ARTENGO

Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin Lite zwart blauw 270 g

Verlaagde prijs
€7000
voordien €9000
Ref. : 8595952

Onze ontwikkelaars ontwierpen dit grafiet racket voor ervaren topspin-tennisspelers en -speelsters op zoek naar effect, power en wendbaarheid.

De TR930 Spin Lite weegt 270 gram en beschikt over het nieuwe MPO-concept. Dit bijzonder wendbare racket laat je eenvoudig en met veel effect spelen.

Kleur: ZWART / Azuurblauw

  • GRIP 0 undefined
  • GRIP 1 undefined
  • GRIP 2 undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Spin

Betere effecten dankzij de Spin Concept Technology en de wendbaarheid

Omgaan met

Wendbaar racket dankzij het gewicht (270 gram) en het MPO-concept

Kracht

De hoge stijfheid zorgt voor power

Stabiliteit

Met MPO-concept voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit

Technische informatie

Gewicht (onbespannen racket)

270 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (steel) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

70 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 245

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

MPO-concept

MPO (Mass Polarization Optimization): concept om het gewicht te verdelen in het racket, voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit bij impact.
Dit concept vermindert bovendien de productietoleranties van het racket op vlak van gewicht en balans met 40%. Op die manier krijgen we rackets die de eindspecificaties en dus de specificaties voor het gebruik heel dicht benaderen.

Spin Concept-technologie

De Spin Concept-technologie geeft bij balimpact de snaren meer bewegingsvrijheid in de grommets en zorgt dus voor meer spin.

HMC

High modulus carbon, grafiet van hoge kwaliteit, verleent het racket meer stijfheid.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxyhars Grip van een racket 60% Staal, 40% Polyethyleen Handvat 1 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide Besnaring racket 100% Polyester End cap van een racket 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest.
Dit racket werd honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract.
Dit racket werd ontwikkeld in samenwerking met alle technische partners van Artengo en tal van andere topspelers.

Afbeeldingen

Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin Lite zwart blauw 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin Lite zwart blauw 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin Lite zwart blauw 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR930 Spin Lite zwart blauw 270 g

Video

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord