Matrassen

Luchtmatrassen en kampeermatrassen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Filter op prijs
€2295
Hand Pomp2
Hand Pomp2
INTEX

Hand Pomp2

Uitsluitend online verkocht
€18957
4.2/5 Op basis van 7036 Beoordelingen in de winkels en online

IS STRAKS OOK JOUW BEDJE GESPREID? LUCHTBEDDEN EN COMFORTABELE ISOMATTEN

Wie in openlucht wil slapen, moet over de juiste uitrusting beschikken. Op de grond slapen is immers koud en oncomfortabel. Een degelijke kampeermatras kan handig zijn om bij warm weer onder de sterren te slapen.


Het verschil tussen een luchtbed en een isolerende mat is makkelijk uit te leggen. Zoals de naam aangeeft, zorgt een isolerende mat voor isolatie. Dat kan niet van luchtbedden worden gezegd. In de loop der jaren hebben heel wat fabrikanten echter handige matjes ontwikkeld die de voordelen van beide modellen combineren.


HET JUISTE LUCHTBED VOOR WANDELAARS EN TREKKERS

Behoren luchtbedden tot het verleden? Helemaal niet! De fabrikanten zorgden voor een moderne look. Bijzonder lichte en stevige materialen en innoverende luchtkamers geven luchtbedden tegenwoordig aanzienlijk meer stabiliteit. Ze zijn niet alleen leuk op het strand. Moderne luchtbedden moeten niet onderdoen voor het bed waar je thuis in slaapt.


Met een nieuw luchtbed van DECATHLON geniet je van optimaal comfort. Het is licht en klein, en valt nauwelijks op in je rugzak.


Luchtbedden zijn er in verschillende afmetingen en beschikken over een aantal luchtkamers. Van ons Basic-model tot de Air Seconds: ze vullen zich (heel) snel met lucht. Hun installatie is kinderspel. Het enige nadeel is de isolatie. Maar dat kan je opvangen door er een dun schuimmatje onder te schuiven.


Luchtbedden mogen dan al comfortabel zijn, de meeste zijn ook zwaar. Als je met de auto op reis bent, is dat doorgaans geen probleem. Als je het luchtbed in je rugzak moet meedragen, wordt het een ander verhaal. Er ontstaat dan een enorm contrast tussen je comfort overdag en je comfort 's nachts.


Verschillende modellen zijn geschikt voor kampeerders. Meestal wordt vooral gekeken naar de afmetingen en het gewicht en zijn de isolerende eigenschappen van ondergeschikt belang. Uiteraard kan je kiezen voor een luxueus bed in XXL-formaat. Het voelt dan net alsof je in je bed thuis ligt. Zo'n comfortabele kampeermatras is ideaal voor wie met de auto of een kampeerwagen op reis gaat. Je kan die ook thuis als extra bed installeren.


Ben je op zoek naar nog meer comfort? Kies dan voor een luchtbed. Dat is extreem dik en hoeft in niets onder te doen voor een gewoon bed.


ISOMATTEN

Tijdens je zoektocht naar een isolerende mat, stoot je wellicht op de R-waarde. Die R-waarde geeft de thermische weerstand van het luchtbed of het slaapmatje weer. In feite komt het hier op neer: hoe hoger die R-waarde, hoe beter. De R-waarde hangt af van het gebruikte materiaal en de bijhorende belasting. Hoe beter de mat isoleert, hoe hoger de R-waarde.


In de winter, als de ondergrond koud is, wordt het isolerend vermogen van je mat echt belangrijk. Dat kan zelfs essentieel zijn om in extreme omstandigheden te overleven. Onthou dat de aangeduide R-waarde niet meer is dan een aanbeveling. Er bestaat geen standaardnorm. Speel je liever op veilig? Leg dan twee matten boven elkaar en verdubbel zo de R-waarde.


LICHTE REISMATTEN

Het is een uitstekend idee om een zelfopblazend matje mee te nemen. Opteer je liever voor een goedkopere optie? Combineer een schuimmatje met een luchtbed. Een schuimmatje kan je compact opplooien. Het neemt weinig ruimte in, hoewel het groter is om mee te nemen dan een luchtbed. Het weegt minder dan 500 g, waardoor een dergelijk matje ideaal is voor op reis. Het beschermt je voldoende tegen een vochtige ondergrond en heeft een redelijk isolerend vermogen. De prestaties hangen vooral af van de dikte van je slaapmatje.


HANDIGE LUCHTBEDDEN VOOR KAMPEERDERS

De meeste isolerende schuimmatjes zijn niet zo comfortabel om op te slapen. Precies daarom, maken de meeste kampeerders liever gebruik van een luchtbed. Een met lucht gevulde matras is immers veel zachter en warmer. Het aantal luchtlagen is bepalend voor het isolerend vermogen. Een degelijk ontwikkeld systeem beschikt over verschillende luchtkamers en een speciale vulling die voorkomt dat de lucht binnenin gaat circuleren. De warmte-uitwisseling wordt zo geoptimaliseerd. De zelfopblazendematjes zijn doorgaans compact.


ZELFOPBLAZENDE MATTEN

Een opblaasbare mat is gevuld met synthetische microvezels en dons. Een zelfopblazend matje houdt het midden tussen een klassiek schuimmatje en een luchtbed. De voordelen van beide types worden met elkaar gecombineerd: Het slaapcomfort van een luchtbed en het beperkt gewicht van een schuimmatje.


In een zelfopblazend matje zit schuim met open cellen. Als je het matje uitrolt, zet het uit, omdat er via het ventiel lucht binnenkomt. Je kan de dikte van je matje aanpassen tot het voor jou comfortabel ligt.


De meeste van dergelijke matjes wegen 700 tot 1.300 g. Heb je een zelfopblazend matje nodig voor in het hooggebergte, dan raden we je het ultralichte model aan dat speciaal daarvoor werd ontwikkeld.


Hoe werkt het zelfopblazend systeem? Als je bij ons een matje koopt, zit dat al opgerold in de verpakking. Zodra je het ventiel opent, plooit het schuim binnenin terug tot de reële vorm. De lucht stroomt dan in het matje. Wacht even en blaas twee of drie keer lucht bij om er comfortabel op te kunnen slapen. Pak je het matje weer in, probeer het dan zoveel mogelijk samen te drukken. Als het opnieuw in de zak past, heb je dat goed gedaan!


KOOP LUCHTBEDDEN EN KAMPEERMATJES VOOR 1 OF 2 PERSONEN BIJ DECATHLON

DECATHLON biedt je de keuze uit een ruim gamma luchtbedden, kampeermatten en zelfopblazende matjes. Een schuimmatje of een zelfopblazend matje: hier vind je het perfecte luchtbed of slaapmatje voor optimaal comfort.


☄☄☄

FAQ


Hoe kan ik mijn slaapmatje aan mijn rugzakje vastmaken?

Met enkele riempjes maak je je slaapmatje in geen tijd aan je rugzak vast. Of stop het onder de klep van je rugzak.


Hoe werken zelfopblazende matjes?

De vulling van een opgeborgen slaapmatje wordt stevig samengedrukt. Wanneer je het uitrolt, zuigt het ventiel lucht aan. Daardoor zet het schuim met open cellen binnenin opnieuw uit.


Wat moet ik onder een slaapmatje leggen?

Creëer een extra isolatielaag met wat bladeren of dennentakjes.


Hoe moet ik het matje installeren?

Bij elk kampeermatje zit een gebruiksaanwijzing. In die beschrijving lees je ook of er een bijkomende isolatie- of beschermingslaag werd aangebracht om beschadigingen te voorkomen.


Hoe blaas ik een luchtbed op?

Als je al eens op een te hard opgeblazen luchtbed sliep, weet je dat less soms more is! Blaas het luchtbed toch ook voldoende hard op. Afhankelijk van je lichaamsgewicht kan je snel doorzakken. Blaas het luchtbed tot het zachtjes meegeeft onder druk.


Waarom hebben luchtbedden ribbels?

De ribbels in een luchtbed zorgen ervoor dat je het makkelijker kan vastnemen. Bovendien wordt zo voorkomen dat je tijdens je slaap van het luchtbed rolt.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken