FIETSPONCHO STAD 100 GROEN

€2500

8759247

Ontwikkeld voor wie af en toe in een gematigde regenbui fietst. Combineer de poncho met een regenbroek om ook je benen en schoenen te beschermen.

Laat je niet verrassen door de regen: neem je opvouwbare poncho overal mee. Je bergt hem zo weer op in het voorvak. Niet gebruiken bij felle wind.

Kleur:

LAUREL GREEN

Maat:

maatwijzer

Productvoordelen

Waterdichtheid

Houdt je 2 uur lang droog tot aan de topjes van je vingers. Waterdichte naden.

Verstelbaar

Draag de capuchon op of onder je helm om je optimaal te beschermen.

Stabiliteit

Blijf goed beschermd dankzij de riempjes aan de benen en de handen.

Gezichtsveld

Verruim je horizon dankzij de vorm van de capuchon en de afstelmogelijkheden.

Bewegingsvrijheid

Ruim model zodat je perfect kunt aangeven wanneer je van richting verandert.

Compactheid

Neem je gemakkelijk overal mee in het hoesje in het voorvak.

Technische informatie

HOE IS DE PONCHO AANGEPAST AAN STADSMOBILITEIT?

Ruim model, kan makkelijk over je jas en ook over een rugzak van 20 liter.
Uniseks-model dat je van het hoofd tot de knieën bedekt.
Blijft goed zitten dankzij de elastieken aan de handen en de dijen.
Je kan je fietshelm over of onder de capuchon dragen.
Op te bergen in zijn hoesje (voorvak): 28 cm x 24 cm x 6 cm.

HOE BLIJF JE DROOG?

Al beschermt de poncho je bovenlichaam uiterst goed, het blijft sterk aanbevolen hem te combineren met een regenbroek om ook je benen droog te houden. Jammer genoeg beschermt de poncho je schoenen niet, wat ongelukkig kan uitpakken bij zware regen. Zijn grote voordeel is dat je hem eenvoudig aantrekt en kan bewaren in je fietstas. Pas je uitrusting aan in een paar seconden!

WELKE TESTS VOEREN WE UIT OM JE EEN WATERDICHTE PONCHO TE KUNNEN GARANDEREN?

De waterdichtheid wordt verzekerd door de stevige, gecoate stof en de waterdichte naden.
We meten in hoeverre een stof bestand is tegen de druk van water, uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op ISO 811-norm). De stof van dit artikel weerstaat aan een druk uitgeoefend door 2000 mm water. Het product wordt in ons eigen lab ook nog getest en gevalideerd onder een regendouche van 60 l water/u/m², en dat 2 uur lang. De omstandigheden van een gemiddelde regenbui, zeg maar.

ADEMEND VERMOGEN VAN DE STOF

Vochtabsorberende coating (RET = 12): beperkt condensvorming binnenin.
Om te weten of een stof ademt, meten we de waterdampdoorlatendheid of RET-waarde (Resistance Evaporative Transfer, gebaseerd op ISO-norm 11092). Hoe lager die waarde, hoe beter de transpiratiedampen van je lichaam kunnen ontsnappen en hoe beter het dus kan ademen. Bijvoorbeeld: RET < 9 = extreem ademende stof / 9 < RET < 12 = heel ademende stof / 12 < RET < 20 = ademende stof / RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.

ECODESIGN

Bij spinbadverven worden de kleurstoffen al toegevoegd tijdens het spinnen van het garen. Die methode verbruikt en vervuilt minder water zodat we de milieu-impact van het verven beperken.

MILIEU-IMPACT

De milieu-impact van dit artikel wordt berekend voor de hele levenscyclus ervan en met verschillende indicatoren. Vervolgens krijgt het een algemene score van A tot E, zodat je in een vergelijking tussen gelijkaardige artikelen (T-shirts, broeken, rugzakken enz.) de modellen met de beste milieuprestatie het snelst herkent.
Decathlon past deze milieulabeling vrijwillig toe. Meer informatie: http://sustainability.decathlon.com/

WIE ZIT ER ACHTER DIT PRODUCT?

Deze poncho werd ontwikkeld door ons kledingteam (Cécile, productmanager, Emma, productingenieur, Olivia, designer en Lucille, modelmaker). Nu kan je volop genieten van je fietstochten door de stad, zelfs in de regen!

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.42 kg

Overige informatie

Samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Coating 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Dit artikel vouw je best niet nat op, zo kan het vocht niet ontsnappen en bestaat het risico op schimmelvorming. Kortom, altijd eerst goed laten drogen na gebruik en dan pas samenproppen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet voor felle wind en hoge snelheden (meer dan 20 km/u)

TESTS

100% waterdichte naden, getest in het lab. Dit product werd gevalideerd met een douchetest van 60 l water/m²/u, en dat 2 uur lang. Bij die test worden de omstandigheden van een gemiddelde regenbui nagebootst.

Goedgekeurd door

Ons team van productontwikkelaars is gevestigd in het Franse Rijsel, in het hartje van de stad. Daar kan het weer 's ochtends en 's avonds sterk verschillen. Het hele jaar door bedenken en ontwikkelen ze er nieuwe producten, tot in de puntjes bestudeerd om het leven van fietsers nog wat aangenamer te maken. Daarvoor laten we elk product, voor het in de rekken ligt, in de praktijk testen door een groep representatieve testers, om zo onze producten uit te proberen en bij te schaven.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Video

Gebruikersbeoordelingen

Loading

Vraag & antwoord

Impact op het milieu

co2-impact-cover
De CO2-voetafdruk van dit product is :
14,63 kg CO2e
1 kg CO2e vertegenwoordigt 5km in een benzinewagen (volgens de ADEME's Base Carbone©)
Wat is de CO2-voetafdruk? Dit is de voetafdruk die wordt gegenereerd door alle broeikasgassen die door het product worden uitgestoten, vanaf de fabricage tot het einde van de levensduur. Ter vereenvoudiging, wordt deze voetafdruk omgerekend in kilo CO2-equivalent. Meer informatie over het meten van de CO2-voetafdruk van onze producten