Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart

€10000
Ref. : 8572253

Deze lage trailschoen is geschikt om op elk terrein afstanden tot 40 km af te leggen, perfect voor wedstrijdlopers op zoek naar snelheid en prestaties.

De RACE LIGHT is exclusief ontwikkeld voor trailers die veel wedstrijden willen lopen. Het is een lichte en dynamische schoen die mooi aansluit. De perfecte schoen voor de beste resultaten.

Kleur: Turquoiseblauw

  • 41 Niet online beschikbaar
  • 42 undefined
  • 43 Niet online beschikbaar
  • 44 undefined
  • 45 Niet online beschikbaar
  • 46 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Lichtgewicht

Met slechts 240 g in maat 42 is dit onze lichtste schoen.

Energieteruggave

Up Bar®-concept in Pebax® en een drop van 4 mm voor een betere afzet

Grip

Profiel van 5 mm voor een uitstekende grip op elke ondergrond.

Voetsteun

Het ontwerp sluit mooi aan rond de voet (aanbevolen voor smalle voeten)

Levensduur

Matryx®-mesh voor stevigheid, ondersteuning en ademend vermogen.

Demping

Tussenzool in licht EVA voor grip en een licht gevoel.

Technische informatie

DE RACE LIGHT: EEN SCHOEN OM ECHT SNEL TE RENNEN

Het is echt waar: de Race Light is dé schoen waar we altijd al naar op zoek waren. Hij is uniek omdat hij niet voor iedereen is gemaakt. Hij is onmisbaar omdat hij gemaakt is voor de specifieke behoeftes van een kleine groep trailers die vaak over het hoofd worden gezien. Logisch, want er kan maar één trailer op de eerste plaats op het podium staan!
We waren dan ook niet te houden om deze schoen voor echte kampioenen te maken. En het resultaat mag meer dan gezien worden!

MATRYX®: EEN HOOGWAARDIG MATERIAAL VOOR OPTIMALE PRESTATIES

De gepatenteerde en elegante Matryx®-stof is een begrip in de trailwereld en wordt gemaakt in de regio Rhône-Alpes. De uiterst stevige, lichte en ademende stof bestaat uit erg sterk polyester met een laagje polyurethaan (scheurbestendig, slijtvast, ademend). Tot slot hebben we er ook Aramide-garen in verwerkt om je nog meer steun te bieden.
We zijn dan ook meer dan trots op deze mooie samenwerking!

ANATOMIE VAN EEN SNELLE SCHOEN

Kijk eens naar het profiel van de Race Light ... Zie je de lijn die langs de zool loopt? Dat is het Up Bar®-concept, een technologie die Kiprun (road running) samen met podologen heeft bedacht.
Het doel? Zorgen voor een perfecte voetafwikkeling en energieteruggave, zonder de beweging van je voet te hinderen.

EEN SCHOEN VOOR TOPPRESTATIES

Deze schoen is geschikt voor wedstrijden (van 0 tot 40 km, of tot 3 uur, daarboven raden we ons Race Ultra-model aan) en/of specifieke snelle trainingen.
Zodra je de Race Light aangetrokken hebt, zit hij als gegoten en laat hij je niet meer los ... Het enige wat jij moet doen, is zo snel mogelijk de finish proberen te halen! Deze nauwsluitende schoen is uitstekend geschikt voor snelle wedstrijdtrailers.

HET EILAND RÉUNION: EEN VEELEISENDE TEST IN EEN UNIEKE OMGEVING

Een betere plek dan het uitdagende terrein op La Réunion konden we echt niet vinden om deze schoen te testen.
Voor de test deden we een beroep op trailers met een ITRA-score van 700 of meer: echte wedstrijdlopers die er stevig tegenaan gaan!
"Ik heb hen verschillende keren een lus van 2,5 km laten afleggen, met een hoog tempo!", vertelt Thierry Breuil, voormalig trailer op hoog niveau en productmanager van deze schoen.

NIEUW VETERZAKJE

We hebben lang nagedacht over een betere manier om de veters weg te stoppen. Door je veters in een zakje te stoppen, voorkom je dat ze loskomen of tussen laaghangende takken blijven hangen.
Wat maakt dit stevige en rekbare zakje zo bijzonder? De opening bevindt zich niet bovenaan maar onderaan, aan de voorkant van de schoen. Hierdoor zijn de veters beter verdeeld over het zakje.

EN DAT IS NIET ALLES ...!

Licht en dynamisch, dat zijn de twee woorden die de Race Light het best omschrijven. Je zult het er zeker mee eens zijn dat 240 g in maat 42 behoorlijk licht is. Het Up Bar®-concept en de lage drop (4 mm) maken deze schoen erg dynamisch. Hoe dichter de drop bij 0 ligt, hoe meer je gestimuleerd wordt om met een natuurlijke voetafrol (de voorkant of het midden van de voet) te lopen.
Onze Race Light is dan ook een uitstekende wedstrijdschoen voor elk terrein!

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Binnenkant van 75% Ethyleen Vinyl Acetaat, 25% Polyester Bovenwerk van de schoen 60% Polyester, 35% Polyurethaan, 5% Thermoplastisch Polyurethaan Buitenzool van 56% Synthetisch rubber, 44% Ethyleen Vinyl Acetaat

VOORRAADADVIES

Handwas. Mogen niet in de wasmachine.
Om je schoenen te onderhouden en het vocht tussen twee trainingen te absorberen, raden we aan om er krantenpapier in te stoppen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Geschikt voor wedstrijden en snelle trainingen

TESTS

Tussen het eerste idee en het uiteindelijke prototype duurde het achttien maanden om van de RACE LIGHT een echte topper te maken. "We mogen trots zijn op de schoen omdat hij volledig aan ons doel voldoet: we kregen de vraag om onze gedroomde schoen te ontwikkelen, en dat hebben we ook gedaan. Deze schoen is voor mij een toonbeeld van echte vakkennis, helemaal gemaakt voor wedstrijdlopers", vertelt productingenieur Matthieu.
De testers? Die kunnen echt niet meer zonder!

Goedgekeurd door

De RACE LIGHT is goedgekeurd en in de armen gesloten door onze vrijwillige testers op het eiland Réunion. We willen Tiphanie, Alexandra, Aline, Patrice, Jean-Paul en Yoann hartelijk bedanken voor alle mooie momenten!
Onze dank gaat ook uit naar onze testers uit heel Frankrijk. Bedankt Delphine, Claire, Florian, Xavier, Léopold, Jeremy, Samuel, Francis, John en Alban die de schoenen tijdens een swimrun droeg en de tweede plaats binnenhaalde. Bedankt.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Mag niet in de droogtrommel

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart
Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart
Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart
Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart
Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart
Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart
Trailschoenen voor heren Race Light lichtblauw/zwart

Video

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord