeft de noodzakelijke steun, bescherming en comfort. Hij beschermt je borsten tegen schokken, pijn en voortijdige verslapping.

Veel, gemiddelde of lichte ondersteuning, vanwaar dat verschil?

Tijdens het sporten worden de huid en het bindweefsel van je borsten uitgerekt. Bij onvoldoende ondersteuning vergroot het risico op pijn en vroegtijdige verslapping. Maar ook te veel ondersteuning kan nadelige gevolgen hebben op termijn. Het niveau van ondersteuning moet dus absoluut zijn aangepast aan je cupmaat en de intensiteit van de impact. De bedoeling is om de borsten te beschermen, zonder de natuurlijke beweging te wijzigen.

Welke niveaus van ondersteuning hebben de sportbeha's van Decathlon?

De sportbehamodellen worden goedgekeurd in de laboratoria van Decathlon. Een test beoordeelt de ondersteuning van de borsten. Die test meet hoeveel de borsten minder bewegen tijdens het sporten. Er zijn 3 niveaus van ondersteuning: 1 voor lichte ondersteuning, 3 voor gemiddelde ondersteuning en 5 voor veel ondersteuning.

Welke ondersteuningsniveau kiezen volgens de sport?

Het ondersteuningsniveau van de sportbeha varieert volgens de sport. 3 mogelijkheden:
- Niveau 1: lichte ondersteuning voor activiteiten waarbij de borsten weinig bewegen (Pilates, stretching, krachttraining, …);
- Niveau 3: gemiddelde ondersteuning voor activiteiten waarbij de borsten matig op en neer stuiteren (dansen, fitness, cardiotraining, …);
- Niveau 5: veel ondersteuning voor activiteiten waarbij de borsten veel bewegen (step aerobics, loopband, trampoline, …).

Ik ken mijn behamaat niet. Hoe kan ik die meten?

Om een goede ondersteuning en voldoende comfort te garanderen, moet je een sportbeha in de juiste maat dragen. De maat van je beha bepaal je als volgt:
- Pak een meetlint en ga voor een spiegel staan. Plaats het meetlint horizontaal bovenaan je rug, op het onderste deel van je schouderbladen.
- Breng het meetlint naar voren, over het volste deel van je borsten.
- Lees je omtrek af zonder het meetlint superstrak te trekken.
Voor optimale precisie gebruik je onze online calculator.

Wat is de methodologie achter de ontwikkeling van de sportbeha's van Decathlon?

De sportbeha's van Decathlon zijn ontwikkeld om je meer comfort te bieden en gezondheidsproblemen te voorkomen. Om het risico op prikken in de huid en druk op de lymfeklieren te vermijden, gebruiken we geen beugels. We gebruiken zo weinig mogelijk naden ter hoogte van de tepels om het risico op schuurplekken te beperken. Door te kiezen voor stoffen die de transpiratie afvoeren, garanderen we jouw comfort en verminderen we tegelijk aanzienlijk het risico op huidirritatie.

Hoe de crop top in katoen en met lichte ondersteuning onderhouden?

Deze sportbeha is bedoeld voor intensief sporten en dus goed bestand tegen vaak wassen. We raden aan de schuimpads eruit te halen voor je de beha in de wasmachine doet. Stop de beha en de pads in een wasnetje (apart verkrijgbaar, ref. 8505236) . Was niet warmer dan op 30° en gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel. Waspoeders en wasverzachters kunnen de ademende eigenschappen van de stoffen aantasten. Stop je beha niet in de droger.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 70% Katoen, 30% Elasthaan

TESTS

ONDERSTEUNING: de ondersteuning werd getest en goedgekeurd door testpersonen in het Decathlon-lab, door de verplaatsingen van de borsten te meten. Elke maat werd apart getest.
AFVOER VAN DE TRANSPIRATIE: de afvoer van de transpiratie wordt in een laboratorium getest op elke stof, om te controleren of de stof het vocht van binnen naar buiten leidt en afvoert.
WASSEN: was- en droogtests bieden de garantie dat de beha zijn vorm en kleur behoudt

Goedgekeurd door

Dit product is door een testpanel getest in het laboratorium van DECATHLON waar we de mate van ondersteuning bepalen. Vervolgens hebben testers het in de praktijk getest tijdens een krachttraining (officiële gebruikstest) om te controleren of deze beha gemakkelijk en comfortabel is tijdens het sporten. Vervolgens hebben de testers de beha zes maanden lang uitvoerig getest.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord