Warme waterdichte wandelschoenen dames SH500 mountain mid

€7000
Ref. : 8344574

Zin om besneeuwde hellingen te verkennen? We ontwikkelden deze warme waterdichte wandelschoen met een ideale grip voor bergwandelen in de winter.

Deze waterdichte en warme schoenen bieden een zeer goede ondersteuning, met of zonder sneeuwschoenen. De snowcontact-zool biedt een uitstekende grip en slipvastheid op elke soort besneeuwd terrein.

Kleur: ZWART / Framboosroze

 • 36 Niet online beschikbaar
 • 37 Niet online beschikbaar
 • 38 Niet online beschikbaar
 • 39 Niet online beschikbaar
 • 40 Niet online beschikbaar
 • 41 Niet online beschikbaar
 • 42 Niet online beschikbaar

Onze diensten:

 • Gratis afhaling in de winkel
 • Gratis levering
 • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
 • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Warmte

Comforttemperatuur gemeten in stilstand: -12°C in beweging: -21°C

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden

Grip

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven

Grip

Tractie op sneeuw dankzij de plaats en hoogte van de noppen van 5 mm

Voetsteun

Halfhoge schoen met 2 haakjes bovenaan voor een goede ondersteuning

Technische informatie

Waterdichte en warme schoenen die ook prima geschikt zijn voor sneeuwschoenen. Snowcontact-zool

We kozen voor warme en isolerende materialen zodat de schoenen je goed beschermen tegen sneeuw en koude. We hebben ze getest in het lab en in de praktijk met representatieve testpersonen. We gingen na tot welke temperatuur de schoenen comfortabel blijven wanneer je stilstaat en wanneer je loopt, want dat verschilt sterk: -12°C in stilstand en -21°C in beweging. En we hielden rekening met de verschillen in koudegevoel bij mannen en vrouwen.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van een membraan zodat ze optimaal waterdicht zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen. Je voeten blijven in deze schoenen dus niet alleen lekker warm, maar ook droog. De zool isoleert tegen de koude sneeuw.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie regelmatig tot intensief wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat de schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een wandelbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, aangevuld met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven., je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel (5 mm) om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt garanderen alleen extra antislipzolen of schoenkettingen optimale veiligheid.

Waarom is het zo belangrijk dat wandelschoenen de voeten goed ondersteunen?

Goed zittende schoenen zijn allesbepalend voor je wandelcomfort. Goed passende schoenen zorgen ervoor dat je optimaal omhoog en omlaag kan wandelen, voorkomen dat je voeten verschuiven in de schoenen en beperken blaren. Er is minder verlies van energieoverdracht naar de schoen en dus word je minder snel moe. Dit is nog belangrijker wanneer je met sneeuwschoenen wandelt.

Zijn deze schoenen ook geschikt voor tochten op sneeuwschoenen?

We ontwikkelde deze schoenen specifiek voor sneeuwwandelen, met of zonder sneeuwschoenen. Het halfhoge model, gecombineerd met gaiters (extern of geïntegreerd in de broek), voorkomt dat er sneeuw in de schoen dringt. Waterdichte en warme schoenen, door hun ondersteuning en stijfheid prima geschikt voor sneeuwschoenen.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer de volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes en riempjes, verlijming, afwezigheid van giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van de volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken op basis van de intensiteit van de wandeltocht en kies voor ademende modellen zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Het waterafstotend vermogen van een stof is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo neemt de stof geen water op en blijft ze licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet worden herhaald tijdens de levensduur van de schoenen. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe droog je de binnenkant van de schoenen?

De schoenen kunnen in gebruik wat vochtig worden (condensatie en transpiratie).
Zijn je schoenen heel vochtig, dan haal je de binnenzool er even uit en vul je de schoen met krantenpapier dat je regelmatig vervangt. Het papier neemt het vocht op en versnelt het drogen.
Zet de schoenen nooit dicht bij een warmtebron maar laat ze drogen op een warme, droge en geventileerde plek.

De ideale outfit voor wandeltochten bij koud weer.

We ontwikkelden deze schoen als een onderdeel van de ideale uitrusting voor wandelingen bij koud weer: de outfit SH500. Gekleed in de broek en de fleece SH500, de schoenen SH520 en met de sneeuwschoenen SH500 aan je voeten kan je sneeuwwandelen bij (bijna) elk weer. Je hoeft in elk geval niet meer te wachten tot de omstandigheden ideaal zijn of veel extra kleding mee te nemen in je rugzak, je vertrekt in lichte en perfect aangepaste kleding!

Garantie

2 jaar

Gewicht

36 : 0.806 kg
37 : 0.842 kg
38 : 0.852 kg
39 : 0.878 kg
40 : 0.92 kg
41 : 0.97 kg
42 : 0.986 kg

Overige informatie

Samenstelling

Bovenwerk van de schoen 60% Polyurethaan, 40% Polyester Buitenzool van 60% Synthetisch rubber, 40% Ethyleen Vinyl Acetaat Voering en sok 82% Polyester, 18% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Opbergen in een geventileerde ruimte, beschermd tegen licht en vocht.

TESTS

Het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Rijsel, draagt ook bij aan de vernieuwing en ontwikkeling van onze Quechua-producten. Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
Morfologie (in het bijzonder dankzij 3D-analyse)
Bewegingswetenschappen
Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
Gedragswetenschappen en sensorische wetenschappen
We testen in het bijzonder de stevigheid van de naden en verlijming en ook controleren we op afwezigheid van giftige stoffen, uv-bestendigheid en slijtvastheid.

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jij ook kan tegenkomen op je wandelingen.
Onze testingenieur, onze productmanager en een testpanel stellen de producten flink op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het product in de winkels ligt.

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Afbeeldingen

Warme waterdichte wandelschoenen dames SH500 mountain mid
Warme waterdichte wandelschoenen dames SH500 mountain mid
Warme waterdichte wandelschoenen dames SH500 mountain mid

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord