OLAIAN

Wetsuit voor kinderen 100 4/3

€7000
Ref. : 8795838

Ons team ontwikkelde een wetsuit die specifiek geschikt is voor surfen en bodyboarden in de winter in water van 12°C tot 17°C.

Deze wetsuit is gemakkelijk aan te trekken, zodat je je snel en comfortabel kunt aankleden tijdens je wintersessies.

Kleur: Navyblauw / Anijsgroen

  • 113-122CM 5-6J undefined
  • 123-130CM 7-8J undefined
  • 131-140CM 8-9J undefined
  • 141-150CM 10-11J undefined
  • 151-160CM 12-13J undefined
  • 161-172CM 14-15J undefined

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Bewegingsvrijheid

Model waarin je goed je schouders kan bewegen om te peddelen. Rekbare naden.

Gemakkelijk aan en uit

Rits aan de enkels en op de rug om het aantrekken te vergemakkelijken.

Waterdichtheid

Genaaid/gelijmd neopreen 4 en 3 mm. Flap onder rits. Bandje aan hals. Zit strak.

Technische informatie

IS JE WETSUIT BESCHADIGD OF GESCHEURD? GOOI HEM NIET WEG!

Om de levensduur van je wetsuit te verlengen en zijn ecologische impact te verkleinen, zorgt Decathlon dat alle neopreen pakken perfect herstelbaar zijn!
Ontdek hier onze reparatieset: https://www.decathlon.fr/p/kit-pieces-reparation-neoprene-scd-avec-feuille-3-et-5-mm/_/R-p-301623?mc=8501856
Ontdek ook onze reparatietips: https://support.decathlon.fr/combinaison-de-surf-decathlon-sav

De juiste maat kiezen

Om optimaal te profiteren van de werking van je wetsuit is het heel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Een wetsuit moet heel goed aansluiten, er mogen nergens plooien te zien zijn. Het is normaal dat het pak te strak lijkt te zitten wanneer je het past op het droge, dat ongemak verdwijnt zodra het nat is. Als je een te grote wetsuit kiest, ontstaan er plooien, kan je last krijgen van irritaties en vermindert de thermische isolatie (er komt water in het pak).
Pas je wetsuit voor aankoop!

Materialen

Het neopreen is bekleed met polyester stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 4/3 mm. Neopreen is een elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) dat stikstofbelletjes bevat.

Hals

Speciale afwerking aan de hals om irritaties te beperken. Als je een gevoelige huid hebt, kan je een rashguard onder je wetsuit dragen om het risico op irritaties te beperken. Indien je de wetsuit lange tijd draagt, kan het ook helpen om de plaatsen die gevoelig zijn voor wrijving (hals, oksels) in te smeren met een vette crème (bijv. vaseline). Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de flap binnenin het pak goed ligt, om irritatie door de rits en hals te voorkomen.

Waterdichte assemblage

De naden zijn genaaid en gelijmd zodat de waterdichtheid en sterkte gegarandeerd zijn. Het pak is wat men noemt "blind" gestikt, dat wil zeggen dat de draad niet volledig doorheen het neopreen gaat zodat er door de gaatjes geen water kan binnendringen. Doordat er geen draden aan de binnenkant zitten, wordt irritatie voorkomen. Op de gevoelige plaatsen zijn comfort- en verstevigingspatches aangebracht.

Sluiting

Onze ritsen en sluitingen worden in een lab getest zodat we kunnen garanderen dat ze lang meegaan en goed bestand zijn tegen zout water.
We hebben de rits op de rug geplaatst, voor meer comfort bij boardsporten (wanneer je op je buik ligt bij het uitpeddelen).

Ritssluiting

De wetgeving verplicht een korte treklus op de rits van kindermodellen, om verstikkingsgevaar te vermijden bij jonge kinderen. Voor oudere kinderen kan je een langer koordje aan de rits zetten zodat ze zelf de sluiting open en dicht kunnen doen. Een flapje met klittenband voorkomt dat de rits onbedoeld opengaat tijdens het dragen.

Geschikt voor allerlei watersporten

Onze wetsuits worden ontwikkeld voor de meest veeleisende surfers. Onze ontwerpkeuzes maken ze ook geschikt voor andere watersporten.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Samenstelling

Schuim 100% Rubber Hoofdstof 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Opbergen op een droge en geventileerde plaats. Verwijderd houden van warmtebronnen. Laat je wetsuit nooit in de volle zon drogen, dan zal hij langer meegaan. Niet wassen in de machine.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor water tussen 12°C en 17°C.

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit te garanderen.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord