Decathlon en Kipsta, trotse partners van KV Oostende

Decathlon, haar voetbalmerk Kipsta en KV Oostende zijn sinds 2020 een onafscheidelijk team. Ontdek hoe deze samenwerking tot stand kwam en wat we samen al realiseerden.

DECATHLON KIPSTA partenaire du KVO Ostende

Sterk in de technische ontwikkeling van de producten van ons voetbalmerk Kipsta, hebben we sinds de zomer van 2020 de krachten gebundeld met de professionele voetbalploeg KV Oostende. Een primeur voor Kipsta en Decathlon in het Belgische profvoetbal. Kipsta levert de wedstrijd- en trainingsoutfits voor zowel de A-kern als de jeugdreeksen.

Waarom Decathlon en KV Oostende de handen in mekaar slaan

De samenwerking lag voor de hand omdat zowel Decathlon als KVO dezelfde sportieve waarden delen, vertelt Salim Bennis, verantwoordelijke voetbal bij Decathlon: "KV Oostende omvat alle leeftijdscategorieën op nationaal, provinciaal en gewestelijk niveau. We delen een gemeenschappelijke visie die wij als sportketen al lang promoten: sport toegankelijk maken voor iedereen. Samen met KVO verdedigen we dezelfde waarden van solidariteit, vrijgevigheid, toegankelijkheid en familie."

Waarom Decathlon en KV Oostende de handen in mekaar slaan

Kipsta en KVO: niet alleen profvoetbal

Deze samenwerking betreft niet alleen de profs: ook de jeugdploegen worden door Kipsta uitgerust. Vincenzo Verhoeven, clubverantwoordelijke bij Decathlon : “Dit partnership bewijst dat de kwaliteit van onze Kipsta-producten bij de betere hoort. De KVO-spelers zullen in outfits spelen die voor iedereen toegankelijk zijn, via onze winkels of website. Wie gepassioneerd is door voetbal – of het nu om een recreatievoetballer gaat of een club in een lagere reeks – kan dus met precies hetzelfde materiaal voetballen als profspelers in eerste klasse. Bovendien houden we bij Decathlon vast aan heel toegankelijke prijzen. Als technische partner zetten we in op co-creatie en interactie met de eerste ploeg, maar ondersteunen we ook de
jeugdploegen en zelfs de fans om onze producten nog meer af te stemmen op alle voetballers en voetballiefhebbers.”

Thuiswedstrijden met de Kipsta F950 bal

Sinds het seizoen 2022-2023 speelt KV Oostende haar thuiswedstrijden met de Kipsta F950 bal. Een voorproefje van de toekomstige bal die vanaf komend seizoen over alle Pro League-terreinen zal rollen. Kipsta wordt inderdaad voor een periode van 5 jaar de officiële ballenleverancier van de Jupiler Pro League.

Kipsta...een verrassende uitrusting!

De co-creatie van een nieuw logo naar aanleiding van het 40-jarig bestaan ​​van de club KV Oostende

In 2021 vierde het KVO haar veertigjarig bestaan. Op de symbolische datum 31 mei (Oostende draagt ​​het nummer 31) werd het nieuwe clublogo gelanceerd. Een logo gemaakt in samenwerking met Kipsta. Innovatief en modern, het moest ook de identiteit van de club respecteren.

"Je zou misschien eerder verwachten dat een grafisch marketingbedrijf dit zou ontwerpen, maar bij Decathlon hebben wij ook een bijzonder kwalitatieve grafische afdeling,” aldus Vincenzo Verhoeven, die verantwoordelijk is voor de samenwerking met de voetbalclubs.
“Al sinds de start van de samenwerking met KVO zijn wij geen traditionele kledijleverancier. Wij willen elkaar echt versterken en zo samen een identiteit uitdragen. Denk maar aan de designwedstrijd waarbij de supporters mee de nieuwe shirts konden bepalen. Toen we hoorden dat KVO uitkeek naar een nieuw logo zijn we intern meteen aan de slag gegaan. Na enkele maanden finetunen kwam het huidige logo uit de bus. Voor de ietwat oudere fan zal het misschien wat wennen worden, maar ik denk wel dat het perfect aansluit bij het jonge en moderne imago dat KVO onder de nieuwe overnemers wil uitstralen. Én voor de wat meer nostalgische fan zijn er nog contouren van het oude wapenschild zichtbaar.”

Decathlon en Kipsta, trotse partners van KV Oostende
Vincenzo, Leader Football Club

Vincenzo

Leader voetbalclubs bij Decathlon

"Deze club is een van de weinige clubs in eerste klasse met voetbalteams van alle niveaus, van regionale en provinciale jeugd tot de Elite- en Pro-reeks, en zelfs een team dat bestaat uit mensen met een handicap. Dit draagt ​​direct bij aan het bevorderen van onze droom om "voetbal voor iedereen toegankelijk te maken".