OLAIAN

Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart

€2200
Ref. : 8586886

Ons team ontwikkelde deze neopreen top die specifiek geschikt is om tot 3 uur lang te surfen in warm water (22°C tot 25°C).

Deze neopreen top houdt je warm en beschermt tegen irritatie door contact met je board. Eenvoudig aan en uit te trekken met de rits onderaan de rug en de stretchstof!

Kleur: ZWART

  • 131-140CM 8-9J Niet online beschikbaar
  • 141-150CM 10-11J Niet online beschikbaar
  • 151-160CM 12-13J undefined
  • 161-172CM 14-15J Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Bewegingsvrijheid

Bijzonder elastisch neopreen

Gemakkelijk aan en uit

Rits onderaan de rug

Technische informatie

Hoe kies je de juiste wetsuit? (Deel 1)

Het eerste criterium om een wetsuit te kiezen, is de watertemperatuur. Die varieert naargelang de plaats en de tijd van het jaar. Ga dus steeds na of de watertemperatuur op je spot overeenstemt met het aanbevolen temperatuurbereik: Warm water: warmer dan 20°C. Matig warm water: tussen 17 en 22°C. Koud water: tussen 12 en 17°C. Erg koud water: tussen 7 en 12°C. Ga naar de site seatemperature.org om de watertemperatuur van je spot te zien.

Hoe kies je de juiste wetsuit? (Deel 2)

Het tweede criterium is de duur van je sessies. Als je minder dan een uur aan een stuk surft, zijn de modellen 100 geschikt. Om tot 2 uur te surfen, kies je de modellen 500 en tot 3 uur de modellen 900. In vergelijking met de modellen 100 zijn de modellen 500 warmer (beter waterdicht) en beperken ze vermoeidheid (meer bewegingsvrijheid) en irritaties meer. Hetzelfde geldt voor de modellen 900 ten opzichte van de modellen 500.
Opmerking: de modellen 900 zijn minder gemakkelijk aan te trekken.

Thermische eigenschappen en wind

De aanbevolen watertemperatuur voor deze neopreen top bedraagt 21°C. Maximumduur van de sessies: tot 3 uur.
Deze top is volledig van neopreen zodat hij je altijd warm houdt, ook als er wind staat.

Neopreen: hoe werkt het?

Door een waterlaagje rond het lichaam vast te houden, heeft de top een dubbel effect:
1- Het vastgehouden water wordt geleidelijk warmer
2- De warmte-overdracht neemt af
Op die manier vormen de top en het waterlaagje samen een isolerende laag.

Materialen

De neopreen top 900 van Olaian is van 100% neopreen om meer comfort te garanderen.
Het neopreen is gevoerd met een synthetische stof zodat het beter bestand is tegen slijtage.
Dikte van het neopreen: 1,5 mm.
We testen en garanderen het vermogen van onze neopreen materialen.

Irritatiewerend

Deze neopreen top beschermt tegen schuren en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. We hebben deze top ontwikkeld met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties inderdaad aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.

Comfort

De top van Olaian heeft een lus ter hoogte van de navel zodat je hem kan vastmaken aan je boardshort. Zo voorkom je dat hij omhoog kruipt tijdens het surfen en blijft je rug steeds goed bedekt.

De juiste maat kiezen

Een neopreen top moet goed aansluiten om doeltreffend te isoleren tegen de kou. Het is normaal dat hij lijkt te knellen bij het passen. Dat ongemak verdwijnt snel zodra de top nat is.

Geschikt voor allerlei watersporten

Onze tops worden ontwikkeld voor de meest veeleisende surfers. Door onze ontwikkelingskeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

Voorzichtig in de zon

Hoewel deze top beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je deze top draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen hoeft te nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, voldoende drinken enz.

Hals

De hals werd zo afgewerkt dat irritatie wordt beperkt. Indien je de neopreen top lange tijd draagt, kan het ook helpen om de plaatsen die gevoelig zijn voor wrijving (hals, oksels) in te smeren met een vette crème (bijv. vaseline).

Sluiting

Onze ritsen en sluitingen worden in een lab getest zodat we kunnen garanderen dat ze lang meegaan en goed bestand zijn tegen zout water. We hebben de rits op de rug geplaatst, voor meer comfort bij boardsporten (wanneer je op je buik ligt bij het uitpeddelen).

Wat is het merk OLAIAN?

OLAIAN, HET SURFMERK VAN DECATHLON
OLAIAN, gevestigd in Hendaye in het zuidwesten van Frankrijk, is het surfmerk van Decathlon. In onze kantoren dicht bij het water kunnen we op een en dezelfde dag een wetsuit ontwikkelen én testen in zee, in de echte gebruiksomstandigheden

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Schuim 100% Rubber Hoofdstof 86% Polyamide, 14% Elasthaan

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en geventileerde plaats. Verwijderd houden van warmtebronnen. Hang je pak nooit in de volle zon te drogen, dan zal het langer meegaan. Mag niet in de wasmachine.

GEBRUIKSAANWIJZING

Om zo te dragen. Winddicht.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart
Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart
Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart
Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart
Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart
Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart
Top voor surfen kind 900 neopreen 1,5 mm zwart

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord