Zonnecreme

Zonnecrème Skiën

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
€700
€35000/L
€1500
€7500/L
NIEUWE COLLECTIE
€900
€36000/KG
Zonnebrandstick Sport SPF50+ 25 g
DECATHLON

Zonnebrandstick Sport SPF50+ 25 g

4.8/5 (97 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€700
€14000/L
Zonnespray Sport SPF50+ 50 ml
DECATHLON

Zonnespray Sport SPF50+ 50 ml

4.7/5 (193 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€2000
€16000/L
Zonnespray bio SPF50
ALPHANOVA

Zonnespray bio SPF50

4/5 (24 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
€2000
€16000/L
Zonnespray bio kid SPF50
ALPHANOVA

Zonnespray bio kid SPF50

4.2/5 (18 reviews)
Dit product is niet online verkrijgbaar, bekijk de winkelvoorraad.
4.4/5 Op basis van 1106 Beoordelingen in de winkels en online

OOK ALS JE GAAT SKIËN MOET JE JE GOED BESCHERMEN TEGEN DE ZON


Terwijl zonnecrème en zonnebrillen in de zomer in bijna elke toilettas te vinden zijn, wordt het belang van een goede zonnebescherming in de winter vaak onderschat. Een afdoende bescherming tegen uv-stralen is echter essentieel, net zoals een goede huid- en lipverzorging. Dit geldt vooral als je gaat skiën, sleeën en snowboarden.


ZONNECRÈME VERMINDERT HET RISICO OP ZONNEBRAND TIJDENS HET SKIËN


Het risico op zonnebrand is in de winter net zo groot als in de zomer. En dit ondanks de lage temperaturen, de scherpe kou en de besneeuwde skipistes. Want inderdaad, de zonnestralen zijn in de bergen vaak nog intenser dan in vlakke streken. Daar zijn verschillende redenen voor:
Hoogte : door de kortere afstand tot de zon is de beschermende laag van de atmosfeer, die ons ook beschermt tegen uv-A- en uv-B-stralen, in de bergen dunner dan in de vallei.
Luchtkwaliteit : het feit dat de lucht in skigebieden over het algemeen zuiverder is dan in de stad zorgt ook voor meer zonnestraling.
Weerkaatsing : omdat sneeuw de zon weerkaatst, kunnen de zonnestralen niet alleen de huid van bovenaf raken, maar ook langs onderen en van opzij.


Dus hoe voorkom je zonnebrand en vermijd je andere gevaren van de zon, zoals zonneallergie, huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid of rimpels? Welnu, het is aan te raden om op de rodelbaan, ski-of langlaufpiste altijd te zorgen voor aangepaste zonnebescherming.


ZONNECRÈME: EEN ABSOLUTE MUST IN DE SNEEUW EN OP HET IJS


De beste bescherming tegen uv-stralen, zowel in de zomer als in de winter, is een goede zonnecrème of -lotion. Maar niet alle zonneproducten zijn geschikt om te gebruiken in de sneeuw.

Welke zonnecrème is geschikt om te skiën?

Zonnebrandcrème beschermt je uiteraard doeltreffend tegen zonnebrand op het strand. Maar ze beschermt onvoldoende tijdens een wintersportvakantie. Dit komt door de intense zonnestraling en de weersomstandigheden in de bergen, en door de speciale eisen die wintersport stelt.


Een persoon kan een tijdje in de zon blijven zonder skizonnecrème aan te brengen. De zonnebeschermingsfactor (SPF) geeft dan de verlengde blootstellingsduur aan na het aanbrengen van het betreffende product. Het juiste niveau van de zonnebeschermingsfactor verschilt dus van persoon tot persoon. Bij wintersport wordt deze bepaald door de volgende beïnvloedende factoren:
je huidtype;
de periode van het jaar of de weersomstandigheden;
de ligging/oriëntatie van de helling.


Gebruik daarom tijdens de warmere lentemaanden, en vooral op hoger gelegen skipistes, zeker zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30). Dat geldt ook voor mensen met een lichte en gevoelige huid.


Bovendien kunnen verhoogde transpiratie en contact met natte sneeuw of vochtige kleding het effect van een skizonnecrème sterk verminderen. Daarom is het gebruik van (extra) waterproof zonnebescherming heel effectief bij wintersport. Producten met zogenaamde 'breedspectrum'-bescherming, die je beschermen tegen zowel uv-A- als uv-B-stralen, zijn ideaal.


Ben je gevoelig voor huidirritaties en/of -allergieën? Let er dan op dat de skizonnecrème die je gebruikt geen parfum, alcohol of parabenen bevat. Zo voorkom je onnodige irritatie van de gevoelige huid.


Hoe gebruik je correct een skizonnecrème?

Breng de skizonnecrème op tijd aan. Algemeen geldt dat zonnebrandmiddelen een tijdlang moeten aangebracht zijn. Daarom wordt het aangeraden om het product 30 minuten vooraf aan te brengen.Doe dit bijvoorbeeld thuis of in de wagen, eerder dan op de piste.


De juiste hoeveelheid. Om voldoende beschermd te zijn, breng je de skizonnecrème zo dik mogelijk aan en smeer je hem daarna goed uit. Op die manier kan de SPF volledig zijn werk doen.


Vernieuw tijdig de zonnebescherming. Na ongeveer 1,5 tot 2 uur moet je de skizonnecrème opnieuw aanbrengen. Let wel: alhoewel je hierdoor het effect van de SPF behoudt, verlengt dit niet de tijd die je veilig in de zon kunt doorbrengen.

Bescherm de zones die het meest aan de zon zijn blootgesteld

Als het om zonnebescherming gaat, moet je speciale aandacht besteden aan die lichaamsdelen die in het bijzonder aan de zon zijn blootgesteld. Deze zones omvatten:
de neus (vooral de tip en de brug van je neus);
de ogen;
de wangen;
de haarscheiding;
de oorlellen;
de lippen.


Een skimuts of een praktische oorwarmer en nekwarmer houden je niet alleen warm, maar beschermen je ook tegen de negatieve effecten van de winterzon. Bij mildere temperaturen of bij een fysieke inspanning kun je in plaats daarvan ook een lichte stoffen pet en een multifunctionele sjaal dragen. Draag ook zeker een getinte skizonnebril om je ogen te beschermen. Een normale zonnebril daarentegen biedt onvoldoende bescherming in de bergen.


ZONNECRÈME EN LIPVERZORGING BIJ DECATHLON


De zonnebeschermingsproducten van onze eigen merken Aptonia en Wedze zijn verkrijgbaar als klassieke zonnecrème of in een handige pompspray. Ze werden speciaal ontwikkeld om te sporten en zijn daarom zowel waterproof als bestand tegen transpiratie. Bovendien hebben ze een heel hoge zonnebeschermingsfactor (30, 50 of 50 +). En dan zijn er ook nog onze hydraterende balsems en lippenbalsems met ingebouwde zonnebeschermingsfactor om je lippen te beschermen tegen kou, uitdroging en uv-stralen.


☄☄☄

FAQ


Waarom moet ik me op wintersport beschermen tegen de zon?

Als je denkt dat je omwille van de lage temperaturen in de winter geen zonnebescherming nodig hebt, dan heb je het mis. De zonnestraling is uitgerekend in de bergen heel intens. Daarom is een goede bescherming tegen de zon ook enorm belangrijk bij het skiën, snowboarden of sleeën om zonnebrand en andere huidbeschadigingen te voorkomen.


Welke zonnecrème kies ik om te skiën of in de winter?

Hoe lichter de huid, hoe gevoeliger deze is voor roodheid en zonnebrand. Daarom moeten mensen met een lichte huid altijd een product kiezen met de hoogst mogelijke zonnebeschermingsfactor. Ongeacht het huidtype wordt in de bergen het gebruik van een zonnecrème met minimaal SPF 30 aanbevolen.


Op welke zones moet ik tijdens het skiën het zonnebeschermingsproduct aanbrengen?

In principe moet je de skizonnecrème royaal aanbrengen op alle gebieden die aan de zon kunnen worden blootgesteld. Bij skiën gaat het dan vooral om de hals, de oren (vergeet de oorlellen niet!), handen en armen, en de lippen. Omdat deze laatste bijzonder gevoelig zijn voor invloeden van buitenaf, moeten ze extra goed worden beschermd. Er bestaan speciale lippenbalsems die ook zorgen voor voldoende hydratatie.


M'n huid is verbrand tijdens het skiën. Wat moet ik doen?

In de mate van het mogelijke kan je best de zon een aantal dagen volledig mijden. In sommige gevallen is het zelfs een goed idee om een pauze van enkele dagen in je wintersportvakantie in te lassen. Koude kompressen zijn ook een uitstekende manier om de getroffen zone af te koelen. In de apotheek zijn er ook kalmerende crèmes en verkoelende gels verkrijgbaar die verlichting kunnen brengen. Als er zich echter blaren vormen of als je koorts of misselijkheid voelt, is een bezoek aan de dokter dringend aan te raden.

Laat ze kiezen