WILSON

Tennisracket voor volwassenen Clash 100L V2 zwart rood 280 g

€18000
Ref. : 8746450

Dit racket is ontwikkeld voor ervaren tennisspelers en -speelsters op zoek naar controle en wendbaarheid. Onbespannen verkocht.

Nooit meer kiezen tussen controle en power. De Wilson Clash 100L V2 biedt nu nog meer controle en stabiliteit dankzij de FortyFive-technologie. Deze lichtere versie is nog makkelijker om mee te spelen

  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Controle

Heel flexibel racket (55 Ra) en FreeFlex voor een goede controle

Omgaan met

Licht racket voor veel wendbaarheid.

Stabiliteit

De FortyFive-technologie biedt een optimale mix van flexibiliteit en stabiliteit

Kracht

De bladgrootte, het snaarpatroon en de swingweight zorgen voor power.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen)

280 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

31,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: Dit is de oppervlakte in cm² van het racketblad. De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

55 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 280

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe minder wendbaar het is. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar ook minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,6 cm

Lengte: dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Profiel

Elliptische sectie
24,5 mm/24,5 mm/24,5 mm

FreeFlex en StableSmart

De FreeFlex-technologie maakt van de Clash het eerste racket dat ontworpen is om te buigen bij impact, en dat ongeacht je speelstijl. Die revolutionaire technologie geeft de speler meer vertrouwen over elke slag, maximale grip en een uitstekende controle. Daarnaast vult de StableSmart-technologie de Clash-rackets aan met een ideale stabiliteit en een nieuwe vorm die werd ontworpen op basis van computersimulaties en optimale wendbaarheid biedt.

FortyFive-technologie

De gepatenteerde FortyFive-technologie, gebaseerd op een update van de carbon mapping-procedure, zorgt voor een ongekende combinatie van flexibiliteit en stabiliteit.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

Gebruikersbeoordelingen