Warme laarzen 900 tweedekeus

€8000
Ref. : 8871401

Ontwikkeld om te jagen bij koud weer, geschikt voor elke jachtvorm.

Onze 'tweede keus'-laarzen maken deel uit van een aanpak om verspilling tegen te gaan. Deze producten zijn nieuw, maar vertonen visuele defecten die geen invloed hebben op de sterkte van het product.

  • 40 Niet online beschikbaar
  • 42 undefined
  • 43 undefined
  • 44 undefined
  • 45 undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf €59
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Bestand tegen wilde vegetatie

Nieuwe rubbersamenstelling die beter bestand is tegen de ruige plantengroei.

Warmte

De voering in 4 mm neopreen garandeert thermisch comfort voor je voeten.

Voetsteun

Model dat de voet en enkel zeer goed ondersteunt.

Demping

Binnenzool in polyurethaan om de schokken te absorberen tijdens lange tochten.

Technische informatie

TWEEDE KEUS-PRODUCTEN

Onze 'tweede keus'-laarzen maken deel uit van een aanpak om verspilling tegen te gaan.
Deze producten zijn nieuw, maar vertonen visuele defecten die geen invloed hebben op de sterkte van het product. Het kan gaan om verbleking of foutjes in de textuur.

Laarzen met een voering in isolerend neopreen om je voeten warm te houden en het vocht buiten te houden

Omdat we steeds denken aan je comfort, ontwikkelden onze ingenieurs de warme laarzen 900 met rits. Het voordeel? Je voeten beschermen tegen vocht en koude in winterse omstandigheden, dankzij een voering in neopreen van 4 mm dik.

Comfortabele en soepele laarzen met ondersteuning aan de enkel, erg aangenaam om te dragen. Ideaal!

Het maakt niet uit welk jachtvorm je beoefent: je hebt altijd stevige laarzen nodig die bestand zijn tegen de wilde plantengroei. Bovendien moeten je voeten en enkels goed worden ondersteund als je door ruig grasland, wilgenbosjes of dichte bossen loopt. Deze laarzen nemen perfect de vorm van je voet aan voor meer stabiliteit: onze ingenieurs ontwikkelden een specifiek model waarmee je op alle soorten ondergrond comfortabel kunt lopen.

Op welke manier garandeert dit nieuwe model dat de voet goed wordt ondersteund?

Op basis van de beoordelingen van gebruikers hebben onze ingenieurs gekozen voor een "geruwde" zone onder de enkel, zodat de hiel goed blijft zitten. De wreef werd lichtjes nauwer gemaakt zodat de enkel beter omsloten zit. Dankzij deze twee aanpassingen zit je voet nu goed vast, wat noodzakelijk is als je afdaalt, op je knieën gaat zitten of door kleine waterplassen moet lopen.

Deze laarzen zitten ongelooflijk comfortabel: trek ze aan en je voelt het meteen

Tijdens de jacht is het geen uitzondering dat je 5, 10, 15 of zelfs 20 kilometer wandelt op een dag. Pijnlijke voeten zijn dus absoluut te vermijden. Daarom is onze nieuwe binnenzool buigzamer, beter absorberend en elastischer zodat je de voet soepeler kunt afrollen en lichter loopt.

De schokdemping aan de hiel kun je vergelijken met die van hardloopschoenen of trailschoenen

Deze warme laarzen 900 zijn onmisbaar voor elke jager. Ze hebben een uitneembare binnenzool (of inlegzool) in polyurethaan. Deze absorbeert de schokken tijdens het lopen. Zo wordt de voet minder belast en word je minder snel moe: omdat de kracht van de impact op de grond geabsorbeerd wordt. Concreet betekent dit dat je langer kunt lopen zonder ongemakken, met steeds een licht gevoel.

Pluspunt van deze uitneembare zool

Met deze binnenzool wilden onze ingenieurs de jager ook de mogelijkheid geven hun binnenzolen uit hun laarzen te halen met een specifiek doel: ze snel laten drogen als er meerdere jachtpartijen na elkaar gepland zijn. Op die manier kun je steeds met droge voeten vertrekken. Het komt immers wel vaker voor dat snippenjagers zowel 's ochtends als 's middags op pad gaan. Iets om rekening mee te houden. Dat hebben we dan ook gedaan.

Begeef je je op moeilijke paden? De warme laarzen 900 geven je gegarandeerd een uitstekende grip

Als je op snippen wil jagen, mag je niet bang zijn om over modderig terrein of natte paden te lopen. Bang om uit te glijden? Dat is niet nodig, deze laarzen zijn bijzonder goed antislip. Hoe? Dankzij de buitenzool met profiel van 5 mm en de diepe groeven. Hierdoor heb je een optimale grip op glibberig terrein en wordt modder afgevoerd tijdens het lopen.

Volg ons onderhoudsadvies zodat je laarzen soepel blijven en lang meegaan

We begrijpen dat je al staat te popelen om onze laarzen te dragen en te testen. Wil je ze ook goed onderhouden, maak ze dan na elk gebruik schoon met water en/of pH-neutrale zeep (gebruik geen harde borstel of schuurspons). Droog ze daarna af met een doek of laat ze drogen in een goed geventileerde ruimte, ver van warmtebronnen. Berg ze goed rechtop weg, zonder vouwen. Zo vermijd je dat het natuurrubber beschadigd raakt en barst ter hoogte van de vouwen.

Met deze waterdichte laarzen kun je in alle omgevingen gaan jagen. Hoe kun je ervoor zorgen dat ze ook lang meegaan?

Om je rubberlaarzen het hele jaar door te beschermen, raden we aan om een paar keer per jaar de schacht in te spuiten met een spray op basis van siliconen (op onze website vind je een speciale spray voor rubberlaarzen). De silicone vormt een beschermlaagje op het rubber zodat je laarzen langer meegaan. Bewaar je laarzen rechtop, op een droge en bij voorkeur goed geventileerde plaats.

Aanvullende informatie per maat: gewicht per paar, totale hoogte en hoogte binnenkant laars

40: 2 kg; (tot. hoogte : 41,5 cm; hoogte binnen : 39,5 cm)
41: 2,2 kg; (tot. hoogte : 42 cm; hoogte binnen : 40 cm)
42: 2,33 kg; (tot. hoogte : 42,5 cm; hoogte binnen : 40,5 cm)
43: 2,47 kg; (tot. hoogte : 43 cm; hoogte binnen : 41 cm)
44: 2,51 kg; (tot. hoogte : 43,5 cm; hoogte binnen : 41,5 cm)
45: 2,6 kg; (tot. hoogte : 44 cm; hoogte binnen : 42 cm)
46: 2,9 kg; (tot. hoogte : 44,5 cm; hoogte binnen : 42,5 cm)

Kuitomtrek maat 42: 41 cm

Past voor iedereen

Heb je brede voeten of een brede wreef, kies van een maat groter.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Bovenwerk van de schoen 75% Rubberlatex, 25% Ethyleen Propyleen Diene Monomeer Rubber Buitenzool 100% Styreen-butadieenrubberlatex Binnenkant van 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Op een droge plaats, beschermd tegen licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Verwijderd houden van vuur.

TESTS

De warme laars 900 kwam als winnaar uit de bus tijdens een vergelijkende blinde test met 30 jagers, op de criteria comfort en steun. De gebruikerstests waren gericht op comfort en enkelsteun.

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord