DOMYOS

Sportbeha voor fitness dunne gekruiste bandjes lichte ondersteuning zwart

€1200
Ref. : 8805020

Dit sportieve topje biedt lichte ondersteuning en is ideaal voor low impact sporten als yoga, stretching...

Met elastaan om vrij te bewegen, in een stof die de transpiratie afvoert zodat je droog blijft van begin tot einde: dit sporttopje wordt je trouwe bondgenoot bij het sporten.

Kleur: ZWART

  • XS 3
  • S 3
  • M 3
  • L 3
  • XL 3

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Borstondersteuning

Lichte ondersteuning, geschikt voor low impact sporten: stretching, yoga...

Bewegingsvrijheid

Dankzij het elastaan in de stof rekt het topje met je bewegingen mee.

Zweetafvoer

Blijf droog tijdens de inspanning dankzij de ademende en sneldrogende stof.

Verstelbaar

Verstelbare bandjes.

Technische informatie

Voor welke activiteiten biedt de sportbeha met dunne gekruiste bandjes de geschikte ondersteuning?

Met deze sportbeha kan je comfortabel sporten en is je boezem maximaal beschermd bij activiteiten met lage impact zoals stretching, yoga, krachttraining...

Hoe zorgt de sportbeha met dunne gekruiste bandjes ervoor dat je ongehinderd kan bewegen?

Welke sport je ook beoefent, het is altijd belangrijk dat je ongehinderd kan bewegen om er optimaal van te genieten.
Dat was de doelstelling die we in gedachten hielden bij de ontwikkeling van deze sportbeha. We maakten hem extra rekbaar door elastaan toe te voegen aan de stof. De elastische band aan de onderkant is speciaal ontwikkeld om je te ondersteunen zonder te hinderen tijdens het sporten.
Tot slot kozen we voor dunne gekruiste bandjes zodat je schouderbladen vrij zijn.

De sportbeha met dunne gekruiste bandjes houdt je droog! Hoe kan dat?

Als je sport, ben je vastbesloten er helemaal voor te gaan en niet bang om te zweten. Maar dat wil nog niet zeggen dat je het fijn vindt om doornat te zijn. Als we je nu eens een sportbeha voorstelden die ervoor zorgt dat je droog blijft, zelfs bij flinke inspanningen?
Onmogelijk bestaat niet voor Decathlon! Bij de ontwikkeling van deze sportbeha kozen we voor een technische stof die de transpiratie afvoert en snel droogt.
Ook het mesh op de rug verhoogt het ademend vermogen.

Waarom heeft deze sportbeha met dunne gekruiste bandjes verstelbare bandjes?

Om ervoor te zorgen dat je deze sportbeha kan aanpassen aan je lichaam, dachten we eraan de bandjes verstelbaar te maken op de rug.

Waarom is het belangrijk je borsten te beschermen tijdens het sporten?

Wist je dat je borsten vrijwel alleen worden ondersteund door de huid? Dat maakt ze kwetsbaar, en dat geldt nog meer tijdens het sporten, wanneer ze nog veel zwaarder worden belast. Door de bewegingen en het stuiteren kunnen ze, afhankelijk van de intensiteit van de activiteit, tot wel vijf keer zwaarder lijken. Een sportbeha geeft je borsten de nodige ondersteuning en het nodige comfort en beschermt ze tegen schokken, pijn en voortijdige verslapping.

Veel, gemiddelde of lichte ondersteuning, vanwaar dat verschil?

Tijdens het sporten worden de huid en het bindweefsel van je borsten uitgerekt. Bij onvoldoende ondersteuning vergroot het risico op pijn en vroegtijdige verslapping. Maar ook te veel ondersteuning kan nadelige gevolgen hebben op termijn. Het niveau van ondersteuning moet dus absoluut zijn aangepast aan je cupmaat en de intensiteit van de impact. Doel is om je boezem te beschermen zonder de natuurlijke beweging van de borsten te beperken.

Wat zijn de ondersteuningsniveaus van de sportbeha's van Decathlon?

De behamodellen worden in onze laboratoria goedgekeurd aan de hand van een test die de borstondersteuning beoordeelt. Die test meet hoeveel minder de borsten bewegen tijdens het sporten. Vervolgens worden de behamodellen ingedeeld volgens drie categorieën: 1 voor lichte ondersteuning, 3 voor gemiddelde ondersteuning en 5 voor veel ondersteuning.

Welk ondersteuningsniveau voor welke sport?

Het niveau van ondersteuning dat je nodig hebt hangt af van je sport. Bij ons kan je kiezen uit 3 niveaus:
- Niveau 1: lichte ondersteuning voor activiteiten waarbij de borsten weinig bewegen (Pilates, stretching, krachttraining, …);
- Niveau 3: gemiddelde ondersteuning voor activiteiten waarbij de borsten matig op en neer stuiteren (dansen, fitness, cardiotraining, …);
- Niveau 5: veel ondersteuning voor activiteiten waarbij de borsten veel bewegen (step aerobics, loopband, trampoline, …).

Hoe bepaal je de juiste maat van je sportbeha?

Een sportbeha in de juiste maat geeft de nodige steun aan je borsten en zorgt voor je comfort. De maat van je beha bepaal je als volgt:
- Pak een meetlint en ga voor een spiegel staan;
- Plaats het meetlint horizontaal bovenaan je rug, op het onderste deel van je schouderbladen;
- Breng het meetlint naar voren, over het dikste deel van je borsten;
- Lees je omtrek af zonder het meetlint superstrak te trekken.
Gebruik onze online calculator als extra hulpmiddel.

Hoe worden de sportbeha's van Decathlon ontwikkeld?

De sportbeha's van Decathlon zijn ontwikkeld om je meer comfort te bieden en gezondheidsproblemen te voorkomen. Om het risico op prikken in de huid en druk op de lymfeklieren te vermijden, gebruiken we geen beugels. We gebruiken zo weinig mogelijk naden ter hoogte van de tepels om het risico op schuurplekken te beperken. Door te kiezen voor stoffen die de transpiratie afvoeren, garanderen we jouw comfort en verminderen we het risico op huidirritatie.

Hoe de sportbeha met dunne gekruiste bandjes en lichte ondersteuning onderhouden?

Deze sportbeha is bedoeld voor intensief sporten en dus goed bestand tegen vaak wassen. Haal de schuimpads eruit voor je de beha in de wasmachine doet en stop pads en beha samen in een wasnetje (apart verkrijgbaar, ref. 8505236). Was niet warmer dan op 30°. Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel en geen waspoeder, en vermijd wasverzachter om het ademend vermogen van de stoffen te behouden. Stop hem niet in de droger.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 72% Polyester, 28% Elasthaan Hoofdvoering 90% Polyamide, 10% Elasthaan Zijbekleding 90% Polyamide, 10% Elasthaan Stof op rug 90% Polyester, 10% Elasthaan

TESTS

ONDERSTEUNING: de ondersteuning wordt getest en goedgekeurd in het DECATHLON-laboratorium, dankzij een meting van de verplaatsing van de borsten bij testpersonen. Iedere maat wordt apart getest.
AFVOER VAN DE TRANSPIRATIE: de afvoer van de transpiratie wordt getest op elke stof, in het laboratorium, om na te gaan of de stof vocht opneemt en naar buiten afvoert.
WASSEN: was- en droogtests garanderen dat de beha zijn vorm en kleur behoudt

Goedgekeurd door

Deze sportbeha werd getest door testpersonen in het DECATHLON-laboratorium zodat we de ondersteuning kunnen bevestigen. Daarna heeft een panel van testpersonen de beha getest tijdens krachttraining in een zaal (gebruikstest volgens een vast protocol) om het comfort tijdens het sporten te bevestigen. De testpersonen hebben de beha tot slot nog onderworpen aan een duurtest van 6 maanden.

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord