Header golf koud weer

Welke outfit kies je om te golfen bij koud weer

Een waterig zonnetje, een strakke wind en almaar dikkere sjaals om de nekken?

De winter steekt zijn neus aan het raam, maar dat hoeft niet te betekenen dat je golfclubs voor even in de kast mogen.

DE ONMISBARE UITRUSTING OM COMFORTABEL TE GOLFEN IN DE WINTER BESTAAT UIT TWEE DELEN: JE OUTFIT EN JE ACCESSOIRES.

1/ De gepaste outfit om de hele winter te golfen

Warm golfen? Denk aan het laagjessysteem!

De eerste laag: een shirt met rolkraag

De eerste laag, die contact maakt met je huid, moet je isoleren voor de koude. Kies voor een 'sous-pull', een shirt met rolkraag dat zacht aanvoelt en je bewegingen niet hindert.

De tweede laag: een trui

Nu je je lichaam geïsoleerd hebt met een eerste laag of 'baselayer', kan de tweede laag erover. Die moet warmte bieden je hele golfpartij lang. Kies dus voor een warmte golftrui, die je swingbewegingen niet in de weg zit. Een tip: een opstaande ritskraag beschermt je nek tegen de kou

De derde laag: een jas

Donsjack, regenjas, windjack ... De derde laag beschermt je tegen de grillen van het weer. Je kiest ze naargelang de buitentemperatuur, we voegen er voor de zekerheid aan toe dat alle Inesis-jassen, -vesten en -jacks minstens waterafstotend zijn en dus beschermen tegen lichte regen.

Om onbezorgd op pad te gaan, neem je je regenoutfit best met je mee in je tas. Als je al na hole 10 doornat bent, belooft het een heel onaangename golfervaring te worden!

Warme benen: het geheim van de golfer

Om je benen warm te houden wanneer je 4 uur lang op de baan staat, kies je best voor het laagjessysteem. Wat golfers vaak doen, is een warme tight of thermobroek voor hardlopen aantrekken onder de golfbroek. Net zoals je golfshirt zal je die nauwelijks gewaar worden, én ze houdt je warm. Een tip: de ontwerpers van Inesis hebben een warme broek ontwikkeld waarmee je de hele winter lang kunt golfen.

2/ Winteraccessoires

Warm golfen? Denk aan het laagjessysteem!
Winterhandschoenen voor golf

Houd je handen warm: handschoenen

Heb je al geprobeerd om te golfen met bevroren handen? Om gefocust te blijven op je spel, moet je je handen beschermen op de baan. Naargelang het weer kan je kiezen voor regenhandschoenen of warme winterhandschoenen, die bovendien veel grip bieden.

Waterproof golfschoenen

Houd je voeten droog: schoenen

De winter, dat rijmt met nattigheid voor golfers, en fairways zijn zelden mild voor je voeten. Om te vermijden dat je afkoelt, en om je golfpartijtje met een glimlach én met droge voeten af te sluiten, kies je best voor waterdichte schoenen met noppenprofiel. Die zijn warm én comfortabel.

golfparaplu

Houd je hoofd droog: golfparaplu's

Een golfparaplu is het hele jaar door een onmisbaar accessoire. Hij past mooi in je golftas en is de ideale metgezel om plotse buien op de baan te snel af te zijn. Bij Inesis vind je paraplu's in alle maten. Je kan je golfparaplu aan je tas bevestigen of vasthouden in de hand, en zo jezelf of je golfpartner beschermen.

Wie zei er dat golfen geen teamsport is!?

Sophie - Productmanager golfoutfits bij Inesis

Sophie

Productmanager golfoutfits bij inesis

Je eerste uitrusting is je lichaam. Je draagt er dus maar beter zorg voor.

In de zomer gaat het quasi vanzelf, maar in de winter vergeet je algauw om genoeg te drinken. Bovendien kan de koude een aanslag zijn op je lijf, dat dan sneller energie gaat verbruiken om je warm te houden. Vergeet dus zeker niet om voldoende water en wat mondvoorraad mee te nemen in je tas!

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

de deugden van golf

De deugden van golf

Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!

Hoe kies ik een golfschoen?

Hoe kies ik een golfschoen?

Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.