Texte alternative image

Elke dag verlaten de DECATHLON kampeer- en bivakteams aan de voet van de Mont-Blanc de platgetreden paden om aan je verwachtingen te voldoen. 
Hoewel de technische details per sport verschillen, blijft het doel hetzelfde: iedereen in staat stellen emoties te ervaren, te delen, batterijen op te laden en te genieten van outdooractiviteiten. Om dit te bereiken, volgen de ontwerpteams 5 belangrijke stappen in de creatie: van de observatiefase tot de veldtest, alles wordt doordacht en vervolgens ontwikkeld om de perfecte tent te creëren die je tijdens al je avonturen zal volgen.
Dus, ready to play?

Texte alternative image

Om een goede start te kunnen maken, is het essentieel om jou te begrijpen.

Texte alternative image

Onze productmanagers beginnen hun werk door jou te observeren. Ze houden in de gaten wat je doet en luisteren naar wat je echt wilt. Ze proberen te begrijpen wat je drijft en zien de kleinste details die niet op het terrein te vinden zijn. Sommige modellen worden zelfs ontwikkeld in samenwerking met onze gepassioneerde klanten.

Texte alternative image

De eerste schets van een tent

Op basis van hun observaties zetten de ontwerpers hun ontwerpkeuzes op papier. De grootte, het volume, het gewicht, de capaciteit en de onderdelen variëren naargelang de sport en de behoeften van de kampeerder. Eco-conceptie is vanaf het begin een integraal onderdeel van het product. De teams zoeken naar oplossingen met de minste impact op het milieu om een technische uitrusting te creëren die lang meegaat.
De mogelijkheid om het product te repareren wordt al in de ontwerpfase overwogen om de duurzaamheid te verlengen: de meest gangbare reserveonderdelen zijn toegankelijk indien nodig.
alt text

ONTWERP

alt text

3D

Op een dag komt de tent tot leven

Texte alternative image

Tot slot krijgt het, voordat het tot leven komt, vorm dankzij de prototypefase in onze werkplaatsen.
Herinner je je de eerste schetsen van de ontwerpers? Op basis van deze tekeningen bouwen de prototypisten het volume op, waarbij ze de haalbaarheid en de verschillende mogelijke assemblages controleren.
Het komt zelden voor dat het eerste prototype het uiteindelijke prototype is. 
1, 2, 3 versies... we tellen niet tot we het perfecte model vinden.

Texte alternative image

De testen starten hier

Texte alternative image

Zodra het prototype is gevalideerd door de ontwerpteams, is het klaar voor de laboratorium- en veldtesten, om ervoor te zorgen dat de uitrusting voldoet aan alle eisen van de sport: testen van weerstand in de loop van de tijd, gemak van montage, waterdichtheid, windbestendigheid, enz. Testers moeten deze tenten testen en goedkeuren.

Texte alternative image

Onze beloften

Waterdichtheid

Waterdichtheid

Waterdichtheidstest in laboratorium onder tropische regen Douchetest 200L water per uur per m²

Windbestendigheid

Windbestendigheid

Getest in windtunnel en bestand tegen windkracht 5 (40 km/u)

Herstelbaarheid

Herstelbaarheid

Reserveonderdelen beschikbaar voor alle tenten

READY TO PLAY?

Texte alternative image

De tent is van jou! Zodra hij is goedgekeurd door de testers en het ontwerpteam, is hij klaar voor gebruik!
Hij is nu verkrijgbaar in de winkel, klaar om je te volgen op al je avonturen!

Maar denk niet dat we hem in het wild loslaten zonder hem te volgen, we analyseren al je beoordelingen zorgvuldig zodat we je feedback kunnen gebruiken om onze toekomstige producten te verbeteren.

Texte alternative image

Onze technologie

Fresh & Black Technologie

Fresh & Black Technologie

Vergeleken met andere tenten is dit een verademing!
De Fresh Technologie laat lucht binnen en de Black Technologie houdt het licht buiten

AIR SECONDS

AIR SECONDS

Ontworpen voor snel opzetten en maximaal comfort; maak je klaar om van het buitenleven te genieten zonder het gebruikelijke gedoe

2 SECONDS EASY

2 SECONDS EASY

Vereenvoudig je reis met onze vrijstaande tent. Opzetten in 2 seconden en opvouwen met begeleiding maken, opzetten en inpakken een makkie

INNOVATIE

Hoe hoger het is, hoe waterdichter het is!

Dit is de eenheid voor het meten van de waterdichtheid van een stof. 1 Schmerber = 1 waterkolom van 1 mm

De zon zet niet langer de wekker!

De Fresh technologie behoudt de frisheid en de Black technologie houdt het licht tegen.

Sterker en beter ademend katoen.

Polykatoen combineert de voordelen van katoen: ademend vermogen, UV-bestendigheid en geluidsabsorptie, met de voordelen van polyester: sterkte en lichtheid.

Het waait hier!

Force(=kracht) is de eenheid voor het meten van wind van 0 tot 12. Onze tenten zijn gegarandeerd bestand tegen windkracht 8.

Zorg voor de dingen waarvan je houdt

Jij en je apparatuur vormen een geweldig team. Om dat zo te houden, kun je je apparatuur eenvoudig onderhouden en herstellen met behulp van onze tutorials, hacks en trucs. Zo gaat het verhaal dat jullie samen schrijven gewoon door.

mijn apparatuur onderhouden en herstellen