Regenjassen

Regenjassen heren - waterdichte jassen heren

Skip categories Skip categories
€5000
NIEUWE COLLECTIE
€22000
ECODESIGN
€8000
ECODESIGN
€4500
Vanaf €14000 −30%
€9800
€3900
€9500
€11000
€6000
NIEUWE COLLECTIE
€13000
4.5/5 Op basis van 8464 Beoordelingen in de winkels en online

EEN REGENJAS, EEN ONMISBAAR STUK IN JE KLEERKAST


Regenjassen zijn water- en winddicht, ze beschermen je tegen regen én ze zorgen ervoor dat je niet afkoelt door de wind. Bovendien voeren ze transpiratie af in de vorm van damp. Als het niet regent doe je ze echter beter niet aan om te sporten, omdat transpiratie nog steeds beter natuurlijk wordt afgevoerd. Ook isoleren ze niet al te goed tegen de kou, dus voorzie je best ook een trui of een fleece als het regent en koud is.


HET VERSCHIL TUSSEN WATERAFSTOTEND EN WATERDICHT


Waterdicht en waterafstotend zijn twee termen die niet altijd even duidelijk zijn. Ze lijken dezelfde functie te hebben, namelijk ervoor zorgen dat het water niet door een kledingstuk kan, maar toch hebben deze twee technieken verschillende rollen. Een waterdicht kledingstuk is niet per sé waterafstotend, of vice versa.
Men spreekt van waterdicht als een stof en haar afwerkingen ervoor zorgen dat het water niet door de vezels van een kledingstuk geraakt, zodat je volledig beschermd bent tegen regen en onweer. Deze kledingstukken zijn dan wel heel goed bestand tegen regen, toch hebben ze allemaal hetzelfde nadeel: minder ademend vermogen. Hoe meer water- en winddicht een kledingstuk dus is, hoe minder het ademt.
Een materiaal waarvan we zeggen dat het waterafstotend is, is een materiaal dat werd behandeld met een product dat het water afstoot. Het water loopt er dan in druppeltjes over, die de stof niet kunnen binnendringen. Dit materiaal laat luchtcirculatie toe, waardoor de stof ademend en comfortabel blijft. Een waterafstotende stof is echter niet gemaakt voor aanhoudende regen of om te worden ondergedompeld in water. Na verloop van tijd, gebruik en wasbeurten verliest de waterafstotende behandeling ook aan effectiviteit en moet ze opnieuw worden toegepast.


EEN WATERDICHTE OF WATERAFSTOTENDE JAS?


Bij de keuze voor een regenjas is het ademend vermogen natuurlijk van belang. Het beste kies je voor een ademende jas, die transpiratie kan afvoeren en dus comfortabeler is. Een waterafstotende jas beschermt je niet tegen plensbuien, maar heeft wel een groot ademend vermogen. Waterdichte (gelamineerde of gecoate) jassen daarentegen kunnen tegen hevige regen en beschermen je tegen de wind, maar zijn wel niet even ademend, afhankelijk van het gebruikte materiaal. Vergeet ook niet dat regen niet de enige parameter is waarmee je rekening moet houden. Wind en koude spelen ook een rol bij de keuze voor een regenjas.


EEN GOEDE SNIT IS BELANGRIJK


De snit van een jas is niet alleen belangrijk om mooi te zijn, ze is ook belangrijk vanuit praktisch oogpunt. Zowel in het dagelijkse leven als bij het sporten is bewegingsvrijheid cruciaal. Een test die je kunt doen om te kijken of je regenjas goed zit, is je armen boven je hoofd tillen. Die beweging moet nog steeds makkelijk uit te voeren zijn, zonder dat je gehinderd wordt door je jas. Wil je er actieve dingen mee gaan doen, dan moeten je mouwen wat wijder zijn (zodat je goed kunt bewegen) en het rugpand wat langer, zodat je onderrug geen kou krijgt als je naar voren buigt.


EEN REGENJAS ZOEKEN BIJ DECATHLON


Bij Decathlon hebben we een uitgebreid gamma aan regenjassen voor heren, in elke stijl, lang en kort, met en zonder capuchon en in alle kleuren van de regenboog. Je vindt er ongetwijfeld de juiste jas om mee door motregen, het gewone Belgische weertje, stortbuien en zelfs onweer te lopen.

Is het een geschenk? Laat ze kiezen Een cadeaubon schenken